Author Topic: Mercedes (Conecto LF (G), Citaro, Cito)  (Read 559676 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Mercedes (Conecto LF (G), Citaro, Cito)
« Reply #2020 on: 13.09.2017, 22:23:54 »
На едно Конекто от белите май са му сменили климатика. Вътре вече е с индивидеални духалки над седалките като в туристическите рейсове. Не обърнах внимание на номер, но ми хареса като идея. Не изключвам вариант и да е бил някой без климатик и да са му монтирали допълнително за това да е така.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #2021 on: 14.09.2017, 01:58:25 »
Не е нов климатика, само плоскостите са сменени или даже май само са сложени дупките, защото автобус с такива до сега не е имало. 9045 е ако не бъркам и си има климатик от както е дошъл. Така и не случих на него в жега да видя как духа.
« Last Edit: 14.09.2017, 02:01:37 by wiNt »

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #2022 on: 15.09.2017, 12:50:36 »
Не е нов климатика, само плоскостите са сменени или даже май само са сложени дупките, защото автобус с такива до сега не е имало. 9045 е ако не бъркам и си има климатик от както е дошъл. Така и не случих на него в жега да видя как духа.
9035 и климатикът изобщо не му и работи от последните няколко години, освен ако не са го направили, ама съмнявам се.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #2023 on: 15.09.2017, 13:03:09 »
Не е 9035, това е демонстрационният с 4те прозореца. Този за който говорим има само 2 отзад стандартно и преди си беше с нормални плоскости, сега са сложили тези. А 9035 това лято го мернах със всички затворени прозорци, така че явно работи климатика вече.

Online kom6ito

• Маниак
  • Citaro
    • View Profile
« Reply #2024 on: 15.09.2017, 13:32:14 »
Или пък пътниците са си правили готино вътре, защото на някой му е духало.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #2025 on: 05.10.2017, 22:09:38 »
Днес в 1843 по 111 си нарязах ръката нв самоделната дръжка на задната врата. Вярно, че дръжките не карат рейса.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #2026 on: 05.10.2017, 22:35:04 »
Е това си е класика в жанра. Тръбните дръжки на вратите на CONECTO LF се чупят при изтъняването в краищата. На много от каратските им липсват такива точно по тази причина, но в „Земляне“ се ползва универсалното решение с нитовачката и парчетата ламарина. Като споменаваш това и аз се сещам да покажа някои неща по 1861.
1861 в цял ръст:
1861 by Владимир Симов, on Flickr
Определено не изглежда добре, но при по-близък поглед могат да се видят и други неща - прикаченият файл.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #2027 on: 05.10.2017, 22:52:31 »
18-та серия са олицетворение на цялото състояние на автото, по-специално на АП Земляне. Да ме извиняват служещите там, ама такава цигания не могат да сътворят в нито един друг гараж. Това са автобуси на 10 години... много чудно как автото и Карат (в случая) могат да получат едни и същи автобуси (на 100%), да взимат сходни пари, а накрая разликата да е от земята до небето. Вярно, че доста занемариха и в Карат, обаче там и до сега се сменят дръжките на вратите, които са си слабо място и интериорните стъкла - в Земляне не знам дали изобщо има автобус с останали стъкла вътре. Да не говорим за зелените, сиви и какви ли още не дръжки по вратите, ако изобщо има. Вратите на въпросната 18-та серия са като гилотини с масово неработещи каквито и да е защити, да не говорим за блокировките. :help:

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2028 on: 05.10.2017, 22:56:01 »
Колко съм съгласен с това, което каза.  :D
Според мен O 345 CONECTO S ще надживеят CONECTO LF.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2029 on: 05.10.2017, 23:10:45 »
Като казахте това за дръжките на вратите се сещам за един смешен случай от преди години. На една такава дръжка самоделка веднъж едно момче се засили да слиза от един автобус и някакви негови приятели го чакаха на спирката. В  този момент на слизането се чу едно "храаассссс" и му се разпраха гащите като парцал от горе до долу :D Целия крачол по зашивката. Бяха се закачили на самоделната дръжка та така се беше засилил да скача че чак имаше останало малко парче плат на болта на дръжката :D
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2030 on: 05.10.2017, 23:14:10 »
Не знам кое му е смешното на това.  :help: 18хх още на 4-5 години вече изглеждаха ужасно, сега са си за боклука. То и цялото дружество "Столичен автотранспорт" е за боклука.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2031 on: 05.10.2017, 23:20:15 »
Не знам колко са за боклука, ама ако знаеш как ги юркат по околовръстното много вървят. А съм чувал доста добри отзиви за тях, не ги отписвайте.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #2032 on: 05.10.2017, 23:34:28 »
Автобусите са добри всъщност, и това го доказват вече 10 години системното претоварване по 111 и най-вече 204, като и по двете линии летят, я по Околовръстното, я по Цариградско със скорости от 70-80. Просто в Земляне ги третират по-зле, отколкото третират треторазрядните бараки О305 и са неугледни. Не знам за сериозен дефект при тях, както имат примерно китайците или БМЦ още от идването си. Трябва да ги стегнат.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2033 on: 05.10.2017, 23:49:10 »
Да, вървят по Околовръстното, да качествен модел са, не са като БМЦ, но състоянието им е много лошо (тук говорим за серия 18хх), но както знаем - боята, ламарините и дръжките не карат автобуса...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2034 on: 06.10.2017, 09:22:47 »
Не карат, но градския транспорт особено в XXI-ви век и особено в една европейска столица, не би трябвало да има за единствена своя цел пътниците за бъдат откарани от точка А до точка Б. Виждаме докъде сме стигнали от следване на философията, че изтърбушения интериор и съсипаният екстериор нямат значение. Някой би критикувал, че чавдарите на военните са кочини. Нека първо види автобусите на СА.
« Last Edit: 06.10.2017, 09:32:09 by AGENT 006 »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2035 on: 06.10.2017, 10:02:18 »
Инцидентно по-миналата седмица се возих в дълъг по 204 и определено, видът му беше като поддържан от Автото (може би да беше 9078, ако все още имаме такъв, гадая в момента)... И подменнените лепени прозорци, и цялостното състояние на салона...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2036 on: 06.10.2017, 10:38:39 »
9078 по принцип си е такъв. Не е от най-добрите, но той е по-скоро изключение.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2037 on: 06.10.2017, 11:14:39 »
И от каратските има занемарени, с надраскани плоскости и седалки, липсващи тапицерии, мръсни, и с подпъхнати с вестници плоскости. Но на Автото късите са наистина доста по-зле, кърпени с подръчни материали.

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #2038 on: 06.10.2017, 12:09:01 »
9078 има не едно и две ПТП-та.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #2039 on: 06.10.2017, 14:09:44 »
Не знам дали е 9078, но има един от дългите който е ужасен по някаква причина. Половината прозорци са сменяни, това след втора врата е лепнато скапано и е уплътнявано с хартиено тиксо отвътре (забележете :D). Същият отзад е омазан със някакъв сив спрей, явно някой се е пробвал да скрие някакви драсканици, господ знае защо със спрей... Останалите обаче изглеждат много добре и като цяло са поддържани.