Съчленените нископодови Конекта изглеждат доста добре. Интересно ми е да се повозя на тях, въпреки, че още преди години съм се возил из провинцията на съчленени нископодови автобуси, оборудвани с подобни екстри та съм виждал подобни неща като бутони за отваряне на вратите от пътниците при задните врати, система климатроник, вътрешни ел.табла и система за оповестяване на спирките, че дори и специални инвалидни автоматични платформи. Но за софиянци наистина това ще е нещо ново-за пръв път ще имаме съчленен нископодов автобус в редовна експоатация. Хайде да са ни честити.
Сямнавам се тези бутони при задните врати да създадат проблем-в Перник например в доста от автобусите дори трябва да натиснеш бутон за да спре автобуса на спирка, и после да си отвориш вратата с тези бутони, та там например не съм видял да има проблеми. А да не забравяме, че още през 1992-ра година, на първите автобуси Мерцедес О 305 Г в София вратите също се отваряха от пътниците с бутони, и като че ли още първите дни се научиха.
За двигателите е напълно възможно да са над 400 коня, защото например някои Мерцедеси от серията О 405 имат двигатели 360 коня с два турбокомпресора, така че 400 коня за този нов автобус са нещо нормално. Да не забравяме, че в село Лозен и преди селото трябва да преодолява доста големи наклони, така че мощен двигател си е необходим, за да може да преодолее наклона.