Author Topic: Други градове  (Read 207178 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Re: Други градове
« Reply #60 on: 06.02.2011, 22:26:49 »
Втората фирма не я знам, но другите две, доколкото са ми известни с линиите си до София, вадят доста нови автобуси, особено Валерос. За тях си спомням някаква статия преди години, още като не бяха толкова заможни и още тогава се типизираха със стари Сетрички 2хх, но сега към София не знам кой, освен турските фирми пътува с най-висок клас чисто нови Сетри.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #61 on: 07.02.2011, 21:50:40 »
Аз с Валерос съм пътувал веднъж, но честно казано, това беше най-комфортното ми пътуване. Автобусът беше Сетра, новичък, добре климатизиран, даваха безплатна минерална вода... После доста се учудих, когато в интернет видях доста негативни коментари относно фирмата.

Offline chicho Scruch

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #62 on: 07.02.2011, 22:24:31 »
Официално са 3 фирмите за междуградско пътуване - Валерос, Дичони и Раси, като последната се използва за къси разстояния. Използват се само микробуси от фирма Раси.
Пътуването не вреди, то само обогатява мирогледа ни.

Offline amoto

• Маниак
  • Във всяка лудница има по един нормален!
    • View Profile
    • Email
« Reply #63 on: 12.02.2011, 15:26:01 »
Да,наистина имат нови,и последни модели Сетри,Валерос.Пътуването с тази фирма,наистина е на ниво.Другата фирма,с такива комфортни автобуси е,ДОРИС,от Сливен.
« Last Edit: 12.02.2011, 15:34:40 by amoto »

Offline amoto

• Маниак
  • Във всяка лудница има по един нормален!
    • View Profile
    • Email
« Reply #64 on: 12.02.2011, 15:36:47 »
Втората фирма не я знам, но другите две, доколкото са ми известни с линиите си до София, вадят доста нови автобуси, особено Валерос. За тях си спомням някаква статия преди години, още като не бяха толкова заможни и още тогава се типизираха със стари Сетрички 2хх, но сега към София не знам кой, освен турските фирми пътува с най-висок клас чисто нови Сетри.
Дичони и Виядим,всъщност е една и съща фирма,разделена на две.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #65 on: 13.04.2011, 18:32:04 »
И като говорехме назад в темата за Трявна, ето няколко снимки от началото на този месец  :)

Интересно какво правеха обаче двата автобуса на Ивкони там. Не са тези от софийската линия, тъй като, този, който е в 11:30 от София пристига към 15:00, а след това тръгва обратно в 16:10.
« Last Edit: 13.04.2011, 18:34:14 by Sixkiller »
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #66 on: 13.04.2011, 18:57:55 »
В Трявна май имат и една чисто градска линия. Като бях там някъде през есента на 2009-та година, ми направи впечатление че на всяка спирка си има табела с разписанието, както и карта на маршрута със спирките. Видях че тогава имаше и автобуси ПАЗ сега не знам дали ги има.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #67 on: 13.04.2011, 19:42:57 »
Табелата на белия Мерцедес е точно градската линия - Стоевци (Стояновци) - Плачковци. В почивните дни и празниците е до Стоевци, а в делничните - до Стояновци. Като гледам разписанието в сайта на общината изглежда, че линията се използва повече като заводска или ведомствена. Останалите линии са линии до близките села и се изпълняват основно от микробуси. Доколкото помня, една от двете фирми имаше Мерцедеси 608, а до преди години доста често пускаха такива и по линията до Габрово. Цвят - зелен и бежови.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 13.04.2011, 20:18:55 »
В Трявна май имат и една чисто градска линия.
През Април 2007 изкарах 4 дни в Трявна.Тогава не забелязах градска линия, това което видях беше Setrа S 215 H (две  на брой) полиния Габрово -Трявна
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #69 on: 01.07.2011, 08:29:21 »

http://dnes.dir.bg/news/patnitzi-avtobus-8956750?nt=4
Пак запалил се рейс  :(
« Last Edit: 01.07.2011, 10:40:36 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #70 on: 01.09.2011, 19:14:50 »
Не знам в Самоков дали имат ГТ, затова пускам тази снимка тук:
http://www.phototrans.eu/14,507534,0,Mercedes_O305_CO_4071_MA.html

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #71 on: 06.09.2011, 14:01:14 »
Какво е споменал...той го инициира с лековатите си и непремерени изказвания,а после "пардон оцапах ви бухчата..."
Ето това споменава Иво:
Тролейбуси е трябвало да има във Благоевград, Видин, Горна Оряховица, Ямбол, Шумен, общо взето в повечето по-голeми градове. За съжаление обаче мрежите започват да се изграждат в края на 80-те, идва 10-ти ноември и всички тези хубави проекти пропадат.

И говори всъщност за планираните, но неосъществени проекти за тролейбусни трасета в по - малките градове, като предлага на вниманието предполагаемата (според него) причина за това. Тук лично аз не виждам някакъв политически коментар от негова страна.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 08.09.2011, 23:30:42 »
Созопол.
Днес, сутринта, една Setra на ''Созополбус'', по линия ''Созопол-Бургас'' беше претърпяла ПТП. Преди Атия, от страната на Черноморец, лек автомобил така се беше забил в нея, че от него нищо вече не става – за щастие шофьорът е бил сам и няма жертви. От автобуса течеше нещо – вероятно вода, от радиатора.

Известно е, че в Созопол никога не е имало градски транспорт. Обслужваето на населените места в рамките на общината, както и до околните общини се извършва от ''Созополбус'', преди около двадесетина години за всичко това се е грижил ''Автокомбинат-Бургас''. Въпреки това, автобуси на ''БургасБус'' продължават да обслужват линия ''Созопол–Равадиново'' – за съжаление, от онези времена не използват такива табелки, а се движат със ''Созопол-Бургас'', което е съществен пропуск – ако някой пътник не знае. Не е ясно, точно на какво се дължи това – може би, че е между две населени места, извън територията на община Бургас.
И една снимка на сезонна автолиния.

« Last Edit: 08.09.2011, 23:33:43 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #73 on: 13.09.2011, 16:09:37 »
А някой знае ли нещо за историята и сегашното състояние на градския транспорт в град Кърджали?
Беше се появила информация (непотвърдена), че в Кърдали е имало доставка от т.н. заводски Икаруси (жълтите с бели двукрилни врати), каквито имаше в Бургас и Ст.Загора.Ако някой има инфо за това, нека пише.

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
« Reply #74 on: 13.09.2011, 18:02:01 »
А някой знае ли нещо за историята и сегашното състояние на градския транспорт в град Кърджали?
Беше се появила информация (непотвърдена), че в Кърдали е имало доставка от т.н. заводски Икаруси (жълтите с бели двукрилни врати), каквито имаше в Бургас и Ст.Загора.Ако някой има инфо за това, нека пише.
През лятото на 2005 г. в Кърджали се натъкнах на жълт съчленен, но с жълти сгъващи си врати. Имаше Кароси, помня и стар ГДР-ски Икарус 260.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #75 on: 13.09.2011, 21:17:51 »
До колкото знам, в Кърджали от няколко години нямат Икаруси. Най-вероятно имат Мерцедеси 0405, или някой друг МАН.

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
« Reply #76 on: 14.09.2011, 17:37:50 »
Така, като е било и в останалите градове, в Кърджали до 1989 г. са доставяни нови Чавдари от всичките модели и Икаруси – със сигурност 280. През следващите години са ги имали до дяхната им замяна с други.
През 1988 г. изпращат два Икаруса 280, командировани в Бургас.
К 0636ПБ, който по отличителните белези, трябва да е доставка 1985г., и е без инв.н. И – К 0621ПБ с инв.н. 3043, под логото на автокомбината е написано ''Кърджали – 10''. Тази цифра е малко странна, но тя е имала някакво значение. А освен това ''06'' и ''21'', което трябва да се цифри от регистрационния номер, са поставени в два квадрата и са под инв.н. По този отличителен белег, някой може да си го спомни, ако не в Кърджали, то поне в Бургас :D
Попадна ми една папка, на която имаше логото.
« Last Edit: 14.09.2011, 17:40:40 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline cvert

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #77 on: 14.09.2011, 21:14:09 »
Така, като е било и в останалите градове, в Кърджали до 1989 г. са доставяни нови Чавдари от всичките модели и Икаруси – със сигурност 280. През следващите години са ги имали до дяхната им замяна с други.
През 1988 г. изпращат два Икаруса 280, командировани в Бургас.
К 0636ПБ, който по отличителните белези, трябва да е доставка 1985г., и е без инв.н. И – К 0621ПБ с инв.н. 3043, под логото на автокомбината е написано ''Кърджали – 10''. Тази цифра е малко странна, но тя е имала някакво значение. А освен това ''06'' и ''21'', което трябва да се цифри от регистрационния номер, са поставени в два квадрата и са под инв.н. По този отличителен белег, някой може да си го спомни, ако не в Кърджали, то поне в Бургас :D
Попадна ми една папка, на която имаше логото.

Аз ги помня и двата Икаруса.Те идваха две лета подред и бяха все по линия 12 12а.На мен ми се струва,че тези Икаруси преди да акостират в Кърджали са били в София и след ремонт в Дупница са изпратени там.

Offline N_D

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #78 on: 14.09.2011, 21:28:10 »
Имената на прикачените файлове да не се изписват на латиница!!!
готово

Offline dj_the_bus

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
« Reply #79 on: 16.09.2011, 21:19:42 »
Девня: