Author Topic: Други градове  (Read 207184 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Други градове
« Reply #20 on: 08.11.2008, 20:31:13 »
Да и в Пирдоп също имат Ситаро-преди време писах някъде. Но това в Пирдоп беше зелено с две цели врати и пак с климатик. Мисля, че пътуват по селата в района.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
« Reply #21 on: 08.11.2008, 20:41:09 »
Защо отпред изглежда малко по-различно?
И все пак засрамват големите градове с тези автобуси... :P

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #22 on: 08.11.2008, 20:50:52 »
Едно е да купиш два автобуса, друго е 50-100 и т.н.В Берлин също има такива без емблема и плосък преден капак, за да могата да си изобразяват силуета на Бранденбургската врата, характерен за предниците на автобусите им.Този не знам откъде е, но явно е поръчан с капак без емблема...

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
« Reply #23 on: 08.11.2008, 20:57:48 »
Е да. Прав си. А това за бранденбургската врата е тъпо. Повечето варненски ротели я имат тази емблема.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 08.11.2008, 22:14:44 »
Този на снимката е точно Ситаро за малки градчета и села, който обслужва няколко населени места и пътува между тях, а в самите населени места се използва и като градски транспорт. За това е с по-комфортни седалки, като в туристически автобус, и тясна предна врата-качването да става само оттам, а слизането от 2-ра врата. Това е предназначението на този автобус, правилно го ползват, за големи градове не става. За големите градове, където няма релсов транспорт си има съчленени Ситарота, както и единични със 2 или 3 широки врати и обикновени седалки, понякога дори без тапицерия.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 06.01.2009, 17:28:46 »
Имам въпрос, и ще съм благодарен, ако някой ми каже дали е имало/има ли градски транспорт в следните градове, защото за техните транспортни мрежи нямам почти никаква информация. Интересува ме дали е имало градски транспорт в градовете Якоруда, Меричлери, Лъки и Каспичан. Например Якоруда по дължина изглежда доста, разположен на прилична площ-поне като го гледаш от теснолинейката и е възможно едно време да е имало някакъв градски транспорт. Каспичан пък е голям транспортен възел-пътен и железопътен, има и туристическо значение заради археологическият резерват Плиска, Мадарският конник, Платото и хижа Мадара. Може би има някакъв общ градски транспорт с близките градове Нови Пазар и Плиска? Така например преди време се чудех защо из град Банско има толкова изоставени автобусни спирки, и един местен човек ми обясни, че едно време е имало съвместен градски транспорт с Разлог и Баня-демек една автобусна линия, обикаляща под формата на триъгълник трите селища и спираща на спирки из трите населени места. Дали има подобно нещо в Каспичан-Нови Пазар-Плиска? На град Плиска пък ж.п. гарата е на около 3-4 км. от града и е възможно да има някакъв градски транспорт, въпреки, че когато бях там не видях. Ще е интересно ако някой знае нещо.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #26 on: 15.01.2009, 17:18:01 »
Няма градски транспорт в Каспичан. Нито редовна такава между него и Нови пазар. Преди да закрият линията хората пътуваха с влак между Каспичан и Нови пазар, а сега с междуградски автобус, който няма номер и не е градска линия. Едно време имаше градски транспорт в Преслав и Котел, по 2-3 линии, но сега... :(
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
« Reply #27 on: 15.01.2009, 17:44:45 »
Аз помня градския транспорт в Котел... не помня лините, но автобусите бяха Чавдар 11г5. Чудно ми е дали го има още...
UPP@UIC

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #28 on: 19.01.2009, 20:30:53 »
Във Велики Преслав мисля, че все още има градски транстпорт, или поне през май месец 2008-ма година имаше. Не съм на 100% сигурен но видях че из града има доста спирки и няколко пъти видях градски автобуси Чавдар 11Г5 в отлично състояние, според мен съвсем наскоро ремонтирани в Кента Омуртаг.
Иначе лошото е, че и до Велики Преслав и до Нови Пазар закриха ж.п. лините. Това е много неприятно. Например Велики Преслав е много красив град, с уникално красива природа около града, с много исторически забележителности, хижа, археологически резерват, музеи. Но сега е по-трудно да стигнеш до там от София, след като закриха ж.п.клона от Хан Крум.
Ами Нови Пазар-до неотдавна ако знаете колко много влакове тръгваха оттам. Дано някой ден възстановят ж.п.линиите Хан Крум-Велики Преслав и Каспичан-Нови Пазар.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 20.01.2009, 00:10:20 »
Във Велики Преслав мисля, че все още има градски транстпорт, или поне през май месец 2008-ма година имаше. Не съм на 100% сигурен но видях че из града има доста спирки и няколко пъти видях градски автобуси Чавдар 11Г5 в отлично състояние, според мен съвсем наскоро ремонтирани в Кента Омуртаг.
С тези малки градчета мисля, че преплитате МГТ с междуселски транспорт. Просто междуселските автобуси спират на няколко места в общинския център. Те може и в някое от селата да имат повече от една спирка (примерно с.Айдемир до Силистра е дълго около 7 км). Но това не прави селата имащи МГТ.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #30 on: 29.01.2009, 22:16:35 »
В Златица май само с такива джиткат

Този го мернах в Пловдив,някъде към Август месец. 8) Срамота е,че такива малки градове,имат по хубави автобуси,от градове като София,Пловдив,Варна,Бургас  :( Ето една снимка,от Жоро,от Велинград
« Last Edit: 29.01.2009, 22:23:27 by lud_pi4 »

Offline Tony

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Форум за градски Транспорт Варна
« Reply #31 on: 29.01.2009, 22:26:39 »
Брей, този е със испанска/италианска каросерия, откъде ли са го изкопали.  :D

RIP 8155 (1992-2019), 8157 (1990-2019)

Offline Unreal

• Маниак
  • MAN NL 202 - Враг №1 за човечеството
    • View Profile
    • Email
« Reply #32 on: 30.01.2009, 11:47:11 »
страхотен е  :bb: знаете ли по коя линия се движи и изобщо за градските превози ли е ?

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #33 on: 30.01.2009, 16:20:29 »
беше с табела номер 4. има карта на града и маршрутите на автобусите на една стена на автогарата им. тези с номерата 1 2 3 4  мисля че също са извън-градски.
230120092456.jpg

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
« Reply #34 on: 30.01.2009, 16:59:03 »
Мисля,че този беше с кръглите фарове отзад ( като на някои О305 ). :rolleyes:

Offline joro1488

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 30.01.2009, 22:10:13 »
да отзад е с кръгли стопове. малко на мелез удря :D
230120092456.jpg

Aspirina

• Guest
« Reply #36 on: 22.02.2009, 02:01:44 »
Пловдив и Варна, по-скоро могат да бъдат приоритет за метро, но там според мен, по-ефективно ще е да се направи трамвай мрежа. А специално за Варна ще е много ефикасна едно високоскростна трамвайна линия, която да тръгва от летището, да цепи града на две и да стига чак до Златни Пясъци. Даже се говореше за един такъв проект, но кога ще го почват и ще е готов, нищо не се знае... :(

Offline BB

• Маниак
    • View Profile
« Reply #37 on: 22.02.2009, 12:50:21 »
Преди 20 години е имало проект за тролейбусна линия, такъв проект за трамваи няма.Плюс това при това свлачище, трамваи не може да има ,заради вибрациите,а да не говорим за метро.Помислете малко ,като ги говорите тези работи,защото просто са невъзможни ;)

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #38 on: 22.02.2009, 21:53:39 »
И аз помня градския транспорт в Котел. Май имаше три линии-1,2,3. Сега няма градски транспорт там. А градът е доста дълъг, като включиш промишлената зона.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #39 on: 22.02.2009, 22:18:49 »
Знаете ли че и в Трявна има градски транспорт ?
Странно,но факт ! Има една автобусна линия - Стояновци - Плачковци,на нея търкалят 0303-ки и отвреме-навреме 11М4.От единият квартал на града,до другият,ама то е на 5 км от Трявна,или повече,не съм сигурен,но имат транспорт,ако някой пита мога да помогна с инфо  :)
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.