Имам въпрос, и ще съм благодарен, ако някой ми каже дали е имало/има ли градски транспорт в следните градове, защото за техните транспортни мрежи нямам почти никаква информация. Интересува ме дали е имало градски транспорт в градовете Якоруда, Меричлери, Лъки и Каспичан. Например Якоруда по дължина изглежда доста, разположен на прилична площ-поне като го гледаш от теснолинейката и е възможно едно време да е имало някакъв градски транспорт. Каспичан пък е голям транспортен възел-пътен и железопътен, има и туристическо значение заради археологическият резерват Плиска, Мадарският конник, Платото и хижа Мадара. Може би има някакъв общ градски транспорт с близките градове Нови Пазар и Плиска? Така например преди време се чудех защо из град Банско има толкова изоставени автобусни спирки, и един местен човек ми обясни, че едно време е имало съвместен градски транспорт с Разлог и Баня-демек една автобусна линия, обикаляща под формата на триъгълник трите селища и спираща на спирки из трите населени места. Дали има подобно нещо в Каспичан-Нови Пазар-Плиска? На град Плиска пък ж.п. гарата е на около 3-4 км. от града и е възможно да има някакъв градски транспорт, въпреки, че когато бях там не видях. Ще е интересно ако някой знае нещо.