Това тяло съм го изваял само от тренировки вкъщи. Не ходя във фитнес студио, то и през последните две години тук не беше възможно дори и да исках да ходя там, първо заради локдауните, после заради дискриминацията на неваксинираните, които нямат достъп до фитнес студиа от много месеци. Преди 10 г ходех във фитнес студио няколко години, после прекъснах, мързеше ме. След това обаче реших да започна отново и вече се оборудвах вкъщи.
Вкъщи имам успоредка за кофички, лост на касата на вратата за набирания, различни по тежест гири, щанга и лежанка. И йога-постелка за коремните преси. Тренирам по 3-4 пъти седмично по час и половина. Лятото плувам в което езеро ми попадне тук наоколо, а зимите по басейни преди да наложат забраните за неваксинираните.
Храненето е 50% от успеха. Следвам много стриктно хранене. Не ям сладки неща. Не ям пържено, само варено и печено. Закуската ми е винаги само прясно изцеден сок от зеленчуци - обикновено моркови, целина, пипер, броколи. И смути от плодове-ябълки, банани, портокали, пъпеш, според сезона. Не ям хляб на закуска нито овесени ядки. Пия веган протеин три пъти на ден, от грах, ориз и коноп. Тази комбинация дава най-пълен профил и по нищо не отстъпва на животинския протеин. Не пуша и не пия алкохол.
Веган-храната е пълна с въгледихдратии, лоу карб е невъзможно да се храниш ако си веган. Всичко веганско съдържа много въглехидрати, извън зеленчуците, преди да започна да тренирам ми се беше образувал и корем вече, имаше излишни тлъстини там. Но комбинацията между мазнини и въглехидрати води до напълняване. Ако редуцираш мазнините, и приемаш само непреработени мазнини - цяло авокадо, маслини, ядки. Тогава не напълняваш от въглехидратите ако и естествено спортуваш.
През зимата и се калявам, прекарвам по 30 минути съблечен нагоре от кръста при сняг и минусови температури. Лежал съм и върху снега за по 30 секунди и после чакам 20 минути, докато ми изсъхне гърба, преди да се облека. И дори настинка нямам след това. Имаме голям потенциал, тялото може да понесе много неща, ако тренираме организма си. От три години не съм имал нито един ден болнични.
Като юноша и младеж бях слаботелесен, с хлътнал гръден кош, имах комплекси, нямах добри гени като физика, после реших да се боря и да се променя, да си докажа, че мога да постигна нещо и да противодействам на възрастта и успях. Други хора на тази възраст вече имат хронични болести поради застоял и неправилен живот и изглеждат състарени. На мен ми дават 37-40 г. на вид.