Author Topic: Спортувате ли?  (Read 2524 times)

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
Спортувате ли?
« on: 30.12.2018, 12:15:44 »
Какви спортове практикувате?
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline тролей №164 линия 2

• Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Re: Спортувате ли?
« Reply #1 on: 30.12.2018, 17:19:52 »
Кракомобилене брои ли се? :rolleyes: :D Ако да, то всеки работен ден имам 6 км навръщане от офиса именно "ей така, за спорта" (не че нямам сравнително удобна линия от МГТ до работата, която ползвам сутрин). Наистина помага да се раздвижиш след цял ден стоене на стол. Давал съм го като съвет на много колеги, ама всичките се оказа, че (отдавна) са семейни и, логично, нямат много време, уви.
Няколко пъти в годината колоездя по 20-30-40 км (рядко повече) на еднодневни, предимно крайградски, маршрути около Варна. Досега не съм пробвал никога с преспиване, любопитно ми е какво е усещането, но знам, че си иска и съответната подготовка. Тя включва покупката на палатка, с каквато не разполагам, но пък имам дисаги, които ми се струва, че биха били идеални за целта. Служат ми и при еднодневните преходи - нося си инструменти и храната там, а връхната дреха привързвам отгоре, с помощта на ластичното въже, което производителят на дисагите е прикрепил отгоре им. :)
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #2 on: 04.01.2019, 14:43:42 »
Мерси че се включи в темата :rolleyes:

Зимата практикувам сноуборд и ски, най-често на Боровец.
Лятото карам сърф и уейкборд. Ако си от Варна, там има едно място на Крайбрежната алея където има уейкборд център.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3 on: 04.03.2022, 22:40:21 »
Тренирам фитнес. Това тяло е на 47-годишен веган. Месо не съм ял никога, освен като малко дете когато са ми слагали в устата, а аз изплювах колкото успявах. Чувствам се по-добре, отколкото на 25, защото тогава не тренирах нищо и не се хранех толкова здравословно, колкото сега.

„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #4 on: 06.03.2022, 00:30:52 »
Бягане - 20-45км седмично и колоездене 50-60км. Препоръчвам :)
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5 on: 06.03.2022, 01:03:22 »
Не спортувам активно, даже никак, но респект за yogimax. Никога не съм вярвал, че ще видя веган, изглеждащ по-различно от вилица (особено на тази възраст). Браво!  :fan:
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6 on: 06.03.2022, 13:39:17 »
Като млад имах сериозни постижения в дисциплината "4 х 200 с яко мезе". Сега любителски "4 х 100 с тънко мезе", чат-пат.
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #7 on: 06.03.2022, 14:38:09 »
Адмирации за yogimax. Моята теория за човекът е, че е създаден за движение и при условие, че днес на повечето от нас се налага да работя по цял ден статично, мисля че е повече от задължително спортът да присъства поне 3 пъти седмично. Няма значение дали ще е фитнес, плуване, бягане или дори по-дълго ходене. Също като колегата по-горе съм се прибирал от работа пеша, когато съм бил без кола на работа. Иначе основно правя фитнес и домашни тренировки с дъмбели.

Offline тролей №164 линия 2

• Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 06.03.2022, 16:59:48 »
От мен поздравления за всички, които не се оставят да седят. Няма значение по колко и как се раздвижвате. Важното е да ви е приятно и да усещате положителното въздействие на движението върху тялото и психиката си. Точно това мен ме кара да не се отказвам и да не избирам опцията "просто да си седна в колата".
Новото при мен е, че от около година почнах и да отивам редовно пеш на работа. Не е нищо особено, но се надявам да влиза в категорията "дълго ходене" - 4 км изкачване на отиване за 50-55 мин и 6 км равно и спускане на връщане за около час и 15-20 мин. Така или иначе, независимо колко като "количество" ви изглежда, аз за себе си съм доволен от него, което е най-важното. В добавка, врътвам една "десятка" в събота в Морската градина и съм готов за седмицата. Вкъщи също имам едно лостче (с дължината на гира) с малко тежести, което ту вдигам, ту не вдигам.
« Last Edit: 06.03.2022, 17:04:22 by тролей №164 линия 2 »
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #9 on: 06.03.2022, 22:36:19 »
Това тяло съм го изваял само от тренировки вкъщи. Не ходя във фитнес студио, то и през последните две години тук не беше възможно дори и да исках да ходя там, първо заради локдауните, после заради дискриминацията на неваксинираните, които нямат достъп до фитнес студиа от много месеци. Преди 10 г ходех във фитнес студио няколко години, после прекъснах, мързеше ме. След това обаче реших да започна отново и вече се оборудвах вкъщи.
Вкъщи имам успоредка за кофички, лост на касата на вратата за набирания, различни по тежест гири, щанга и лежанка. И йога-постелка за коремните преси. Тренирам по 3-4 пъти седмично по час и половина. Лятото плувам в което езеро ми попадне тук наоколо, а зимите по басейни преди да наложат забраните за неваксинираните.
Храненето е 50% от успеха. Следвам много стриктно хранене. Не ям сладки неща. Не ям пържено, само варено и печено. Закуската ми е винаги само прясно изцеден сок от зеленчуци - обикновено моркови, целина, пипер, броколи. И смути от плодове-ябълки, банани, портокали, пъпеш, според сезона. Не ям хляб на закуска нито овесени ядки. Пия веган протеин три пъти на ден, от грах, ориз и коноп. Тази комбинация дава най-пълен профил и по нищо не отстъпва на животинския протеин. Не пуша и не пия алкохол.
Веган-храната е пълна с въгледихдратии, лоу карб е невъзможно да се храниш ако си веган. Всичко веганско съдържа много въглехидрати, извън зеленчуците, преди да започна да тренирам ми се беше образувал и корем вече, имаше излишни тлъстини там. Но комбинацията между мазнини и въглехидрати води до напълняване. Ако редуцираш мазнините, и приемаш само непреработени мазнини - цяло авокадо, маслини, ядки. Тогава не напълняваш от въглехидратите ако и естествено спортуваш.
През зимата и се калявам, прекарвам по 30 минути съблечен нагоре от кръста при сняг и минусови температури. Лежал съм и върху снега за по 30 секунди и после чакам 20 минути, докато ми изсъхне гърба, преди да се облека. И дори настинка нямам след това. Имаме голям потенциал, тялото може да понесе много неща, ако тренираме организма си. От три години не съм имал нито един ден болнични.
Като юноша и младеж бях слаботелесен, с хлътнал гръден кош, имах комплекси, нямах добри гени като физика, после реших да се боря и да се променя, да си докажа, че мога да постигна нещо и да противодействам на възрастта и успях. Други хора на тази възраст вече имат хронични болести поради застоял и неправилен живот и изглеждат състарени. На мен ми дават 37-40 г. на вид.

„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #10 on: 08.03.2022, 21:11:43 »
Браво за изчерпателния пост. Аз лично повечето от нещата, коити си обяснил ги знам, но много от участниците вероятно не са толкова на Ти с тия неща. Със сигурност ще е полезно да се прочете от повече хора за стимул.

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #11 on: 09.03.2022, 12:31:42 »
За още по-голям стимул ето доказателство за сравнение, че имах лоша генетична телесна структура и никакви мускули преди да започна да тренирам. От нищото можах да изградя атлетично тяло.
На снимката бях на 34 г. през 2009 г. Възраст, в която по принцип трябва да си в пика на кондицията си и да изглеждаш с добро тяло. Нищо подобно.

А това си е преди 2 седмици актуална снимка

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #12 on: 29.12.2023, 12:42:20 »
Ако се замислиш, фитнесите са доста социални места, нови запознанства.

Offline lili80

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #13 on: 08.05.2024, 20:01:15 »
Тичам някъде извън града за около 1 час, 3-4 пъти в седмицата.