Аз по време на това видео бях на 10 г. и си спомням, че това беше най-суровата зима през целите 80-те години. Беше славна година. Разцепвах си устната, падайки по ледената пързалка в училищния двор. Печеше слънце, но не се топеше, беше толкова дълъг студен период. Януари и февруари 1985 г. практически през цялото време си имаше сняг и валеше все нов слой. Мелодията във видеото направо ме пробожда в сърцето - толкова носталгична.
Този сняг мисля, че е от началото на януари 1985 г. В един кадър се вижда топка за елха и снежинка. Серия от снежни циклони минават през България в периода между 1 и 10 януари 1985 г. и затрупват голяма част от страната. Записът е направен около 6-7 януари 1985, когато вече беше натрупало стабилно, а предстояха още два снежни циклона след това. След което се установи слънчево и мразовито време.
Има още едно от Велико Търново, то е от 16 февруари 1991 г. Предния ден 15 февруари цял ден валя брутален мокър сняг. В Шумен той следобяд премина в дъжд, а вечерта застудя отново и имаше гръмотевици и светкавици. На 16 февруари там имаше доста по-малко сняг, отколкото във Велико Търново. Топлото тогава не можа да захапе Велико Търново.