Author Topic: Снимки/Видео (на градски транспорт) от миналото  (Read 4364 times)

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Last Edit: 30.12.2018, 23:57:20 by тролей №164 линия 2 »
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
Чавдар B13 - 20 във Велико Търново, 80 - те години:

Online yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Това видео направо удря джакпота. Заснето е Велико Търново през култовата зима 1985 г. Вижда се и автобус.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

• View Profile
    • Email
Това видео направо удря джакпота. Заснето е Велико Търново през култовата зима 1985 г. Вижда се и автобус.
Страхотно е, че си попаднал на това и още повече евала на този, който го е заснел! :fan: Много мило ми стана - родният ми град малко повече от 6 години преди да се родя. Докато живеехме със семейството там (родният град и на баща ми) до около 2001 година, все още имаше добри зими. Около моят рожден ден са пуснали и двете тролейбусни линии. Още си ги спомням с носталгия, както и този Чавдар Б14-20 ли му беше серията. За последно го видях от балкона на баба ми преди 5-6 години. :rolleyes: :)
edit: добавям и едно видео, на което попаднах преди 2-3 години и сега се сетих за него - също е от 1985 година.
« Last Edit: 31.03.2022, 21:52:35 by тролей №164 линия 2 »

Online yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Аз по време на това видео бях на 10 г. и си спомням, че това беше най-суровата зима през целите 80-те години. Беше славна година. Разцепвах си устната, падайки по ледената пързалка в училищния двор. Печеше слънце, но не се топеше, беше толкова дълъг студен период. Януари и февруари 1985 г. практически през цялото време си имаше сняг и валеше все нов слой. Мелодията във видеото направо ме пробожда в сърцето - толкова носталгична.
Този сняг мисля, че е от началото на януари 1985 г. В един кадър се вижда топка за елха и снежинка. Серия от снежни циклони минават през България в периода между 1 и 10 януари 1985 г. и затрупват голяма част от страната. Записът е направен около 6-7 януари 1985, когато вече беше натрупало стабилно, а предстояха още два снежни циклона след това. След което се установи слънчево и мразовито време.
Има още едно от Велико Търново, то е от 16 февруари 1991 г. Предния ден 15 февруари цял ден валя брутален мокър сняг. В Шумен той следобяд премина в дъжд, а вечерта застудя отново и имаше гръмотевици и светкавици. На 16 февруари там имаше доста по-малко сняг, отколкото във Велико Търново. Топлото тогава не можа да захапе Велико Търново.
« Last Edit: 31.03.2022, 23:01:23 by yogimax »
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Ето я първата снимка в темата. но цветна. Беше в Класик Кара.

Offline Balkanton

• View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
Автобус на великотърновския театър. Не съм сигурен дали оригинална Шкода 706 РО или е българска каросерията - втората странична лайстна e типична за българската каросерия през 50-те.

• View Profile
    • Email
Ето на какво попаднах в дома на едни роднини. :)