Author Topic: Токоизправителни и зарядни станции на електрически возила  (Read 65896 times)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
А тази на Овча купел са имали намерение да взимат ток от ЧЕЗ, тъй като няма ТИС наблизо, но от ЧЕЗ са им отказали категорично.
ЧЕЗ едва ли просто са отказали, а по-скоро са им казали, че нямат капацитет в района и ако искат станция, трябва за своя сметка да прекарат нов електроровод за средно напрежение.

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Тия зарядни станции не се местят както им дойде на СЕ. Очевидно не могат да се разберат с ЧЕЗ. Зареждане по маршрута е пълна простотия. Нагласиха си търга за точно този модел електробуси и сега се оправдават. От две и повече години знаеха къде ще ги пускат.
The Grand Tour

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Казуси с липса на електрическа мощност на определено място тепърва ще възникват. Сефтето беше с първите батерийни електробуси,  които не могат да се зареждат в Малашевци. Затова поръчките за електрички трябва да са паралелно със зарядни станции,  включително захранването им.
Между другото,  проблеми ще има и за зарядни станции за електромобили,  когато станат повечко.
Излиза,  че и Е73 не може да тръгне. Друг вариант е да вземат ток от метрото.
« Last Edit: 26.01.2022, 21:04:51 by blagun »

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Някой виждал ли го е това в Овча Купел или на Гоце Делчев, за да има възможност да се зареждат електробусите и там!? Иначе, тази снимка е от автобазата на Трансенерго на ул. Будапеща....

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Ето на, бонус - дизелов генератор, качен на стара дизелова Мадара... :)

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Ето на, бонус - дизелов генератор, качен на стара дизелова Мадара... :)

За заваряване на релси ! Едва ли на някой някога му е минавало на акъла да зарежда електробуси с него освен на теб !  ;)

Online viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Така като гледам, спрямо мощностите на продуктовата гама на фирмата производител и съобразно приблизителните размери на агрегата - май си е баш за зареждане на електробуси. Заради скандалите с линия 60, вероятно скоро ще се появи в Овча Купел-2.  :help:
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Само на мен ли ми се струва идиотско да се пуска редовна линия с електробуси, зареждани с дизелов генератор?

Online viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
На всички ни се струва така (надявам се), не само на теб, но не и на управляващите София.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Така като гледам, спрямо мощностите на продуктовата гама на фирмата производител и съобразно приблизителните размери на агрегата ...

На туй му се вика : Гледане в кристално кълбо, гледане на карти Таро и най-простому по народно Мятане на боб ! Това от под твоите пръсти като човек с достъп до изворите на информация е меко казано гротескно !  :/

Online viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Да, признавам, разнесоха се някои слухове за такава мисъл от страна на управляващите, защото от ЧЕЗ са им казали за Овча Купел, че ако искат зарядна станция - да изградят 20 киловолтово трасе и нов трафопост, за да осигурят мощност, защото излишна такава в квартала няма. Но не очаквах да са реалност - тази снимка обаче потвърждава слуховете. Дано ти да си прав и да е за "заваряване на релси", че иначе ще е поредният пълен абсурд на управляващите транспорта.

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
Или ще се ползва под наем до изграждане на въпросните трасе и трафопост.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Снимката, качена от difian, я запазих за себе си, поради някой съображения, че може да бъде изтрита в даден момент  :rolleyes:

От тук насетне е важно всеки един член на форума, не само фотографите, ако забележат Европата с този генератор някъде из София да я снимат и разпратят на всички национални медии (а и не само - дори на европейски и руски такива) - защото както показва практиката, ако нещо не се покаже по телевизора, то внимание няма да му се обърне! Ако действително някой в СО или СЕ смята да зарежда електробуси по този начин, то трябва да си връчи оставката незабавно и на мига. Това е абсолютна подигравка с целесъобразността на идеята за чист въздух и парите на европейските данъкоплатци  :help:
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Признавам, че случайно попаднах и снимах, лично аз не смятам да си махам снимката... Но по рвакцията на Станкос съдя, че отзвукът тук може да им промени плановете и да не се случи, както са го замислили... ;)

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
Казаха ми, че е правен опит с генератор на военните - закаран е в Овча купел и запален - обаче е бил твърде шумен и са се отказали да го ползват...
Колко е вярно  :neznam:

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
Да много екологично ще е там да работи дизела за да карат електробусите ако разберат тези дето разбират ще се смеят.  :D :D Иначе е вярно линейния е бил свидетел и ми каза.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Признавам, че случайно попаднах и снимах, лично аз не смятам да си махам снимката... Но по рвакцията на Станкос съдя, че отзвукът тук може да им промени плановете и да не се случи, както са го замислили... ;)
Агрегатът от снимката тези дни е изчезнал от обичайното му място (в ремаркето на камиона в двора на Трансенерго и РП). До миналата седмица стоеше паркиран в двора, днес ремаркето на камиона е празно.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Агрегатът от снимката тези дни е изчезнал от обичайното му място (в ремаркето на камиона в двора на Трансенерго и РП). До миналата седмица стоеше паркиран в двора, днес ремаркето на камиона е празно.
Сменили са камиона, просто. Новият е със зелена кабина, лично за мен вече нещата са ОК и си оттеглям по-ранните нападки. Зелена кабина = зелено = ЕКО!!!!  :rolleyes:

(сега като се замисля, и преди не съм бил прав... Донякъде, синьото се асоциира с ток, и синият камион е бил подходящ...  :rolleyes:  :rolleyes: )
« Last Edit: 25.02.2022, 01:58:27 by difian »

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз съм възхитен! Мисля че му липсват само бели листенца по кабината, за да бъде още по-ЕКО  :fan:

#hubavoe
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Спаси София са хванали дизел генератора на Овча купел. Служители на СЕ бързат да го махнат след появата на Борис Бонев.
https://fb.watch/btPfXHYs-X/