Е че то си пише когато е за гараж, какъв е проблема? И после си продължаваш със същия билет, да не мислиш че всеки дупчи втори. Те си знаят че предишната кола е за гараж.
То е по-логично да не дупчиш билет в автобуса, който е за гараж. Ако има следващ след него, тогава дупчи. Защото контрольорите наистина ще имат основание да се заяждат, ако билетът, с който пътуваш, е от друг автобус.
А как ще разберат че е от друг автобус? Ще проверят всички перфоратори един по един ли? Ами ако дупките са еднакви с предишния, или различни на различните перфоратори? Примерно си си платил пътуването от бул.България до Овча Купел, но единия автобус е за гараж и се прекачваш на друг. Ти си платил едно и също растояние и време за пътуване, просто в единия случай едната кола сменя другата.
То не че е за хвалене, ама една колежка се "хвалеше" как си купува един билет, дупчи го и пътува само с него, поне 2-3 седмици докато я проверят някъде и досега никога не са правили проблем че е от друг автобус. Заради такива тарикати може и някой редовен да изгърми някой път.
Системата е такава, че пътниците си намират "вратички" да минат гратис. То и контрольорите някой път изобщо не гледат дупките от билета.
Аз си зареждам карта само за метрото - 9 лева, но си купувам и по 2-3 билета и само ако се качи контрола ще дупча. И не съм единствен.
Щом и другите не плащат, защо трябва да плащам и аз. По циганските линии масово се дават мръсни и смачкани билети на контрольорите, а при питане защо билета е такъв се получават заплахи за саморазправа. И ти нищо не можеш да им кажеш, защото те са много, а ти си сам. Цялата система е сбъркана