Author Topic: Закупуване на електробуси и тролейбуси по ОП “Околна среда” 2014-2020г.  (Read 60574 times)

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не знам какво ще им е качеството, но откъм дизайн наистина изглежда много добре. Без излишен кич, и цветово е добре като дизеловите Солариси. Харесвам такъв изчистен дизайн.  Като комфорт ще е супер с всички екстри, а какво ще му е качеството предстои да разберем. Моите наблюдения са, че като сглобка, материали в интериора отстъпва значително на Соларис, МАН и Мерцедес но ще видим.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline skin

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Прочетох статията. Малко ми мяза като някой, който е превеждал през гугъл преводач. Ползвани са едни думи, които са за други глаголи, реално нищо не разбрах. Имало някакви бутони за вратите, изместени отпред, табела за линиите, с което отваря автобуса за по-добра видимост. Като цяло го рекламират, сякаш е някаква революция при автобусите.  :D

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
И мен това ми стана смешно. Акцент към иновацията - бутонът, който използват шофьорите за отваряне на първа врата отвън, бил на достъпно място над фаровете.  :D
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline skin

• View Profile
Да, МАН има да учат от китайците, че някои техни изпълнения са между вратата и първа ос, долу. Това води до трудови злополуки, тип сецнат кръст. Впоследствие обаче явно виждат иновацията на китайците и на последвалите модели бутонът е изместен над фара, отстрани. Сега разбирам защо Мерцедес са по-скъпи, а именно - напред с технологията относно бутона на вратата.

Иначе интересно, че има две рампи, макар за Варна да са в 99 % безполезни...

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Китайците че не са стока, не са, спор няма. Но и Мерцедес, и МАН са далеч от това, което са били преди, колкото и да се твърди обратното.
По рейс и по жена не се тича!

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
Ако Дракона ви го бяха представили като Ебуско 2.02 друго щяхте да кажете, ето Холандски производител ала бала.  :D :D

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Важно е също какви са мостовете, електрониката, окачването, компресор. Много често и в МАН Соларис, Мерцедес, и в китайските мостове, двигатели, електроника и почти всичко са на едни и същи производители а разликата е само кой е сглобил каросерията. Дори целия механизъм със съчленението ми се струва че е от МАН или Соларис, китайците не знам дали могат сами да направят съчленен автобус. Вериятно и самия мех е Хюбнер. Единственото, което са направили китайците е примерно каросерията, греди, заваряване, ламарини което няма причина да не го направят като хората щом правят хиляди каросерии трябва вече да имат опит и технологиите.

Но все пак дребните детаили вътре са доста по-дървени като дялани с теслата, спрямо в Ман-овете и Соларисите да кажем, дори спрямо нискобюджетните Конекто и О 345
« Last Edit: 17.08.2022, 11:07:30 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Нали и на Ютонг двигателите бяха Къминс, ама не баш.... ;)

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
Голдън Драгон автобусите някакви впечатления от Враца или Хасково? Май с най-лошо качество от китайците в България засега са Хигерите.
« Last Edit: 17.08.2022, 13:29:43 by bgdimitrov »

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Голдън Драгон автобусите някакви впечатления от Враца или Хасково? Май с най-лошо качество от китайците в България засега са Хигерите.
В София по мое мнение ел. ютонгите са по недодяланаи от Хайгърите.   :neznam:
Китайците че не са стока, не са, спор няма. Но и Мерцедес, и МАН са далеч от това, което са били преди, колкото и да се твърди обратното.
Но все още са най-доброто или поне едно от най-добрите на пазара   :rolleyes:

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
Най-важното е да издържа батерията за едно целодневно мъчене по 148, без да се използва много бързото зареждане.

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
Едва ли.

Някой да знае модела на съчлените погърметини?  :rolleyes:

П.П. 04.09
Пристигнал е първия съчленен електрик.
« Last Edit: 04.09.2022, 17:15:33 by Mammoth »

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
Изглежда вече са на наша земя. Поне 3 бройки. Източник: Иван Портних.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Общо трябва да са 4 бр. От оградата се видяха само три. Бяха все още на камионите. Около тях имаше ленти да не се ходи при тях. На визия не са никак лоши.
« Last Edit: 05.09.2022, 00:49:19 by pesho »
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline georgi_L

• Запален по ГТ
  • Изработвам модели на ГТ.
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Да са честити на Варненци новите трошки. За съжаление и този хубав град се напълни с китайски боклуци. Дизайна им е отвратителен и в тази разцветка приличат на доста стари автобуси въобще не им отива според мен, можеше малко да си поиграят с боята и да им придадът малко по-приличен вид. Съжалявам ама е подигравка чисто нов автобус 2022 година модел да изглежда по същия начин като соларис урбино второ поколение от 2002 година. Дано поне късите макар и китайски измишльотини да имат по-нормален вид, че и те ако са същата грозотия язък…

Offline skin

• View Profile
Ъми, такъв ни е гербът на селото, бяло и синьо.

Единият обаче май ще се окаже с обратна резба, зяпа към другия бряг.

Че хубави Скании.  :bounce:

Offline DjeimsBond85

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Гледам дошли са още дълги автобуси ... ако не се лъжа са 11 съчленени вече....

Offline tzvetan.hristov33

• Приятел на ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
https://bntnews.bg/news/novi-60-elektricheski-avtobusa-shte-tragnat-skoro-po-ulicite-na-varna-1207521news.html
Както винаги типичното безхаберие. Да ги вземем пък кога ще тръгнат.... А тя гаранцията си върви....

Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk