1. Според мен сериозен проблем е, че няма изградени стоянки за такситата, и те са принудени да паркират по тротоарите или на платното за движение.
2. Как мислите, такситата трябва ли да качват пияни или болни хора?
1. Даже и където има стоянки (или резервирани участъци от улиците), те ги изпълват. Просто в момента предлагането е по-голямо от търсенето. Това е причината цените да не са високи (пладнешките пирати с приспособления за чукане на импулси са друг въпрос). Неминуемо новите рестрикции (възраст на колите) ще намалят предлагането и може да се очаква по-сериозно увеличаване на цените.
2. Нормативно няма специално ограничение. За степента на пиянство решава шофьорът - от една страна пияния можеш по-лесно да го оскубиш, от друга страна - може да нацапа колата или да прояви агресия. За болните - не е етично да има ограничения, освен за заразно болни. В някои случаи таксито може да изпълнява животоспасяваща роля и евалла на шофьори, които са готови да окажат първа помощ, без да се страхуват, че колата им може да се окървави или човекът да почине на път за болницата. По-скоро би трябвало да има ограничение за превоз на нечистоплътни лица.
Добро впечатление ми направи на летището факта, че управата успя да се справи с разбойниците, създаващи първо впечатление у чужденците за България. В момента там оперира само Супертранс ОК. Не знам, как е на гарата, отдавна не съм имал работа нататък.