Author Topic: Таксиметрово и споделено пътуване  (Read 70350 times)

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 166789683
    • View Profile
    • http://
Здравейте,

това също спада към транспорта в София, а не смятам, че системата е съвсем доизмислено, особено при фирмите освен ОК...Нека тук пишем всякакви новини, както и най-малкото личните си пристрастия къв отделните превозвачи...

Какво според Вас може да се промени при такситата, най-малкото с поглед към бъдещото развитие на СКГТ?Освен цените
« Last Edit: 11.02.2012, 19:04:34 by etnies »

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Аз лично освен ОК друга фирма не ползвам, а колкото до цената не виждам как ще се променя освен в увеличение
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 166789683
    • View Profile
    • http://
И аз съм така, но наистина само тяхната система е безупречна. За систем през ГПС и в Европа си мечтаят...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
ОК наистина са най културни и сериозни-до 5 мин.таксито е долу,при другите не знам как е,не се возя,само забелязах снощи на 1 тарифата-2.60 на км  

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Лично аз ползвам такси само в изключително екстремни ситуации.(Един път се наложи да се прибера от Младост 3 за 20 минути).Иначе не ми трябват. :P

Offline denis09rspab

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Е да наистина О.К. са най добри ,но има и такива дато помпат ,но доста малко иначе са много бързи и взимат ефтино.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Според мен сериозен проблем е, че няма изградени стоянки за такситата, и те са принудени да паркират по тротоарите или на платното за движение.Много  гадно на спирката на 43 блок са паркирали такситата и преминаването и спирането на рейсовете е затруднено!

Как мислите, такситата трябва ли да качват пияни или болни хора?
На рождения ми ден се бяхме добре почерпили в Студентски град и едва намерихме такси, което да ме откара до нас!Добре, че един пич от ОК се нави !

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: ozzy
1. Според мен сериозен проблем е, че няма изградени стоянки за такситата, и те са принудени да паркират по тротоарите или на платното за движение.
2. Как мислите, такситата трябва ли да качват пияни или болни хора?
1. Даже и където има стоянки (или резервирани участъци от улиците), те ги изпълват. Просто в момента предлагането е по-голямо от търсенето. Това е причината цените да не са високи (пладнешките пирати с приспособления за чукане на импулси са друг въпрос). Неминуемо новите рестрикции (възраст на колите) ще намалят предлагането и може да се очаква по-сериозно увеличаване на цените.
2. Нормативно няма специално ограничение. За степента на пиянство решава шофьорът - от една страна пияния можеш по-лесно да го оскубиш, от друга страна - може да нацапа колата или да прояви агресия. За болните - не е етично да има ограничения, освен за заразно болни. В някои случаи таксито може да изпълнява животоспасяваща роля и евалла на шофьори, които са готови да окажат първа помощ, без да се страхуват, че колата им може да се окървави или човекът да почине на път за болницата. По-скоро би трябвало да има ограничение за превоз на нечистоплътни лица.

Добро впечатление ми направи на летището факта, че управата успя да се справи с разбойниците, създаващи първо впечатление у чужденците за България. В момента там оперира само Супертранс ОК. Не знам, как е на гарата, отдавна не съм имал работа нататък.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Quote from: blagun
Добро впечатление ми направи на летището факта, че управата успя да се справи с разбойниците, създаващи първо впечатление у чужденците за България. В момента там оперира само Супертранс ОК. Не знам, как е на гарата, отдавна не съм имал работа нататък.
Поне новата автогара също има подписан договор с ОК и се обслужва само от нея.Друг въпрос е колко други коли са паркирали наоколо.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
На гарата все още има доста ментета, както и на Плиска(там има едно такси, което отдалеч прилича на ОК Супертранс, но като се вгледаш по-внимателно в емблемата, пише ОК Автотранс!!!Мошеници!)

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
ОК са си най-коректни. Веднъж един ме излъга с някакви стотинки и аз естествено подадох жалба по телефона (не са ме били още  ). След два дни ми се обадиха, че са глобили шофьора! Хората си държат на клиентите, не като СКГТ (монополисти)... Иначе има много ментета, които наподобяват ОК и 91280, трябва да се внимава  
« Last Edit: 28.04.2006, 01:29:41 by conecto »

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
ОмегаТранс Такси също са много добри.Баща ми работи там  
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline c.r.u-to

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 229906915
    • MSN Messenger - kluklu_9@hotmail.com
    • View Profile
    • http://www.sofia.bg
    • Email
ок ги ползвам често
ИЗДИРВАМ АВТОМОБИЛ МАРКА: ФОЛКСВАГЕН МОДЕЛ: ГОЛФ МОДЕФИКАЦИЯ : ДВОЙКА ГОДИНА НА ПРОИЗВОДСТВО 1983
РЕГ № С 9661ТТ МОЛЯ КОЙТО ЗАБЕЛЕЖИ АВТОМОБИЛА ДА МИ ПИШЕ НЕЗАБАВНО

Offline Eliano

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Навремето имаше Mic taxi бяха свестни. Сега ОК ги ползвам най-често.
ПС. Помните ли Mic?

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
ОК по принцип са най-свестни, но навсякъде се намират прошляци, които не искат да те качат, защото си бил за близко разстояние <_< Колко пъти съм имал проблеми с прибирането от Студентски до нас в Мл.1, просто не е истина  Или пък от нас до гара Искър...  Абе тия бакшиши мноо ме дразнят понякога

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Може ли някой да ми даде информация за Опел вектрите на ОК Супертранс - кога са купени, на старо/ново, какъв им е средния пробег на ден, какъв двигател, какво изпълнение... Много ще съм благодарен

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: ozzy
ОК по принцип са най-свестни, но навсякъде се намират прошляци, които не искат да те качат, защото си бил за близко разстояние <_< Колко пъти съм имал проблеми с прибирането от Студентски до нас в Мл.1, просто не е истина  Или пък от нас до гара Искър...  Абе тия бакшиши мноо ме дразнят понякога
Ами за тях не е рентабилно да те возят 200 метра,като могат да си намерят по-добър курс.За 200метра даваш 2 лева и готово  
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
на Плиска видях такси с начална такса 2.00 лв. дневна тарифа- 2.00 лв./км,нощна-2.50 лв/км  

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: Repcho
на Плиска видях такси с начална такса 2.00 лв. дневна тарифа- 2.00 лв./км,нощна-2.50 лв/км  
Мда, не се учудвам!Слушах един човек веднъж как разправяше, че си хванал такси "ОК Супершанс" и шофьорът казал: "Пич,само да знаеш, че тарифата ми е малко по-висока  " и нашия човек си помислил, че едва ли ще е пък кой знае колко по-скъпо, но накрая се оказало, че тарифата е 2.50 на километър ! и за разстоянието от Орлов мост до 43 блок са го одрусали с 20 лева

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Оригиналното име е ОК Супертранс, а телефонът отзад - 973-21-21. Всякакви други вариации с "ОК" и всякакви други телефони са менте.
Има всякакви видове кретенски тарифи, някои завишават само престоя и разчитат на задръстванията. А по малките градчета по морето нямо нито едно такси под лев на километър, даже и извън сезона. Само че созополските бакшиши стоят на автобусната спирка и като съберат 4-ма пътника, за 10 лв ги закарват до Бургас (Созопол-Бургас - 33 км).
Аз си имам ваучери за Супертранс и в редките случаи, когато ползвам такси, е само на тази фирма.