Author Topic: Закупуване на електробуси и тролейбуси по ОП “Околна среда” 2014-2020г.  (Read 53580 times)

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
Шкода 21тр не са особено надеждни и са много ръждиви. Определено НАУ е по-добър тролейбус и именно те ще обслужват тролейбусния транспорт в града заедно с новите тролеи ако някога успеят да ги доставят.

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
Сериозно ли смятате да карате още дълги години с Нау?

За справка в останалите градове:
София - 2010, 2014, 2021 год. / 110 бр.
Варна - 2014 год. / 30 бр.
Бургас - 2014 год. / 22 бр.
Ст. Загара - 2014, 2015 год. / 22 бр.
Плевен - 2014, 2018 год. / 54 бр.
Сливен - 2022 или 2023 год. / 6 бр.
Враца - 2021 год. / 9 бр.
Пазарджик - 2013 год. / 8 бр.
Хасково - 2005-2007 год. / 5 бр.

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Какво си се хванал за тия Нау? Има части за тях, лесни са за поддръжка и очевидно Русе не дава пари за градски транспорт. Много по-добри са от изгнилите Шкоди.
The Grand Tour

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
Не използвам тази дума в речника си, но това са 35 годишни морги, на които времето им отдавна е отминало, дори и те самите да са алуминиеви. И докато в другите градове се возят на комфортни и съвременни тролейбуси, то вие им си радвайте, щом толкова много ги защитавате... :)

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Не използвам тази дума в речника си, но това са 35 годишни морги, на които времето им отдавна е отминало, дори и те самите да са алуминиеви. И докато в другите градове се возят на комфортни и съвременни тролейбуси, то вие им си радвайте, щом толкова много ги защитавате... :)
Как не разбра, че НАУ са много по-надеждни от 21тр... За нуждата от чисто нови тролеи мисля никой не спори...

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
Само където в другите градове ще се движат само нови тролеи.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
В Сливен тези 6 тролея за нищо не стигат, пък много важно, че ще са нови.

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
Принуждавате ме да пиша спам. В Сливен ще се обслужва само линия 201 с тролейбуси и ще стигнат. Вижте новата транспортна схема на града. Четете и тогава пишете!

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Четете и пишете! В Сливен с 6 нови тролейбуси ще се обслужва линия 201 и ще върнат линия 7. Сега правят пълен ремонт на ТИС и модернизация на ККМ.
Що се отнася до Русе Шкода 21тр наистина са боклуци. Щом едната си дойде само за части. И аз съм на мнение, че Нау са за спешен брак, но в случая без тях отиваме на закриване. То и сега тролеи няма и се движат сорове по тб линиите. Но нека да изчакаме. Както казах има време и ще се купят 15те нови машини. Другата година ще се монтират новите стрелки и малко ще се оправят нещата.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
Малко вероятно е да се осигури пълноценно обслужване на линия 7 в Сливен с тролейбуси, защото новите са предвидени само за една линия, освен ако не се продължи с пропорцията автобус - тролей. Както се казва: А дано, ама на дали!

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
Що се отнася до Русе Шкода 21тр наистина са боклуци. Щом едната си дойде само за части. И аз съм на мнение, че Нау са за спешен брак, но в случая без тях отиваме на закриване. То и сега тролеи няма и се движат сорове по тб линиите.

Как искаш да пущат Сорове по автобусните линии, когато ОТР все още държи само тролейбусния транспорт? Отделно нали Наутата станаха 19-20 броя и защо не се движат всички? Със здраве да си ги търкаляте още толкова години на колкото са!

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Как искаш да пущат Сорове по автобусните линии, когато ОТР все още държи само тролейбусния транспорт? Отделно нали Наутата станаха 19-20 броя и защо не се движат всички? Със здраве да си ги търкаляте още толкова години на колкото са!
За последен път! Шкода 21 тр НЕ СА НАДЕЖДНИ ТРОЛЕИ!!! Какво като са нови, след като непрекъснато стоят в депото? За русе има ДВА варианта, или 15 нови тролеи+ НАУ, или 30-40 чисто нови тролеи!!Но само с 15 нови тролея няма как, ще трябва да се ползват и НАУ, защото Шкода 21 тр не стават!! Разбира се, че ще е по-добре тролеите да са изцяло нови, но разбери, това не може да стане с 21 тр!
« Last Edit: 29.12.2021, 13:58:40 by Chezare »

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
За последен път! Шкода 21 тр НЕ СА НАДЕЖДНИ ТРОЛЕИ!!! Какво като са нови, след като непрекъснато стоят в депото? За русе има ДВА варианта, или 15 нови тролеи+ НАУ, или 30-40 чисто нови тролеи!!Но само с 15 нови тролея няма как, ще трябва да се ползват и НАУ, защото Шкода 21 тр не стават!! Разбира се, че ще е по-добре тролеите да са изцяло нови, но разбери, това не може да стане с 21 тр!

Кой ти говори за 21Тр в последните си коментари, ти четеш ли какво ти пишат въобще или просто си чешеш клавиатурата, когато коментарите ми са свързани само с Наутата?

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Четете и пишете! В Сливен с 6 нови тролейбуси ще се обслужва линия 201 и ще върнат линия 7.
Аха, сигурно с 6 тролея ще обслужват 2 линии. Това може да стане само ако двете линии са на интервал не по-малък от 30 минути.
« Last Edit: 29.12.2021, 20:45:03 by Sofia »

Offline klutsohor

• Запален по ГТ
    • View Profile
Четете и пишете! В Сливен с 6 нови тролейбуси ще се обслужва линия 201 и ще върнат линия 7.
Аха, сигурно с 6 тролея ще обслужват 2 линии. Това може да стане само ако двете линии са на интервал не по-малък от 30 минути.

Може ли някой да качи актуализираната схема на линиите на обществения транспорт в Сливен тук или в темата на града, за да може всички да видят, че само линия 201 е заложена тролейбусна?

Offline Boo

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Днес се возих на 2 от новодоставените Нау-та и забелязах, че са им поставили нови валидатори, различни от предишните. За жалост пак само на предната врата...
Някой има ли идея какво се случва със системата за електронно таксуване, както и с таблата в тролеите и автобусите. Защо, нито те, нито валидаторите не работят?

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
Новите сини на цвят валидатори се забелязват в тролейбусите от поне няколко месеца. При всички случаи качването ще продължи да бъде само от първа врата, което според мен не създава проблеми извън час пик. Аз забелязах в НАУ 769 ако не се лъжа. Никаква публична информация не съм видял до момента. Може би ще пускат нова система за таксуване заедно с новата транспортна схема през лятото, знам ли...

Offline Boo

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Ясно, благодаря!

А потвърдено ли е, че от лятото ще се вкара в сила новата схема или има шанс още да си отлежава, докато я вкарат най-сетне?

Offline mad_devil_k5

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Беларуския  МАЗ 203Т или още известен като Горожанин е с автономен ход 20-25 км като позволява спокойно развиване на скорост от 75-80 км/ч на мрежа и автономен ход,Руския Адмирал е с 30 км,БКМ 321-20км ,Чешките Шкодо 26 тр имат между 10 -15 км,.Всички са Нископодови на трите врати,разликата им е във вътрешното пространство,и в цените,както и преди е писано всяка от машините си има плюсове и минуси.