В момента единствената линия, по която може да пуснат дългия електробус е
тб 11 123 - доколкото знам, на лифта е проблем да завърти дълъг автобус. Макар, че лично съм снимал дълъг МАН на 122 там преди няколко години, не съм запознат със сегашното състояние на паркинга.
6 - дълъг не може да завърти на Герман
84,184 - дълъг не може да завърти на летището, а и да може няма да пуснат. Там не е ходил дълъг автобус от поне 15 години насам.
60 - доколкото знам дълъг автобус не може да мине по ул. Боряна
73 - и да има зарядна станция, няма да пуснат дълъг там
74 - дълъг не може да завърти на Ман. ливади. Ако евентуално му направят специално разписание и върти на Гоце Делчев, но се съмнявам.
По А11 на теория е възможно, ако станцията на Овча Купел заработи. На практика - линията е на автото, електробуса в електрото, и би било голяма брюрокрация за управниците да прехвърлят 1 кола, та вероятно и това няма да се случи.
Така единствената алтернатива остава тб 11, където до неотдавна електробуси изкарваха по 2 цели смени. Дълги Шкоди редовно има, тоест няма проблеми с маршрута. Отделен бонус им е, че им е точно на депото, и винаги могат да го приберат да го оправят и да пуснат резерва тб или елбус. За мен и това е най-реалистичният вариант, поне на първо време.