Author Topic: Siemens Inspiro  (Read 30770 times)

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
Re: Siemens Inspiro
« Reply #100 on: 22.12.2022, 20:06:11 »
...Сименсите без тапицерия, а при модернизираните номерни руснаците са сложили меки облегалки с колани за привързване на инвалидна количка и имат по две такива места на вагон, което Сименсите нямат.
За да сме коректни, Сименсите също имат обособени места за инвалидни колички с колани в първи/последен вагон. При модернизираните номерни също са в първи/последен вагон, а не "на вагон".

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #101 on: 23.12.2022, 07:52:44 »
Поради многото си криви и многото метростанции по трасето, средната скорост ми се струва далеч от тази за модерно и добре измислено метро, затова и твърдя, че е по - близо до трамвай, отколкото до метровлак.
Явно не си се возил в Парижкото метро. Въпреки че станциите са сигурно два пъти по-често от М3, никой не го нарича "трамвай".  ;)
По договора за ремонт на Дезирата с Алстом още и един болт не са сменили.
Най- обичам изказвания неподготвен. Въпреки че се работи с темпо на ранен охлюв, вече има няколко модернизирани влака.  ;)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #102 on: 23.12.2022, 16:53:14 »
Поради многото си криви и многото метростанции по трасето, средната скорост ми се струва далеч от тази за модерно и добре измислено метро, затова и твърдя, че е по - близо до трамвай, отколкото до метровлак.
Явно не си се возил в Парижкото метро. Въпреки че станциите са сигурно два пъти по-често от М3, никой не го нарича "трамвай".  ;)
Да, но са строени по стандарти от преди 100 години. При нас днес строят тесни и къси станции, като твърдят, че е най-евтиното метро в света. А всъщност е така тесногръдо и некомпетентно планирано и реализирано, че ще ни излезе златно да се разшири/осъвремени един ден… А реално не е толкова евтино спрямо изграденото и разликата е по чекмеджета разхвърляна…
« Last Edit: 23.12.2022, 19:14:42 by difian »