Добре, чакайте малко. Коментирали сме, че голям процент от частите вграждани в МВМ не са руски. Съвременните им кошове са си с кофти дизайн, лично за мен номерните са много повече на ниво за епохата си от съвременните МВМ, но ако някой почне да ви чете ще остане с впечатлението, че това са най-големите боклуци в света. Като обикновен пътник единственото нередно, което виждам в тях са пластмасовите облицовки в салона, на които отвсякъде им личи, че са бюджетни и не с най-високо качество от не най-подходящи материали, боята им е матова, но всичко останало, от което зависи комфорта на пътниците си го имат даже в повече, защото поръчахме Сименсите без тапицерия, а при модернизираните номерни руснаците са сложили меки облегалки с колани за привързване на инвалидна количка и имат по две такива места на вагон, което Сименсите нямат. Не виждам и какви са основанията в довода за обезшумеността на Сименсите, пътувал съм и с тях десетки пъти и честно казано не усещам никаква съществена разлика. Не казвам да не се купува нищо друго освен МВМ, така или иначе по други причини в момента това трудно би се случило, но този безсмислен език на омразата ми идва в повече. Нека гледаме обективните факти, а не субективните предпочитания. Относно въпроса за софтуера не знам западната философия за силна застъпеност на електронно управление и източната за максимално опростени системи с голямо човешко участие, някога да са се примирили, така че този спор е безсмислен.