Е поне таблата изглеждат достатъчно модулни – лесно могат да се демонтират и местят.
Дори и така да е, това не означава, че трябва да се пилеят пари, защото дори и самите табла да могат да се местят лесно, на новото място трябва да се направят основи и да се прокара захранване.
Убеден съм, че ще Ви "бия" по абсурдност относно новите информационни табла! Случаят при Семинарията е изключително абсурден, но поне двете табла носят информация на някого и предполагам са полезни на десетки, стотици хора на ден. Но има едно табло, поставено на спирка, на която никой,
ама никой не се качва... Има табло на предпоследната спирка на трамвай 6 в ж.к. Обеля 2 (спирка 0012 - "140-то СОУ"). Подчертавам, че става дума за спирката в посока обръщалото, а не към центъра! На тази спирка съм убеден, че никой не се качва! Може на някои от другите спирки, които сте дали за пример за излишни табла да се качва някой от време на време (защото съм виждал предпоследни спирки, от които се качват пътници на различни места в София), но в този случай сигурно средно годишно, пътниците, качили се на тази спирка са... 1.
Също така съм съгласен с едно нещо от видеото на Нова телевизия. Говорещата функция на таблата никаква я няма... Дори имам чувството, че с всеки изминал ден се понижава "волюмето". На първата спирка на трамвай 6 в ж.к. Обеля 2 също има табло и първите дни след поставянето му, се чуваше сравнително добре кога ще дойде трамваят, но както казах, с минаване на времето силата на звука намаляваше и последните дни вече нищо не се чува...
Не съм "хейтър" или мрънкало, но мисля, че човек трябва да е взискателен към това, за което плаща. Защото тези табла се плащат от данъкоплатците (не е важно дали българските или германските, например). Аз лично още не съм плащал данъци, защото съм непълнолетен, но родителите ми го правят, а и аз сигурно скоро ще се присъединя и мисля, че гражданите трябва да са критични към това, което получават срещу данъците и таксите, които плащат!
Между другото от ден-два е променен шрифта на изписване на маршрута - вече всички думи са с главни букви. Защо ли е така?..