С риск да те обидя, Васко ще ти кажа, че идеята ти не ми допада.
В никакъв случай! Аз приветствам любезно изказаното мнение и никога не се сърдя на противно на моето мнение! Мисля, че в това е смисълът на дискусията!
Проблемът е, че спирката е не само опасна, ами около нея няма никаква инфракструктура за пешеходци. Мисля, че
моментът на заснемане от Google street view е много показателен за това
вижда се какви са условията за преминаване пеша в лошо време... Освен това няма и осветление! Смятам, че инвестиция за подорбение на тези проблеми би била твърде голяма и излишна за спирка, която не е толкава използвана. По-добре да бъде закрита, вместо да се инвестират пари в нея, ако е проблемна моята идея!
Мислех си, че моето предложение не променя профила на автобусните линии, които засяга. Така или иначе А26, А30, А31 излизат на бул. "Ломско шосе" с ляв завой, който е много труден в пиков час. Просто този ляв завой се измества на друго кръстовище, което, според мен, е една идея по-леко натоварено. Според мен, ако се приложи моята идея няма да има промяна в времето за пътуване, дори няма да има нужда от промяна на разписанията.
Завоят от ул. "Обелски път" към ул. "Илия Георгов" не е труден за автобус, според мен. А самата улица "Илия Георгов" е приемливо широка, и всъщност, по същата улица се движат автобусни линии на МГТ - малко по-нагоре се движат А87 и А150.
предложи идеята на СО
Може! Но, предполагам, че ще трябва да помоля някой от родителите ми или някой пълнолетен приятел, защото сигурно аз нямам право да правя официални предложения към общината...
Но, първо, ми беше интересно какво мислят потребителите тук!
Изивинявам се за офтопика, но защо жителите на Нови Искър не са доволни от А26? Не харесват ли директната връзка с метрото? Всеки път като видя автобус по А26 около метростанцията, винаги тръгва пълен(дори с правостоящи) към Нови Искър или пристига пълен оттам.