За 2000 лв за такава работа или ще ти се изсмеят, или ще намериш двама крайно некадърни, които никъде не ги искат.
Че то вече над 2000 лева взима зареждач на стоки в Лидл, където единствено трябва да работиш с електрическа количка и складови програми
Толкова сте преднамерени, когато видите мнение от някой, когото не харесвате, че дори не четете внимателно. Ясно съм написал 2000 лева
ЧИСТО. Брутото е над 3000 лева. Това са над 3 минимални работни заплати.
И мисля, че дори е доста повече от заплатата на един шофьор в същия този градски транспорт.
Това ми напомня на опитите на районен съд Сливница да си намери системен администратор за 1600 лв бруто... даже и некадърен не успяха да излъжат.
А какво да направят като имат само толкова бюджет? Това показва колко е вредна пазарната икономика за държавния сектор. Държавните институции имат ограничен бюджет и не може да играят по пазарни правила, за да намерят читави служители. и съответно народа остава без качествени услуги.
Че то вече над 2000 лева взима зареждач на стоки в Лидл,
Началната заплата в тази верига за София е 1950 лева
БРУТО + 200 ваучери. Има го на реклами и билбордове из града. И дават обещание, че ще я вдигат всяка година с 100 лева.
Ако се намерят двама с инженерно образование и се назначат да оправят хиляди изоставени ел. табла
Никой не е казал, че такива хора трябва да бъдат наети след като таблата са били оставени една година без поддръжка. Такива хора трябва да започнат работа в деня, в който изтича предишната поддръжка/гаранция на устройствата.
те ще оправят десет, най-много, след което ще си вдигнат краката и ще си взимат заплатата без да правят нищо. Нагледен урок по социализъм е твоето, пак с народни пари. И това вече веднъж сме го гледали...
Ако искаш да намекнеш за мита, че при социализма работниците са лентяйствали, а видиш ли при капитализма всичко живо работи на максимум - в грешка си. Познавам поне двадесетина човека, които днес или се скатават, или крадат от работата, или и двете.
при частници. и дори се гордеят с това, че успяват да излъжат системата. Дали някой работи съвестно или не - не зависи от това дали е социализъм или капитализъм. зависи лично от човека и на второ място - от начина, по който се управлява и контролира този човек. Малко са тези, които имат усет за началници, които могат да дърпат целия колектив напред.
Няма да има проблем заплатата да бъде и 5000 лева ЧИСТО. Пак бюджетът от 1 000 000 лева ще стигне за няколко години, а не само за една, както сега ще плащат на частника МТЕЛ.
Вие какво си мислите, че МТЕЛ ще плащат повече от 2000 лева чисто на хората, които ще работят по таблата ли? Глупости! По-голямата част от този милион отива за печалба.
Имам познат, който работи техническа поддръжка на терен в друг GSM оператор. Взима 1600 лева чисто.