Прощавай, но не беше ли именно ти човека, благодарение на който след многобройните му жалби, наслагаха некролози на всяко едно превозно средство, които ще гледаме доживотно. С мотиви, че ел. табелите не се виждат и трябва да има такива на нивото на очите.
Благодарение и на теб, макар и частично, се затвори и предишната тема за табели.
А сега имаш, меко казано, дързостта да се обаждаш и за тези табели!
И да, явно щом е решено, едностранно, всички табели ще се окъкат...пардон, ще се работи по тях...
Да, аз бях човекът, който писа жалба до КЗД, че електронните табели на шкодите не са добре видими за хора с нарушено зрение. И по-нататък знаете какъв беше резултатът. Той можеше да е по-различен, ако имаше желание за диалог с мен. Но това е друга тема. Аз напълно съзнателно не се изказвах дълго време за електронните табели. но като почнах да го правя един път, поне да съм изчерпателен докрай. Водещото нещо за почти всеки пътник е да вижда ясно номера на линията. Всичко останало е допълнителна информация. А чак преди два месеца започна процес на обновление на шрифта с по-голям. И няма как да не аплодирам това начинание. И когато мислех, че всички ще са доволни, в един момент се оказа, че се намират десетина човека, които са против. Следва задълбочен анализ защо. Защо са против ясните и по-добре виждащи се числа. Т.к. това не е нормално явление, значи има някакъв скрит подтекст. Аз не знам какъв е той, мога само да гадая. Примерно - не желаят да е лесно на пътниците, а да им е трудно, или пък просто оплюват всичко, което прави ИБИС екипът(твърде вероятно, аз лично съм изпитал огромен хейт, когато правех лилавите табели - просто е така - давайте да плюем), или пък някой има икономически интерес да заеме мястото на сега работещия ИБИС екип и той да взима парите, които се дават на тях? Ама колко са парите, дали заслужава да се намърдаме на мястото им? Аз не знам, но все си мисля, че не идват милиони левове за поддръжка на електронни табели. От друга страна трябват и сериозни познания. Лично аз нямам такива. Но някои други може би имат. Повтарям – това си е гадаене, но е абсолютно неадекствано някой да твърди, че старият шрифт на линии 11, 76, 85 е по-добър от сегашния за МАН 2019. Още по-странното е, че голяма част от хората, които се изказват ползват градски транспорт рядко, или пък въобше не ползват, или направо не живеят в България. Но са много компетентни. И най-голямата грешка – съдят за превозните средства само по снимки. Това ми беше и основен аргумент в заседанията на КЗД – че не е нормално да се съди за вида на табелите по снимки от различни градове. Кое колко ясно и как се вижда може да се забележи само наживо. И аз иманно затова не коментирам много по снимки и схеми оттук, а чакам да ида да го видя наживо. Колко то вас са го направили?
Да, аз не съм съгласен с разположението на некролозите на много превозни средства в момента. Считам, че на всички автобуси и тролейбуси трябва да се поставят стойки, на 10 см зад предното стъкло. И по този начин ще има точно определено място, където ще стои малката табела. А не както е сега. Голяма част от табелите са сложени прекалено ниско и долната част не се вижда, защото се закрива от уплътненията на прозореца. Но никой от вас не пише за това леко нарушение? Отново леки лични пристрастия. Ако има стойка, каквато имат дългите Конекта, то няма табелата да пречи на вентилацията на стъклото, няма да е залепена по какъвто и да е начин на стъклото, а от друга страна ще е ясно видима за пътниците. Обаче кога ще се изпълни това мое желание. Точно никога.
Всъщност аз сега има половин свободен час и затова реших да се поразпиша. Знам много добре, че каквото и да напиша, след като съм АЗ, то няма да се хареса. И това не е свързано само с табелите. Това е повсеместно. Дали ще е за табели, дали ще е за пердета, дали ще е за похвала за електробуси, дали ще е за предимствтата на наземния транспорт пред метрото, всичко бива оплювано, защото е написано от мен. И това не е от скоро, това е десетина година. Преди ме ругаеха едни хора, после те се махнаха от форума, но дойдоха други. Свикнал съм. Преди време по отношение на коцесията на МТК написах, че сметките са много неточни в точките за заплати и наем за гараж. Оказах се прав, но никой не каза – е вярно, бе прав беше. Не заложихме ръст на заплатите, а ги оставихме на 1500 лв. или колкото там беше. Казах го и на форумната среща най-сериозно със съответните доказателства. А явно аз не съм единственият. Просто си има група хора, подкрепят се взаимено и това е видно от мнения и от лайковете, които се дават. Особено ако нещо е насочено срешу мен, то лайковете на въпросното мнение се сипят повече от сняг на Боровец посред зима. А конкретно за табелите и кой шрифт е най-подходяшият питайте мен. Ще го посрещнете с насмешка, но именно аз съм човекът, който има увредено зрение, аз съм човекът, който общува със Съюза на слепите на различни теми, аз питам познати и непознати кое се вижда по-добре. А вие правите ли го? Или преследвате само личните си интереси?