Author Topic: Системи за визуална и акустична информация на пътниците  (Read 113434 times)

Offline UwQ_

• Начинаещ
  • *
  • Аз съм Трамвай 🚊
    • View Profile
Бих искал да попитам дали случайно някой има качествен файл на шрифта Sofia Sans Matrix (този на табелите).

Намерих един в Github, ама не мога да го отворя с нищо.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

Можеш да го отвориш с FontForge.

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
Единствено отстрани имаше хартиена табела, всичките електронни не работеха. Интересно, повреда в движение ли е станала или дори за собствените няма вече експертиза, която да ги поддържа. Тези ги оправяха с приоритет пред тези на Автото.

Ето кой видях на Лъвов да снима 7097, аз съм вляво със жълтата качулка :D

Качих се от Орландовци и си работиха табелите. Просто е до прибиране и на Лъвов е изключил табелите, нищо специално ;)
над 8000 мои снимки във Flickr:
https://www.flickr.com/photos/198506535@N07/

Фен на всички дизелови автобуси!

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Бих искал да попитам дали случайно някой има качествен файл на шрифта Sofia Sans Matrix (този на табелите).

Тук има повечко варианти. Аз имам и още, но все още не съм получил разрешение за разпространението им. ;)

Качих се от Орландовци и си работиха табелите. Просто е до прибиране и на Лъвов е изключил табелите, нищо специално ;)
Доста импровизирано, а и не работеха още преди да спре на спирката - кой знае откога са изключени. Нямат ли кодове "Вози до..."? Все пак тези са приоритетни на табелкаджиите и би трябвало да са въведени всякакви екстри... :)
« Last Edit: 13.12.2024, 18:36:09 by difian »

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Той изначално си вози до тази спирка, последна за маршрута  :neznam:

Просто има едни по-хитри пътници, които чакат там, за да си хванат седящо място по-лесно преди да завърти отсреща. Като цяло, отработена ситуация, и за шофьори с табелите, и за пътници по тази линия.
« Last Edit: 13.12.2024, 18:53:00 by martin4o »

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email

Тук има повечко варианти. Аз имам и още, но все още не съм получил разрешение за разпространението им. ;)

Доста импровизирано, а и не работеха още преди да спре на спирката - кой знае откога са изключени. Нямат ли кодове "Вози до..."? Все пак тези са приоритетни на табелкаджиите и би трябвало да са въведени всякакви екстри... :)
На табелкаджиите в момента не им е приоритет да правят табели, което звучи абсурдно на фона на това, че нямат място в политиката и двуетажните, а мястото им е да правят табелите, с което всъщност са започнали...
над 8000 мои снимки във Flickr:
https://www.flickr.com/photos/198506535@N07/

Фен на всички дизелови автобуси!

Offline UwQ_

• Начинаещ
  • *
  • Аз съм Трамвай 🚊
    • View Profile

Можеш да го отвориш с FontForge.

Ама то не иска да се отвори 😭

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile

Файлът е с разширение .fnt(font file), което заедно с .ttf и .otf се използва за съхранение на шрифтове на Уиндоус, но е вече поостарял. Може да съхранява растерен(bitmap) или векторен шрифт. Ползва се все още от някои програми или игри.
В конкретния случай, шрифта е растерен, т.е няколко пиксела правят bitmap image, които се проектират върху матрицата на електронната табела с помощта на лед дотовете и съответният софтуер.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Може да съхранява растерен(bitmap) или векторен шрифт. Ползва се все още от някои програми или игри.

Не си написал кои са тези програми и това не отговаря на въпроса на човека защо не е по стандартите и не се отваря от стандартния едитор за шрифтове FontForge.

Offline UwQ_

• Начинаещ
  • *
  • Аз съм Трамвай 🚊
    • View Profile
Може да съхранява растерен(bitmap) или векторен шрифт. Ползва се все още от някои програми или игри.

Не си написал кои са тези програми и това не отговаря на въпроса на човека защо не е по стандартите и не се отваря от стандартния едитор за шрифтове FontForge.

Реших, че няма да се занимавам повече с това и затова го пре-направих (като фиг. 1 / Вариант 2; фиг. 4A от Стандарта) с FontStruct

« Last Edit: 14.12.2024, 20:32:47 by UwQ_ »

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile

На табелкаджиите в момента не им е приоритет да правят табели, което звучи абсурдно на фона на това, че нямат място в политиката и двуетажните, а мястото им е да правят табелите, с което всъщност са започнали...

И да правят, ти си един от първите мрънкачи срещу дейността им. Ту па млякото горещо, ту па друго нещо...
SUMC - Desordem e Regresso.