Author Topic: БАН тества водородна горивна клетка на тролейбус  (Read 47962 times)

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
2614 вече го няма в Левски. Изчезнал е в промеждутъка юли-септември. В същия период са нарязали и скелетите на разкомплектованите през януари тролеи. Може заедно с тях да е заминал и 2614.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
То така или иначе всички ще заминат. Ако някой искаше да се движат, щяха да са на линия. След реализирането на последния конкурс за 30 тролея, вероятно ще приключи експлоатацията на Икарус 280 в София.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
И дай Боже да е така. Няма спор, че бяха чудесни машини, но им мина времето.

Offline Tatra

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 229817817
    • View Profile
    • Email
ТРАМВАЙНО ДЕПО "БАНИШОРА"
Трамвайна мотриса инв. ном.: 936
линия номер: 6

Online viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
2614 в Искър ли се намира или извън депата и гаражите на "Столичен електротранспорт"?
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
И кога ще тръгне този икарус на водород . :D :D По скоро не вярвам в тази работа .Иначе ще е някакво чудо на техниката 35 годишно возило с една от най добрите електрически технологии .Той ще е и без прътове те не му и трябват ще си е направо електробус. :eek: :neznam: :D

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
Идеята е водородната клетка да се използва само за участъци без контактна мрежа. Водородни автобуси има много, но тролейбуси на водород до колкото знам има само в Рига, така че това е доста уникален проект.

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
Дай боже, ако 2614 е успешен, да направят поне още 1 или 2. Все пак има цели 7 тролея в Левски.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
E в статията пише.  Български учени работят по хибриден тролейбус, който може да е независим от контактната мрежа, като изминава до 100 километра на ток от собствени източници То толкоз за цяла смяна стига. :eek: :neznam: :D По скоро си усвояват някакви пари по научни разработки. :neznam:

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
2614 в Искър ли се намира или извън депата и гаражите на "Столичен електротранспорт"?

2614 се намира в депо Левски. Прави му се ОР, след което ще му бъде монтирано тестово оборудване. Доста работа има по него, защото е доста изгнил.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
На мен ми е любопитно защо точно по 2614 са тръгнали да работят, а нарязаха куп почти неизгнили тролеи, но ще взема сам да си отговоря, както обикновено. Но все пак да видим какво ще излезе, дано е нещо хубаво в крайна сметка.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Кои са тези тролеи?

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
A защо се правят основни ремонти като ще се подменят тези Икаруси. Жалко е, че се дават пари за ремонт, а не примерно за мрежата и други необходими неща.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
Ами 2614 както се разбра е експеримент. След 2913 няма друг заминал на основен ремонт. А и преди 2021 не вярвам да ги махнат, което значи, че има смисъл да ремонтират още няколко. И да жалко е, че се дават пари за ремонт, ама на Шкодите, които се чупят нон стоп и не могат да им насмогнат да ги ремонтират, прав си.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Огледали са тролеите на плаца и са избрали 2614. Другите били същите или по-зле.

Жалко че не са харесали Дака, можеше да го ремонтират него. Навярно е в по-добро състояние. Средствата за ремонта са за сметка на БАН.

В Левски са се съсредоточили върху тролеите Шкода. Икаруси може и да не се пращат повече.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Огледали са тролеите на плаца и са избрали 2614. Другите били същите или по-зле.
2614 до последната си минута на линия беше наистина върхов Икарус, така че аз лично съм съгласен с този избор.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Много ми е интересно за 2614 дали е предвидена и някаква модернизация на каросерията поне в стил Икарцедес, или ще бъде грохнал кошник, но с модерна техника?

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
Много ми е интересно за 2614 дали е предвидена и някаква модернизация на каросерията поне в стил Икарцедес, или ще бъде грохнал кошник, но с модерна техника?
Едни стъклопластови панели по никакъв начин няма да го направят по-малко "грохнал кошник".

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Едни стъклопластови панели по никакъв начин няма да го направят по-малко "грохнал кошник".

То че няма - няма, обаче нима тролей, който не е бил в движение пет години просто ще се извади от скрапа без никакво освежаване? И ще се получи точно кошник, сглобен в час по трудово. Малко в стил "хотрод" ще се получи  :laugh:

Offline Sofia

• Нямам спирка
    • View Profile
Е нали му правят основен ремонт.