И аз съм от тия, които не носят маска или я носят проформа, за да си нямам проблеми с някой прекалено амбициозен полицай. И съм горд с това, че имам акъл и не се подавам на манипулации!
Мисля, че аз колегите ми от фирмата, в която работя, изкарахме вируса преди известно време. Беше края на май, началото на юни. Разбрахме се с колегите да не коментираме насам-натам, за да не ни треснат някакви ненужни тестове, да не ни затворят по домовете за месец-два и да не затворят офиса, което можеше да коства излишни загуби.
Може да е било короната, може да е било някакъв друг вирус. Но всички във фирмата смятаме с голяма вероятност, че е било короната. Около половината от фирмата проявихме някакви симптоми - кой много леки, кой малко по-тежки. Само един колега му се наложи да си остане 2-3 дена вкъщи, защото при него беше по-изразено. Всички останали го изкарахме на крак и не спирахме да работим.
Някой колеги казаха, че е минало и през членове на техните семейства, включително възрастни и такива с хронични заболявания. Но никой не е влязъл в болница или никой не е умрял.
Мина точно като обикновен грип - вирусът сигурно е обиколил всички колеги от службата. Една част изобщо не проявиха симптоми. Друга част проявихме слаби симптоми. А само един си остана вкъщи за няколко дни. Никой не умря, никой не зарази и уби някой свой близък - възрастен или хронично болен. А нито един от нас не беше си променил ежедневните си навици докато имахме симптоми - общувахме със семействата си, с близки, с приятели. Правехме си нещата както обикновено. И нищо не стана!
Нарочно изчаках повече от месец да мине, за да видя дали нещо няма да стане. Ами - нищо не стана. А в същото време успяхме да запазим нормалния си начин на живот и финансовата си стабилност.