Author Topic: Коронавирус  (Read 130201 times)

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1433
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3140 on: 18.01.2021, 01:07:29 »
А и малко от Григор Лилов за произхода на вируса.  :neznam:

 Короначумата
САЩ ОБВИНИХА ЦЕНТЪРА В УХАН
• Държавният департамент призова за пълна откритост и изнесе нови данни
.
Държавният департамент заяви, че разполага с нова информация, която предполага, че пандемията COVID-19 е можела да се появи от китайска лаборатория, а не чрез контакт със заразени животни.
САЩ твърдят, че са получили нови доказателства, че изследователите от Института по вирусология в Ухан са се разболели през есента на 2019 г., преди първия идентифициран случай на огнището в околния град, със симптоми в съответствие с COVID-19.
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че това противоречи на съобщенията, че никой от служителите в института не се е заразил с COVID-19 или свързани вируси и призова екипа на Световната здравна организация, който кацна в четвъртък в Ухан, да „притисне правителството на Китай“ за „нова информация“.
„Пекин продължава да скрива днес жизненоважна информация, необходима на учените, за да защити света от този смъртоносен вирус и следващия“, каза Помпео.
Държавният департамент публикува информационно съобщение за Центъра в Ухан, в което се казва:
-------------------------------------------------------------------
Смъртоносната мания на ККП за секретност и контрол идва за сметка на общественото здраве в Китай и по света. Неразкритата по-рано информация в този информационен лист, съчетана с отчитане с отворен код, подчертава три елемента за произхода на COVID-19, които заслужават по-голям контрол:
.
1. Болести в Института по вирусология в Ухан (WIV):
• *** Правителството на САЩ има основания да вярва, че няколко изследователи в рамките на WIV са се разболели през есента на 2019 г., преди първия установен случай на огнището, със симптоми, съответстващи както на COVID-19, така и на често срещани сезонни заболявания. Това повдига въпроса за достоверността на публичното твърдение на старшия изследовател на WIV Ши Дженли, че е имало „нулева инфекция“ сред персонала на WIV и учениците на вируси, свързани с SARS-CoV-2 или SARS.
• *** Случайните инфекции в лабораториите са причинили няколко предишни огнища на вируси в Китай и другаде, включително огнище на SARS през 2004 г. в Пекин, което е заразило девет души, убивайки един.
• ККП попречи на независими журналисти, разследващи и световни здравни власти да интервюират изследователи от WIV, включително болни през есента на 2019 г. (моя бел.: ученият, с когото аз поддържах контакт, от края на март е в неизвестност) Всяко достоверно разследване за произхода на вируса трябва да включва интервюта с тези изследователи и пълно счетоводство на неотчетеното им преди това заболяване.
• *** Случайните инфекции в лабораториите са причинили няколко предишни огнища на вируси в Китай и другаде, включително огнище на SARS през 2004 г. в Пекин, което е заразило девет души, убивайки един.
• ККП попречи на независими журналисти, разследващи и световни здравни власти да интервюират изследователи от WIV, включително болни през есента на 2019 г. Всяко достоверно разследване за произхода на вируса трябва да включва интервюта с тези изследователи и пълно счетоводство на неотчетеното им преди това заболяване.
.
2. Изследвания в WIV:
• Започвайки поне през 2016 г. - и без индикация за спиране преди избухването на COVID-19 - изследователите на WIV проведоха експерименти, включващи RaTG13, коронавирусът на прилепите, идентифициран от WIV през януари 2020 г. като най-близката проба до SARS-CoV-2 (96.2 % подобен). WIV се превърна във фокусна точка за международни изследвания на коронавируса след избухването на ТОРС през 2003 г. и оттогава изследва животни, включително мишки, прилепи и панголини.
• WIV има публикуван запис за провеждане на изследвания, за да проектира химерни вируси. Но WIV не е бил прозрачен или последователен по отношение на записите си за изучаване на вируси, най-подобни на вируса COVID-19, включително „RaTG13“, който е взет от проба от пещера в провинция Юнан през 2013 г., след като няколко миньори са починали от заболяване, подобно на ТОРС.
• Изследователите на СЗО трябва да имат достъп до записите за работата на WIV върху прилепите и други коронавируси преди избухването на COVID-19. Като част от задълбочено проучване, те трябва да имат пълна отчетност защо WIV е променил и след това премахнал онлайн записите за работата си с RaTG13 и други вируси.
.
3. Тайната военна дейност в WIV:
• Тайната и неразкриването са стандартна практика за Пекин. В продължение на много години Съединените щати публично изразяват загриженост относно миналата работа на Китай с биологични оръжия, която Пекин нито е документирал, нито доказано елиминира, въпреки ясните си задължения по Конвенцията за биологичното оръжие.
• Въпреки че WIV се представя като цивилна институция, Съединените щати са решили, че WIV е сътрудничил на публикации и тайни проекти с китайските военни. WIV се занимава с класифицирани изследвания, включително лабораторни експерименти с животни, от името на китайската армия поне от 2017 г.
• Съединените щати и други донори, финансирали или сътрудничили за граждански изследвания в WIV, имат право и задължение да определят дали наши финансови помощи за научни изследвания са били насочено към тайни китайски военни проекти в WIV.

https://www.state.gov/fact-sheet-activity-at-the-wuhan…/
.
В допълнение ще отбележа, че Китай една година отказваше посещението на експерти на СЗО, през декември най-сетне се съгласи, през януари създаде спънки за работната група да пристигне в Китай (бавене с визите), а сега всички от 13-членната група са поставени под двуседмична карантина в хотел в Ухан, преди да започнат работа.
Първичният щам продължава да остава неизвестен, както и „нулевият” заразен, а знанието за тях е от много съществено значение за науката и фармацевтиката, за да се справят с епидемията.
Същевременно д-р Ши Женгли (на снимката) от Центъра по вирусология в Ухан, която си спечели прозвището „Жена прилеп“ като водещ учен в страстното си изследване на коронавируси в прилепи и химерни (изкуствени) конструкти на тази основа, беше отличена като „напреднал работник на Китайската академия на науките”.  В Китай пак се вихри вируса яко според Григор . Може и да е прав  :neznam:

КОРОНАЧУМАТА ПАК АТАКУВА КИТАЙ
*** 22 млн. души - под карантина
Работници на Китайската железница от вчера (нощта на сряда/четвъртък) започнаха спешно изграждането на нова полева болница в Шицзяжуан (11 млн. население), столицата на провинция Хъбей в Северен Китай, където Короначумата отново се развихри. Площта й ще бъде 330 декара и над 3 000 болнични стаи (всяка с 18 квадратни метра площ), съобщи Синхуа. Работи се денонощно.
.
Вчера на съвещание вицепремиерът на Държавния съвет на Китайската народна република Сун Чунлан призова за непрекъснати усилия за предотвратяване и контрол на епидемията от COVID-19 през зимата и пролетта, за да се овладее многократно нарастване на заболеваемостта.
В обръщение към участниците в видеоконференцията, проведена в Пекин от Съвместния механизъм за превенция и контрол на Държавния съвет на Китайската народна република, Сун Чунлан заяви, че като цяло епидемиологичната ситуация в Китай в момента е под контрол, но задачата за превенция и контрол остава трудна и сложна, понеже наскоро на много места в страната се появиха нови центрове за масово заразяване.
.
Според Сун Чунлан е необходимо да се поддържа 24-часова система за управление на превенцията и контрола, за да се намали рискът от втори скок на заболяването. Тя също така подчерта, че приоритет трябва да се даде на епидемиологичния контрол в селските райони.
„Здравните служби в селските райони, частните клиники и аптеки трябва да съобщават за треска и други подозрителни случаи в рамките на два часа“, нареди тя, призовавайки за строг контрол и временно отменяйки всички масови събития.
.
Китайските власти, които от юли мин. т. масово ваксинират, решиха да включат в кампанията и хората над 60 години. Ваксинацията продължава в ключовите отрасли и групи: външна търговия, погранични власти, хран.вкусова промишленост, здравеопазване, обществен транспорт.
Неофициално се счита, че ваксинацията на номенклатурата на Китайската компартия и държавния елит вече е приключила.
До вчера новозаразените в Китай според официалните данни са 4 474. 22 милиона души в някои градове и райони (вкл. части от Пекин) са под карантина и със забрана да напускат домовете си.
« Last Edit: 18.01.2021, 01:22:24 by georgi64 »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3847
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3141 on: 19.01.2021, 10:41:16 »
Олег, този път говориш глупости, в типичния ти стил, ограничавайки се в рамките на България.
Че точно Домусчиев ще го прави, това може и да не е най-якото. Но наричаш това лекарство ветеринарен продукт. А той не е. В Африка се ползва доста сериозно за защита от доста болести. Пият се милиони хапчета годишно. Драма няма. Само се надявам да върши работа.

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1433
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3142 on: 19.01.2021, 12:02:53 »
Данните за изминалото денонощие:
7570 теста;
535 нови случая;
3094 излекувани;
3681 към момента са хоспитализираните;
348 са в интензивните отделения;
70 починали...
1248 ваксинирани за последните 24 часа от общо 17038 до момента! И тук трябва да се включи още едно число. А именно. , Предполагаемо число на всеобщо преболедувалите включително най вече безсимптомно. 2 400 000 . Получава се като умножим броя на починалите по 300 . Защото толкова умира един на 300 заразени включително безсимптомните.  :neznam: Това число 2 400 000 ще се конкурира с другото 17038 ваксинирани .Като общо събрани в един момент трябва да дадат цифрата 5 000 000 та да приключи епидемията. Поне от този щам на вируса. Защото и заради ваксината може да мутира в нещо съвсем ново.  :neznam:

Offline madbatt

 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 319
 • prost ak
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #3143 on: 19.01.2021, 14:21:15 »
Хм, все по-малко са вярващите в "епидемията", и на някои започна да им става все по-ясно, че или маски и мерки ще падат, или правителства.
Dream on

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3847
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3144 on: 19.01.2021, 15:50:18 »
Истината е много проста. Използва се една епидемия (пандемия) така, че:
- Да се съсипва икономиката (това в някои случаи е неизбежно, въпросът е кога, кои  и т.нат.) са тези случаи
- Да се удрят хората икономически
- Да се удрят хората политически
- Да се намират оправдания, поводи и причини да не се свърши нещо като хората, а да се изперат всякакви безобразия
- Да се убият болните и слабите, които тежат на осигурителните каси и да се изкара голямо геройство и спасение
- Да се изведат (нямам идея как се прави въпреки, че го виждам) дивиденти от неща, които биха били причина други правителства да не се измъкнат живи и здрави от работните си места.
- Да се направят парици от не съвсем невинни душици - управляващи, фармацевтични компании и др.
- Да се изплюят за в бъдеще окончателно върху всички уж ценности на ЕС. Дето се вика - тая ценност да си обратен ще остане единствената дето ще се котира, а онези с пътуването и другите...

И доказателство за политическата употреба се вижда сега покрай изборите.
Ако ще се говори за пандемия до толкова, че да резнат и да "забравят" за избирателните права на карантинираните - няма проблем. Обаче, ако ще се говори за пандемия с идеята да се сложи видео наблюдение на всяка секция - забрави!Накрая като теглим чертата к'во се оказва:
- Хем забраните са на MAX
- Хем умрелите са си съвсем умрели, че на всичко отгоре не са ходили масово в заведение от времето на Живков
- Хем като погледнеш в Норвегия случая с 30-те починали възрастни след ваксиниране - каквото не може да убие "тоя гаден вирус" - ще го убием ние. Като през турско време - ще си ги убием възрастните  и болни ние, но няма да ги дадем на поганския вирус!
« Last Edit: 19.01.2021, 16:40:53 by ooleg »

Offline я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4876
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
  • http://www.wix.com/tcvetanov/wood-carving#!__portfolio
Re: Коронавирус
« Reply #3145 on: 19.01.2021, 21:40:24 »
Д-р Стефано Монтанари
/Който има фейсбук да чете и слуша/:

https://www.facebook.com/maria.videnova.75/videos/3673415279371446
„На света няма по-голяма ненавист от ненавистта на невежия към знанието.” Галилео Галилей.
-----------------------------------------------------
"На 18 нашите убеждения са хълмовете, на които се изкачваме и от които гледаме. На 45 те са пещерите в които се крием". /Фр. Ск. Фицджералд/

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3847
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3146 on: 19.01.2021, 22:49:42 »
Бзмълвен съм....

Mlk ти пак имаше някакви възражения???...
« Last Edit: 19.01.2021, 22:51:22 by ooleg »

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1433
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3147 on: 20.01.2021, 02:21:29 »
Последни данни за ковид

Информация към 00:00 часа на 20 януари 2021 г.СТАТИСТИКА

1 285 526
НАПРАВЕНИ ТЕСТОВЕ КЪМ 20 ЯНУАРИ 2021 Г.

7 921 теста
за последното денонощие
 От тях 544
ново потвърдени СЛУЧАЯ

212 927
ПОТВЪРДЕНИ СЛУЧАЯ ОБЩО

33 815
активни случая

170 498
ИЗЛЕКУВАНИ

6243
за последното денонощие

3 223
ХОСПИТАЛИЗИРАНИ

318
в интензивно отделение

8 614
ПОЧИНАЛИ ОБЩО

49
за последното денонощие

22 226
ВАКСИНИРАНИ

2 588
за последното денонощие


8614 починали умножаваме по 300 равно на 2 584 200 преминали през вируса плюс ваксинираните 22 226 равно 2 606 426 Когато тази цифра стане към 5 000 000 почти няма да има епидемия вече. Началото на края се вижда. :neznam:
« Last Edit: 20.01.2021, 02:47:48 by georgi64 »

Offline New_Passenger

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1035
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3148 on: 20.01.2021, 20:07:23 »
Малки магазинчета масово фалират... :(

Offline RADOCVET

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 9402
 • http://bgtransport.org/
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #3149 on: 20.01.2021, 22:52:36 »
А защо? Никой не ги е затворил, моловете са принудително затворени, би трябвало сега да им е жътвата...
Може би мениджмънта им куца.

Offline Sixkiller

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2484
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3150 on: 21.01.2021, 00:19:22 »
И какво толкова ще жънат, при положение че народът масово ходи да пазарува точно от големите вериги (включително и собствениците на малки магазини, които после препродават с голяма надценка) ?

Истината е много проста. Използва се една епидемия (пандемия) така, че:
- Да се изплюят за в бъдеще окончателно върху всички уж ценности на ЕС. Дето се вика - тая ценност да си обратен ще остане единствената дето ще се котира, а онези с пътуването и другите...

Това е основната им идея - немислими само до преди няколко години неща вече са факт - под маската на неолибералното, приемствеността и приемането на различните се отива в другата крайност съвсем нарочно и целенасочено. Радостно е, че немалко българи упорито продължават да не симпатизират на подобни политики и на онова, с което ги облъчват от екрана. Има надежда  :rolleyes:
Виж как потъваме, настъпваме, дървената лъжа. Бавно си тръгваме, без бъдеще....

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3847
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3151 on: 21.01.2021, 13:14:18 »
Че кой е тоя "фен" дефакто лумпен, който агитира да се ваксинира всичко дето мърда?!
Ще да е някой, който няма общо с медицино-фармацията! Такъв екземпляр по-скоро ще да е някой с акъл на военен, според който човек е една бойна единица!

Иначе се почна на фона на идиотските мерки с още по-идиотски!
Сега вече заради "новия щам"! Как сме щели да го познаем (според Лъчезар Томов)? Като сме видели, че това дето досега давало резултат, не било давало! Значи трябвало нещо още по-...!
Аз не съм видял и до ден днешен да са давали резултат някакви мерки, че да ги ползвам и за база...

Между другото, вчера за 30 минути имах работа до Панчарево и се разходих 100-200 метра и видях няколко пресни некролога с надписи "40 дни". Демек все от ноември-декември.
« Last Edit: 21.01.2021, 13:18:39 by ooleg »

Offline emm_1968

 • Trams Doctor
 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5087
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3152 on: 21.01.2021, 15:24:00 »
Някъде през пролетта, по-скоро на шега написах, че след COVID-19 ще има още версии. Бях обявен за конспиратор. Сега ни подготвят за трета вълна и n-ти щам. Става все по-интересно ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline Pesho1991

 • Маниак
 • ******
 • Posts: 582
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3153 on: 21.01.2021, 18:16:37 »
Някъде през пролетта, по-скоро на шега написах, че след COVID-19 ще има още версии. Бях обявен за конспиратор. Сега ни подготвят за трета вълна и n-ти щам. Става все по-интересно ...
Както се казва вече е излязъл моделът Covid-20pro. С два пъти по-мощен процесор от предходните модели.

Offline New_Passenger

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1035
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3154 on: 21.01.2021, 21:09:53 »
Народът е изплашен, затова клиентите намаляват. За хора на преклонна възраст големите вериги осигуряват зелен коридор, което също намалява шансове да посещават малки магазинчета.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3847
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3155 on: 21.01.2021, 23:44:58 »
- Хубавото е, че броят на човешките права, които могат да бъдат отнети е доста малък и скоро ще се изчерпи.
- Очаквам скоро да започнат да обясняват, че е по-добре да те убие нещо друго, отколкото да те докопа "тая гад".
- Тая работа няма да продължава така вечно! Или измъчените, или мъчителите!

* * *
https://segabg.com/hot/category-zdrave/angliyskiyat-shtam-e-na-put-da-izhvurli-platnenite-maski

Или са се смахнали или наближава времето за кратък мораториум върху липсата на смъртно наказание.
Не ми се мисли, ако се появи щам, който има висока концентрация в ануса...
« Last Edit: 22.01.2021, 00:19:23 by ooleg »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3847
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3156 on: 22.01.2021, 12:19:48 »
Много обичам , когато българските медии пробутват розовите си мечти за даденост!
На ти стар живот!

Offline emm_1968

 • Trams Doctor
 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5087
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3157 on: 22.01.2021, 14:12:38 »
Нали идеята на ваксината е защита от вируса? Ваксиниран значи защитен. Защо трябва маска на защитен човек? Като защитен от вируса той не може да приеме (защото имунната му система ща го унищожи) и да разпространява вируса (защото няма какво да разпространява).
Явно покрай фармацевтите и шивачите на маски ще захлебят ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline AGENT 006

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 11634
 • Симов транспортна медия
  • View Profile
  • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #3158 on: 22.01.2021, 14:59:49 »

SOFIATRANSPORT транспортна база данни - най-подробната база данни за возилата в София

- Над 39 хиляди снимки на возила от градския транспорт в София!
- Актуална информация за линиите и маршрутите!
- Актуална информация за подвижния състав!
- История на подвижния състав!
- Ежедневно обновяване!

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3847
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3159 on: 22.01.2021, 15:30:24 »
Те тези официалните "власти" станаха толкова жалки!
Като гледах шефа на Александровска сутринта (дето е шеф на ваксаджиите) се чудя на очите си ли да вярвам или на ушите си!
Така сладко се ниже думичките! Пък действителността - майната й!
Така вече ги лекували ! (Пък иначе разправя колко е висока смъртността!)
Така вече не било пълно отделението! (Пък още преди да се напълни не можеха да направят разлика между камък в уретера и коронавирус!)
Така се вкасинирали всички доброволно от мед. персонал! (За 6 месеца иначе имаше само един тест и той за антитела, кога направиха повече и как се бръкнаха в джобовете?!)

Ей тези виртуалните действителности!