Author Topic: Коронавирус  (Read 473975 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Re: Коронавирус
« Reply #3160 on: 22.01.2021, 15:41:46 »
Пропускаш да коментираш актуалния случай с посещението на Доц. Кунчев в Бояджик:
„И сме много болна нация...“
« Last Edit: 22.01.2021, 15:45:13 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3161 on: 22.01.2021, 17:57:30 »
Чудя се просто като за начало как се агитират хора да се ваксинират, обаче нито им е дошъл реда, нито до 3 месеца най-рано ще има за тях боцкало!
Това е като да ги зажениш от детската градина! Явно сценката е за телевизията!
Колко е лошо в Англия! В България е прекрасно!  Къде е навалицата?!
Украйна, победа!

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3162 on: 23.01.2021, 00:42:31 »
Да, настина Англия е много лоша - затова там не спират да подпомагат хората, децата им и бизнеса с адекватни помощи. Нещо толкова нетипично за нашите географски ширини. В този дух, скоро нежеланието за ваксиниране ще е най-малкият проблем на държави като нашата.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline madbatt

• Запален по ГТ
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
« Reply #3163 on: 23.01.2021, 10:39:37 »
СЗО и общите европейски органи, са излезли с ПРЕПОРЪКИ. Ако може да се вярва на официалните СМИ, подопечните на тоя дето е забранено да му се изписва името, са си получили рекета/финансирането отново, та в един момент, могат да кажат, че не са карали никого насила. И топката отива в следващия играч. Всичкото бистришки тигър в и извън ЕУ обаче, се е застраховал - измислил си е щабове, съветници, комисии и т.н.
Буламача, забъркан от ПСР тестовете, може да продължи до безкрай $$$ $$$ $$$ $$$ Вариантите са, ограничаване на тестовете, или тестове и ваксинация. От първия няма далавера, така че, навийте си ръкавчето :angel:

« Last Edit: 23.01.2021, 10:41:42 by madbatt »
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #3164 on: 23.01.2021, 12:53:40 »
След като никой не знае кога ще свърши, за какви адекватни мерки може да става дума? Според някои астролози ковида щял да отслабва от март т.г., но тогава още нямаше мутации на вируса.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3165 on: 23.01.2021, 14:05:50 »
Винаги е имало мутации на РНК вируси и винаги ще има! Това им е заложено още в дефиницията РНК. Тя е единична спирала и се чупи. РНК и мутация е като куче и обоняние. Царя на мутациите е вируса на ХИВ, който също е РНК. При него има мутации в един и същи заразен. Всички приказки от преди за стабилния вирус бяха смешни по дефиниция. Така, че според мен ги говореха за да изкарат, когато им е удобно ТОП новина от това.
Украйна, победа!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3166 on: 24.01.2021, 22:31:26 »
От както се заговори за "новия щам" на вируса непрекъснато се засилват страховитите предупреждения ...
В началото беше 10 % по-заразен от стария щам. После стана 30 % по-заразен, но пък има по-малка смъртност. Днес един от главните борци е казал, че е 50 % по-заразен.
Каква, по дяволите, е истината ...?!?!?
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3167 on: 24.01.2021, 23:43:26 »
« Last Edit: 24.01.2021, 23:48:16 by georgi64 »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3168 on: 25.01.2021, 10:37:01 »
Такива изводи нашите правят за "мерките си", израелците за ваксинирането си.
Обаче при 10 променливи аз не бих правил разсъждения върху една променлива толкова бързо.

Съгласен съм, че масовата ваксинация е нещо положително! За тази цел е добре да си:
а) животно нечия собственост
б) член на стадо
в) морско свинче във фармацевтична фирма
г) от другата страна на барикадата - ти да си от организаторите на масовата ваксина.

Всяка организирана "масова" проява ми бие на нещо нацистко-комунистическо! Аз съм се нагледал като дете на такива!
Ако някой няма аргументи или не те смята за достоен да се занимава с тях - ти организира масови прояви.

Дай да се разменим тоя път викам и да направим някоя масова проява на управляващите за нещо!
« Last Edit: 25.01.2021, 13:02:06 by ooleg »
Украйна, победа!

Online stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3169 on: 25.01.2021, 14:34:41 »
Дай да се разменим тоя път викам и да направим някоя масова проява на управляващите за нещо!

Президента определи датата, и ако не е тогава не виждам кога!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3170 on: 25.01.2021, 16:01:31 »
Не бе, то туй е за политиката!
Аз имам предвид някоя дейност.
Примерно да им вадим мъдреци, да ги боцкаме с инжекции, да ги пробваме как носят на електрическа стимулация...

В смисъл неща, дето ги правят лекарите на хората.
Украйна, победа!

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3171 on: 26.01.2021, 18:56:03 »
За който иска да да си чете за Ивермектина действа и не вреди  :neznam:

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/khyuvefarma-oglasi-finalnite-testove-na-ivermektin-sreshchu-k-19-i-razbi-krititsite-na-lekarstvoto_news795860.html

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3172 on: 26.01.2021, 22:30:55 »
Е да бе не вреди!
Аз и с мандарини като преям ме заболява корем!
Хайде да се успокоите малко! Като беше много лошо положението - имаше място за паника.... Ама сега?! Никой от онези дето си замина есента няма да се върне със/без излишна паника!

Хайде да видим НСИ....
https://www.nsi.bg/bg/node/18121/

Смъртността на седмична база за 2021-ва година съвсем се е върнала до онези уж рекордно ниски нива на смъртност от началото на 2020г , много по-ниски от съответните за тези седмици на 2019 г.
Или ето ги:

Значи какво излиза?! В момента тая гадна Ковид нова година има много по-ниска смъртност за първите седмици на годината спрямо 2019, а да не говорим за 2017 г.!
Аз не мога да разбера, сега за всеки случай или заради изборите се мачка населението?!

Да не говорим, че е хипер малоумно да се връщат учениците в училище точно сега - края на януари-февруари, защото е сезона на грипа.
Чух, че правителството го е отменило тая година (грипа) ама аз не им вярвам.

Тааа да крием децата по домовете от болест, която дори на повечето не им предизвиква хрема, за да ги върнем в сезона на грипа да са си всички на куп....
Честно казано, ако аз бях здравен министър щях да ги оставя децата на училище до средата на януари и да ги пусна да учат вкъщи до края на февруари за да не се разболяват от грип и другите класики.

А дали разпространяват Ковид - това нещо се проверява.
Дали К.Ангелов има 80 кг? Тоя месец ги има, другия приемаме, че ги няма. Както е изгодно ....
Украйна, победа!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #3173 on: 27.01.2021, 13:09:19 »
Феновете на мерките нещо се умълчаха.
Започнахте ли да усещате как със замах бяха "сготвени" принципите за права и свободи на съвременния западен свят и няма никакво значение колко са се заразили, разболели, умрели и ваксинирали?
Заразени вече почти няма, умрелите са колкото обикновено, значи всичко вече трябва да е наред, нали??? Нееее, не е наред, това е заради супер успешните мерки, затова ще продължат безкрайно, иначе ще се разболеем и умрем... ако не от оригинала, ще е от нова мутация, ако трябва и цял нов вирус ще има (за да има и нова ваксина за него). Аааа, и вече сте длъжни да давате по 5 лв на ден за маски. Ясно е, че няма да го правите и ще носите една и също по 5 дни и тя ще е по-вредна, отколкото полезна, ама на кой му пука. Важното е да ви е запушена устата (чисто психологически), не че сте имали намерение да я ползвате...
« Last Edit: 27.01.2021, 13:51:33 by bdz43r »

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3174 on: 27.01.2021, 14:23:50 »
Да разбирам ли, че одобряваш и подкрепяш ограничаването на правата и свободите за неограничено време и налагането на задължение за носене на купени с лични средства маски?
« Last Edit: 27.01.2021, 14:27:21 by bdz43r »

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3175 on: 27.01.2021, 15:04:03 »
Жалко, че не си от тези, които се учат от грешките...
И какви точно са му грешките ако нямаш нищо против?

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3176 on: 27.01.2021, 15:29:46 »
Това нашето народ ли е ?!?!?
Не измира яко и това е!
Виж на запад ... това са народи. Локдаун, вечерен час, още повече локдаун ... и ръст на заразените.
Ние ... хем по-леки ограничения, хем децата на училище, хем кръчмите тайничко работят, хем си ходим на гости ... накрая какво? Не мрем.
Съсипаха я тази държава, ей !!!
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3177 on: 27.01.2021, 17:27:48 »
Отново избягваш директен отговор на въпросите ми, но се подразбира, че подкрепяш. Същото наблюдавам и сред хората, които смятат, че преди 1989 г в България е било супер - пасивни хора, чиято амбиция се изчерпва с циркулиране между ТКЗС-то, вкъщи и селската кръчма.

Като си бил в България, да те питам, как си организира и планува пътуването? Резервира си самолета, отиде на летището и се качи?? Или беше малко по-сложно?

Аз обаче усещам много съществени (негативни) разлики и то не в ходенето в МОЛ и Хепи.
Основното право, което ми е отнето на мен е да дишам нормално без запотен парцал на лицето, когато ми се наложи да вляза някъде.

Но... сит на гладен не вярва.
« Last Edit: 27.01.2021, 17:42:32 by bdz43r »

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3178 on: 27.01.2021, 17:50:42 »
Искрено се радвам, че хората с такова мислене намаляват, а останалите бавно се събуждат. Иначе Европа ще стане Северна Корея. И тя е демократична страна - поне в името.
Маската е твое право. Аз съм против това да е мое задължение без да има доказана полза от него. Всъщност се доказа, че няма полза.

Ще повторя въпроса по-ясно: Одобряваш и подкрепяш ли безсрочното задължение за носене на маски, купени със собствени средства, независимо от развитието на епидемията от този конкретен вирус? А вечерния час в някои страни??? И то от най-белите.

Иначе разбирам начина ти на мислене. По примера с времето от преди 1989 г, който май не схвана, хората които не са имали амбиция за нищо извън ежедневието и рутината, са си били супер... и сега все още нямайки такава амбиция не им е по-добре. Това, че някои са искали свобода да пътуват, живеят и работят където искат са били лигавщини, които са наказвани строго.

Случайно попаднах на статус на мой познат лекар, който много точно отразява моето усещане за нещата:
Факт е, че казармата, която някои идиоти упорито искат да възродят, раждаше тонове простотии. Едно от нещата, обаче - да видиш какво значи да те управлява прост човек, не се забравя никога! Това е безценен урок за всеки нормален и мислещ Homo Sapiens, държащ му влага, докато е жив.

"Невижданата" в човешката история уйня, за която се плюнчим вече четвърти месец, катализира появата на нов вид - HOMO MASKENS! Вид, който не обича да мисли, не може да анализира, попива всичко и от всеки като тоалетна хартия екскремент. Най-характерното за вида се оказа, че е готов да се откаже от всичкото ментално и социално Homo, което го различава от животните, само и само да бъде Maskens!

В родния си БГ-вариант, трансформацията от Sapiens към Maskens се случи изключително лесно. Тя бе подпомогната от десетилетия на сутрешни блокове, обедно-следобедни сериални бози и вечерни шоута с гологлави "народни събудители". Всичко това, на фона на лошо гледащи нискочели охранители, мазни екс-БКП неокапиталисти, турско-сръбско-гръцки кавъри, пребита журналистика, обезглавено образование и липса на социална и съдебна справедливост.

На външен вид, Homo Maskens силно прилича на Homo Sapiens, като някои индивиди дори могат първоначално да ви заблудят! Истината излиза наяве, когато се наложи да кажат нещо по тема, различна от житейския "триумвират" ЕДЕНЕ-ПИЕНЕ-ЕБ*НЕ. Иначе си имат дори и лично мнение, формирано от радио, телевизия и кафява преса, сполучливо напояващи редиците на вида. Тези, които си нямат и това (личното мнение), разполагат с мощен набор от социални мрежи и чатове, които заместват изцяло мисленето.

Изхождайки от името на новия вид, очевидно представителите му носят маски. Носят ги, защото са им казали, че това ще ги предпази от "невижданата" в човешката история уйня - тях и близките им. Те са повярвали, защото... по-горе описахме защо. Толкова си могат.

Дотук добре. Даже много добре - така лесно ще ги разпознаваме и ще си имаме едно наум. Проблемите настъпват, когато Homo Maskens посочи с пръст, увит с латексова ръкавица Homo Sapiens и го обвини, че е безотговорен и допринася за разпространението на "невижданата" в човешката история уйня. И не само това, ами и го принуждава и дори репресира за това, че не иска и той да става Homo Maskens. Иначе казано - междувидова борба, а защо не и борба за съществуване?

Интересни времена ни чакат.

П.П.

Горенаписаното не важи за здравни служители, рисков контингент и всеки, диагностициран с диагноза хипохондрия.
« Last Edit: 27.01.2021, 18:28:47 by bdz43r »

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3179 on: 27.01.2021, 19:08:25 »
Премиерът пита ресторантьорите защо не се радват, че сме овладели епидемичната обстановка и сме с най-добрите показатели в Европа, а искат пак да се отворят заведенията и да избухне пандемията.  :D