Author Topic: Коронавирус  (Read 473976 times)

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #3240 on: 11.02.2021, 17:49:14 »
Ивермектина офицялно на пазара у нас който иска да се лекува с него ако за нещо му трябва. :neznam:

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/goreshcha-novina-khyuvemek-s-ivermektin-veche-e-v-aptekite_news799275.html

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3241 on: 11.02.2021, 19:19:50 »
А фалшивата рецепта за тропическите паразити от джипито ли? Нали знаеш, че е разрешен за официалното му лечение, от което за половин век са имали двама души.
Украйна, победа!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #3242 on: 11.02.2021, 19:23:12 »
Оставете сега това, кажете как ще се борим с третата вълна.  :D

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3243 on: 11.02.2021, 20:30:56 »
Ако трябва ще позатворят училищата малко и т.н. Трябва много ваксиниране също. В събота ще ваксинират водачи от електротранспорта във ВМА с Астра Зенека Към края на периода преди втората доза ще се изследвам за антитела и 10 дни след втората също та да видя резултата от ваксинирането. Скоро се изследвах за антитела без ваксина и без проболедуване и беше 3,90  :neznam:
Ще кача тука да видите нагледно ползата от ваксината и по специално от тази. За сега е най слабата от всички одобрени за ЕС от трите общо. :neznam: :D
« Last Edit: 12.02.2021, 12:21:23 by georgi64 »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3244 on: 11.02.2021, 21:54:27 »
Не го ли вземаш твърде присърце?
Аз не можах да надвият над себе си и да похарча тая сума за антитела.
Като извадиха да броят едни дебели пачки към 15:00 следобед в РАМУС-а до Стопна гара и като дойде един дебела и хвърли една стотсчка и вика "едно ПиСиАрче" и аз викам - айде няма нужда да добавям трийсетачка в тая голяма пачка....
Направих си другите изследвания дето не ги плащам и си тръгнах.

Пък ти постоянно си правиш и качествени, и количествени тестове.

Оставете сега това, кажете как ще се борим с третата вълна.  :D

Аз гласувах с "НЕ" на анкетата за антигенния тестове на децата.

Първо ги пускат хремави на училище, заразени с класика, пък после ще ми правят тестове за коронавирус, от който не боледуват. Да не говорим, че той работи само при симптоми, а би трябвало със симптоми да не са ги пуснали изобщо.
Кое е вярното? Че мислят за здравето и са стриктни или че има деца със симптоми на училище?

Вярното е, че не вярвам, че няма да си напишат резултати каквито им харесват.

Например при въпрос на Стойчо Кацаров към НЗОК, колко хора са починали от Ковид-19 в болница, онези му дали бройка по-голяма от обявените всички в сайта.
« Last Edit: 11.02.2021, 22:00:46 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3245 on: 11.02.2021, 22:08:29 »
Какво значи 3,9  антитела? Колко трябва да са антителата, за да се приеме, че се е боледувало от ковид?

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #3246 on: 11.02.2021, 22:11:07 »
Остави го човека, системата на такива разчита... нека се тества и ваксинира ежедневно. Ще живее до 120 години поне.

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3247 on: 11.02.2021, 22:12:45 »
Е то си пише там 1050. Това 3,9 е нещо от самия си тест не знам. Теста е отрицателен. Не съм се срещал с вируса.

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3248 on: 11.02.2021, 22:16:29 »
Остави го човека, системата на такива разчита... нека се тества и ваксинира ежедневно. Ще живее до 120 години поне.

Един от аптеката съм си правил сам в къщи и сега този в лаборатория. За една година епидемия вече даже е малко. Вие ме изкарахте че сто пъти съм се тествал. :D :D  А ми е интересно и ваксината колко ще покачи резултата. :neznam:

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3249 on: 11.02.2021, 22:19:09 »
А иначе в гаража доста хора се разболяха . Двама май от това са починали. Единия ни е шефа на експлоатацията даже.  Някой каза двойна бронхопневмония е имал , е то това е ковида :neznam:" Ортака" ми го кара точно когато излязох отпуска  Иначе и аз щях сигурно да съм го пипнал.  :neznam:
« Last Edit: 11.02.2021, 22:22:46 by georgi64 »

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3250 on: 11.02.2021, 22:20:59 »
Е то си пише там 1050. Това 3,9 е нещо от самия си тест не знам. Теста е отрицателен. Не съм се срещал с вируса.
Хубаво са ти казали "отрицателен", ама "то си пише там" не е 1050 а 3,9.
Не е лошо като показвате, поне да знаете какво показвате. Отгоре си пише "Резултат".

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3251 on: 11.02.2021, 22:23:58 »
Ох 1050 трябва да е за да имаш имунитет Демек ако си го изкарал. Иначе да далече от 1050 съм ,А и никой нищо не ми е казвал . Резултата си го получаваш онлайн.

« Last Edit: 11.02.2021, 22:27:28 by georgi64 »

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3252 on: 12.02.2021, 01:41:40 »
Философски размисъл след почти една година "филм": Балонът спука ли се или сега се надува?

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3253 on: 12.02.2021, 09:26:09 »
Философски размисъл след почти една година "филм": Балонът спука ли се или сега се надува?
Балонът се надува и изпуска според случая. Т.е. какво е необходимо към текущият момент на управляващите.
Третата вълна я чакаме от Коледа, а тепърва започва. Сиреч нейния пик ще е около края на март и началото на април ... Ако изборите бяха след Великден щеше да е в резултат от семейните събирания по празниците.
Номерът е хората да са изплашени и да не отидат да гласуват.
Вчера Математикът на НОЩ беше толкова сигурен в началото и силата на третата вълна, както може да е сигурен само човек, който управлява данните.

Все пак ... Вече година този грип е между нас. Преболедуваха го официално много хора. Според някои учени действително изкарали грипа са няколко пъти повече. Т.е. има вече огромен брой хора с антитела. Ако се вярва на хората от TV екраните, то вече трябва да има толкова хора с резистентност към вируса, че да няма силна трета вълна.
Същевременно се казва, че имунинетът към вируса е около 6 - 8 месеца. Това теоретично означава, че първите преболедували на практика може да бъдат "повторени". Същият ефект е и при ваксиниране - 6 месеца. После пак ваксина ...
Според мен начинът ни на живот се измени. Повечето хора вече избягват инстинктивно близък контакт, дезинфекцират се след контакт с дръжки, банкноти и др. Това може да ни предпази и от други болести ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3254 on: 12.02.2021, 10:30:27 »

Един от аптеката съм си правил сам в къщи и сега този в лаборатория. За една година епидемия вече даже е малко. Вие ме изкарахте че сто пъти съм се тествал. :D :D  А ми е интересно и ваксината колко ще покачи резултата. :neznam:

То си прав! Само, че това се води научна работа и се предполага, че някой трябва да ти дава пари за нея, а не ти да даваш!
Хората с това се пенсионират и се изхранват.

@emm, както казваш всеки месец си ги нагласят както им дойде. Днес ги слушам до 9-10 години не боледуват. Като ги питаха, защо ги затвориха - сетиха се, че спасяват учителите им. Ама се чудя, в частните и друг вид фирми няма ли някой да ги спасява?! Защо ще спасяват примерно нашите двама учители на детето дето са по-млади от мен, ама мен няма да ме спасява никой?
Слушам по БНТ (дето казваха като бях дете "Здравейте другарки и другари!") - защо хората така не искали да си слагат АстраЗенека?! АМа какво като давала 70% защита?! Ти това касаело епидемиологията!
Ама това, че ти си го слагаш на себе си, и ти си носител на епидемиологията...
Или е важно да се вдига статистиката, не дали има ефект! Изобщо въртене и сукане на данни ....
Например, че ваксините давали по-добър имунитет от естествения, щото вируса бил заблуждавал имунната система! Ама това, че си образуваш антитела и към други белтъци.... до е за балъци!

Иначе като го гледам Georgi, бас хващам, че ще му сложат векторната АСТРА!
« Last Edit: 12.02.2021, 10:39:27 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3255 on: 12.02.2021, 10:41:50 »
Балонът се надува и изпуска според случая. Т.е. какво е необходимо към текущият момент на управляващите.
Имах предвид: Спука ли се балонът на глобализацията, свободното пътуване, масовият международен туризъм и обединения свят (най-вече Европа и Шенген) и т. н. или се надува балонът на страха и масовите ограничения, който ще се спука също толкова зрелищно?

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3256 on: 12.02.2021, 10:55:05 »
Имах предвид: Спука ли се балонът на глобализацията, свободното пътуване, масовият международен туризъм и обединения свят (най-вече Европа и Шенген) и т. н. или се надува балонът на страха и масовите ограничения, който ще се спука също толкова зрелищно?
Трябваше да кажеш кой балон имаш предвид ... То балони много.
Мисля, че другия балон (COVID-19) ще се спука преди този.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3257 on: 12.02.2021, 10:59:13 »
...

Иначе като го гледам Georgi, бас хващам, че ще му сложат векторната АСТРА!
Такава ще е. Вчера ваксинираха желаещите от Аварийната заедно с други желаещи от СЕ именно с тази ваксина.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3258 on: 12.02.2021, 11:03:47 »
Мда, май се започва с масовата ваксинация, и нас от другата седмица ни казаха който желае да ходи да му бият ваксината и даваха да попълваме някакви декларации с които да отидем там. Интересно че доста ги попълниха и се записаха, ама само няколко колеги ми споделиха че наистина ще отидат, другите от типа на "абе аз се записах ама дали ще отида е друг въпрос, ама да ме има в списъка" Явно заради очакваната силна 3-та вълна са започнали масови ваксинации на големите трудови колективи за да не излезнат много работещи болнични по едно и също време и да се срине икономиката.

Не знам честно казано, да не вземат да въведат без паспортите че си ваксиниран да не може нито да пътуваш, нито да си резервираш хотел и да почнат да го изискват на много места тоя паспорт. А за ваксини, някои казват че били дефицитни, други пък че уж много хора се записват ама в последния момент доста се отказват. Сега кое е вярно и аз не знам, и дали нарочно не казват че са дефицитни и който изпусне сега не се знае кога за да накарат колкото се може повече да отидат...и аз не знам. Възможно е и някои работодатели да ти изискат преди да почнеш работа при тях да се ваксинираш.
« Last Edit: 12.02.2021, 11:10:36 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3259 on: 12.02.2021, 11:22:23 »
Още веднага бях написал за Електротранспорта са дали Астра явно. По слаба е ама пак е нещо. :neznam:  Това е трета фаза обществено значими армия полиция и т.н. Там попада и градския транспорт. :neznam:
« Last Edit: 12.02.2021, 11:24:05 by georgi64 »