Author Topic: Коронавирус  (Read 116104 times)

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3755
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #40 on: 17.02.2020, 08:19:29 »
https://news.bg/world/kitayski-ucheni-koronavirusat-e-izpusnat-ot-laboratoriya.html

Според тази статия, е имало прилепи и мястото е почти на пазара, ама на 300 метра от него в лаборатория, където не са синтезирали вируси, но са провеждали изследвания върху прилепи. Демек доста по-досъоверен вариант, при който няма синтез на вируси, а работата с животни е изиграла роклята на пазара за животни.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1374
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #41 on: 19.02.2020, 11:35:05 »
Grigor Lilov
9 часа ·
РАЗВИХРЯ СЕ СКАНДАЛ
С ПРОИЗХОДА
НА КОРОНОЧУМАТА
**** Нови научни данни категорично елиминират като източник пазара за животни в Ухан **** Като източник научни изследвания сочат Вирусно-бактериалният център в Ухан
.
"Биологичен Чернобил" - така преди почти месец, през януари в мой пост нарекох Вирусно-бактериалният център в Ухан, за който тогава ви разказах подробно - за неговите специални лаборатории, различни програми и изследвания, вероятно и в областта на биологични оръжия и предположих, че заразата е тръгнала от там.
--------------------------------
Онзи ден двама китайски учени - д-р Ботао Сяо, професор в лабораторията по синтетична медицина и биология в Южнокитайския технологичен университет в Гуанджоу, и д-р Лей Сяо от университетската болница и изследователско звено в Ухан публикуваха доклад под заглавие "Възможните източници на епидемията от коронавируса 2019-nCoV". В него се казва, че коронавирусът вероятно е тръгнал от специална лаборатория в Ухан. (там има няколко специални лаборатории, които са част или са на подчинение на Центъра, за който разказах)
--------------------------------
Съобщението и тяхното изследване първо се появи в ResearchGate - професионална научна общност с 15 млн. члена.
.
КАКВО РАЗКАЗВАТ УЧЕНИТЕ ЗА ЦЕНТЪРА?
.
Учените посочват две лаборатории (моя бел. - поделения на Вирусно-бактериологичния център) в Ухан, които са провеждали изследвания на различни коронавируси, като са използвали като гостоприемници и преносители животни. Едната от тях - в Центъра за превенция и контрол на заболяванията (WHCDC) е разположена само на 280 метра от пазара за морски продукти, сочат те (бел.: всъщност разстоянието е 1.6 км) който според официалната информация от властите е началната точка на заразата.
___________________________________
ЦИТАТИ:
"Проучихме накратко дейността на лабораториите и стигнахме до извода, че коронавирусът вероятно е получен при експерименти в лабораторията"
"Според докладите на местните власти, включващи показанията на 31 местни жители и 28 посетители, в града прилепите никога не са се използвали за храна и на пазара не са продавани прилепи."
_____________________________
.
Докладът също така твърди, че за едно от проучванията са били уловени (цитат): "155 прилепа в провинция Хубей, включително Rhinolophus affinis, а други 450 прилепа са били уловени в провинция Жеджианг".
Учените посочват и др. вируси и бактерии (бел. вкл. чумни), с които се е експериментирало в лабораториите на Центъра и дори споменават нападение от животни върху персонала (един прилеп ухапал до кръв учен, който веднага бил сложен на 14-дневна карантина, плъх нападнал друг учен) и т.н.
.
РАЗВИТИЕТО НА СКАНДАЛА
.
Почти веднага след появата на съобщението изследването, което е в отделен файл изчезна от научния сайт и вече е недостъпно.
Същевременно вчера в най-голямата китайска социална мрежа Weibo, потребител, наречен „Weiketiezhi" обвини с редица аргументи Ван Янг, един от ръководителите на Центъра, че е допуснал изтичането на короначумата от него.
.
Китайските власти реагираха веднага. Докато в местните медии не беше обелена и думичка, и запетайка за доклада и Центъра, в няколко англоезични издания беше дадена думата на учени от Центъра.
Те заявиха, че „Никога не сме пускали никаква такава информация и изпитваме огромно възмущение от хората, които използват нашите имена за измисляне на съобщението"
Проучването наистина доказа, че източникът на съобщението и доклада е добре маскиран в Интернет-мрежата. Според мен не е за учудване, понеже знаем за репресиите върху всеки, който се опита да каже част от истината (дълбоко съм обезпокоен, че в Ухан изчезнаха без следа двама мои колеги-журналисти, които почти бяха готови с големи разкрития, но виждам, че на светът не му пука за тях)
.
.
СЪМНЕНИЯТА
.
"Sciences avenir", разглеждайки историята, пише, че не са успели да се свържат с двамата учени - те не отговарят. Хипотезата не изглежда особено достоверна, има и др. такава, по-убедителна - не за поделения, а за самия вирусно-бактериологичен център в Ухан, отбелязва специализираното френско издание.
.
.
За мен е многозначителен фактът, че с разгарянето в понеделник на скандала, днес, във вторник вече официално беше оповестено кой е първия заразен в света - "нулевия пациент" според терминологията. Той е бил пенсионер, лежащ на легло и естествено не е посещавал никакъв пазар. При това се е разболял на 1 декември, а не на 15-ти, а после с корекция на 8-ми, както обявиха властите за уж първия.
Това съобщи проф. Ву Венджуан, директор в отделения за интензивно лечение на болницата в Ухан че пенсионерът е трябвало да остане вкъщи поради здрав, като посочи, че този човек е бил оставен на легло в ... къщи (??!)
.
Редица медицински и научни изследвания, както ви информирах в мои постове, посочиха, че от първите пациенти съвсем малко имат връзка с пазара в Ухан (например от първите 4 заболели - само един).

**********************
БЕЛЕЖКА: в един от предишните постове намекнах, но сега ще бъда по-конкретен - трябва да се види какво се е случило 15 дни преди "нулевия пациент" - около 15 ноември, какви медицински проблеми тогава е обсъждал Постоянния комитет на Политбюро.
И защо именно тогава Китай под сурдинка съобщи за 2 болни от белодробна чума във Вътрешна Монголия, заразени от прилепи и докарани за лечение в специализиран Вирусно-бактериологичен център.
Само за двама, едва двама души и то от див, относително нецивилизован и степно-полупустинен район едва ли някоя държава по света ще докладва на СЗО (Световната здравна организация) такава информация, камо ли пък комунистическа.

Понеже чудесно познавам системата на лъжи на такива тоталитарни режими, напълно убеден съм, че докладването и информацията са били съгласувани на най-високи равнища и най-вероятно е пусната на фона на вече вихреща се епидемия като подготовка за евентуално алиби пред СЗО и света.
Но са се уплашили от въпросите и реакцията на света към Китай в такъв случай, ако епидемията се разрасне и впоследствие лансираха далеч по-безопасна лъжа - пазара в Ухан.
От завчера в някои световни медии учени обвиниха СЗО и шефа й, че заради голямата по размер китайска финансова вноска в бюджета на организацията се крият редица факти за епидемията и се неглижира ситуацията.
.
НЯКОИ НОВИНИ
.
**** според аналитично-изследователския център Dun & Bradstree епидемията ще засегне дейността на 5 млн. компании. 51 000 от тях са големи, интернационални концерни с ключови доставчици от Китай, вкл. 163 концерна от първите хиляда по големина по света. От тези 1000 общо 938 имат доставчици от Китай.
.
***** Русия, както и вече направи САЩ и др. държави забрани влизането на каквито и да е китайци на нейна територия.

***** Китайските власти започват поголовна проверка в два от изолираните мегаполиса с 15 млн. население . Всеки, който има или е имал в последните няколко дни температура, купува или е купил от 20 януари насам някакво лекарство (аспирин, за кашлица, за гърло, за диария) задължително и силом ще бъде карантиран. Ще се проверяват рецептите, покупките на лекарства онлайн, посещенията при доктори и т.н.
.
***** В Ухан се строят 10 нови временни болници.
.
***** В Китай всички преживели заболяването, задължително ще дават кръв и плазма като донори за болните.
.
***** Според китайските епидемиолози върхът на заболяването се очаква в Китай да е през април.
.
***** Някои големи западни медии информираха, че над 700 млн. китайци са под едни или др. карантинни ограничения. (най-вероятно данни на разузнаванията).
Съветници на Белия дом и Тръмп заявиха, че Китай манипулира и крие реалните данни.
.
И ЕДНА СЪЩО ТРЕВОЖНА НОВИНА
.
В Индия е арестуван плаващият под флага на Хонконг товарен кораб DA CUI YUN (IMO:9451329), собственост на китайската COSCO.
На борда е открит ракетен силоз за ракети с ядрени бойни глави, който според документацията е маскиран като превоз на индустриална сушилня за Пакистан.
Нов, много лош зар за репутацията на Пекин. И за нарастващите опасности пред света.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3755
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #42 on: 19.02.2020, 11:55:20 »
Склонен съм да вярвам, че вируса може да е от Прилеп, който е ухапал човек, работник в лаборатория близо до пазара в Ухан. Не съм склонен да вярвам, че вируса е синтезиран, отглеждан, изкуствен и т.н. понеже щеше да има ваксина и да е добре познат на някого.
Т. е. вярвам, че лабораторията е била нещо като научен зоопарк.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1374
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #43 on: 22.02.2020, 13:53:31 »
Grigor Lilov
2 часа ·
КОРОНАЧУМАТА – В ЕВРОПА
.
Затворени са всички училища, обществени центрове, всички магазини, вкл. и тези за хранителни стоки.
50 000 жители на три града са помолени да останат по домовете си засега. Същата молба е отправена до жителите на селата около тези градове. Всъщност не е молба, а разпореждане – Наредба 10 на правителството.
Започнала е дезинфекция.
Отчетена е и първата смърт.
Не става дума за Китай.
Италия е!
https://www.ansa.it/
.
- Предприехме всички мерки и сме готови за нови, ако е необходимо! - заяви премиерът Джузепе Конте в края на извънредното заседание на Гражданската защита, на което присъства и министърът на здравеопазването. - В момента сме поставили под карантина всички хора, които влязоха в контакт със сертифицираните положителни случаи.

В момента новите случаи засягат 16 италианци, които са дали положителна проба за короначумата в Ломбардия и един във Венето , докато осемнадесетият почина в болницата в Шиавония, където беше хоспитализиран. (бел. от последните минути – вече станаха 19 новозаразени) С тях общият брой на случаите в Италия достигна 31.
Тези, които са имали пряк контакт с тях чакат да узнаят резултатите от тестовете, а над 50 хиляди граждани в 10 общини са в карантина и пълна изолация по домовете си.
.
Установен е първопричинителят – бизнесмен. Проблемът е, че той е имал стотици и стотици контакти.
Предполага се, че е заразен от негов познат, завърнал се от Китай. На 7 февруари този наскоро пътувал се е оплакал от леки грипни симптоми, но не е бил приет в болница. Сега на теста показва отрицателни резултати, което означава, че или не е носителят на заразата или че е преминал леко болестта – грипоподобно и затова тестът не открива следи от короначумата.
Хм, замислих се – например по данни на немските здравни служби в Германия в момента се вихри грипна епидемия от нов щам, засегнати са над 100 000 души, над 13 000 са приети за лечение в болница, починали са над 100.
.
Друга лоша новина е за инкубационния период.
70-годишен мъж в китайската провинция Хубей е заразен с короначума, но не е проявил симптоми до 27 дни по-късно, съобщи днес местната власт според информация на Ройтерс. (този е третия такъв случай, обявен официално, предишните ги обявиха преди няколко дни с 21 и 24 дни инкубационен период)
.
Това означава, че периодът на инкубация може да бъде много по-дълъг от предполагаемите 14 дни. (напомням, че преди двадесетина дни в поста ми за предпазните мерки ви посъветвах да избягвате контакти поне 30 дни с хора, завърнали се от Далечния Изток)
По-дълъг инкубационен период може да усложни усилията за ограничаване на разпространението на епидемията, която досега е убила над 2000 души и се е разпространила извън Китай, посочва Ройтерс.
.
Мъжът, идентифициран само с фамилното си име Джианг, на 24 януари закара колата си обратно в Шенонгджия, в северозападен Хубей, от източния Ечжоу, където имаше тесен контакт със сестра си, която беше заразена, според правителствения сайт на Хубей, епицентърът на епидемията.
.
Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейес заяви, че все още има шанс да се овладее епидемията, „но прозорецът на възможностите се стеснява“.

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1374
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #44 on: 22.02.2020, 13:57:34 »
Grigor Lilov
19 минути ·
ОФИЦИАЛНИ ДАННИ, ВЗЕТИТЕ МЕРКИ И МАЩАБИРАНЕТО
***** Лъже се съвсем на ангро, но хората не се замислят за съпоставките.

Би трябвало да знаете, че най-видни световни светила - медици и епидемиолози изразиха неверието си в тези данни. Изразиха го и политици на различни държави, вкл. министри
.
Всеки що-годе мислещ човек няма да й вярва!
Ако мащабът на Китай се приложи към България това означава, че
САМО ЗА 2976 ЗАСЕГНАТИ
в момента от болестта,
повтарям – в момента и само за 2976 души:
.
*** въведено е извънредно положение в 15 области;
*** под едни или други карантинни мерки са поставени почти 4 млн. души от 7 млн. ни население;
*** блокирани са и напълно изолирани 14 големи областни градове;
*** спрени са всички междуградски връзки;
*** цялото население на България е посъветвано да не щъка и да си стои по домовете;
*** всеки, който иска да посети София, се поставя под 14-дневна карантина, преди да влезе в столицата;
*** в цяла България са затворени за неопределен срок всички училища, университети, стадиони, спортни зали, кина, театри, места за забавления и т.н.;
*** забранени са всякакви обществени прояви и мероприятия;
*** спряна е работата на всички предприятия освен на ключовите - енергетика, хран.-вкус. промишленост, водоснабдяване и някои др.;
*** има остър дефицит на лекарства, маски, предпазно облекло;
*** 750 000 българи са в пълна изолация с право да напускат домовете си 1 или 2 пъти седмично по график един човек от домакинство, за да напазаруват;
*** армията е обградила с въоръжени кордони градове и общини в 6 области и санкционира (разстрелва ли?) всеки, който се опита да ги напусне;
*** армията е влязла в големи градове - например в Плевен, Стара Загора и Бургас, преградила е улиците, сложила КПП, изолирала дори отделните квартали един от друг, запечатала заедно с живущите сградите, в които има дори един подозрителен случай (бел.: храната им се носи);
*** въведен е пропусквателен режим на територията на страната;
*** въведено е смъртно наказание за несъобщаване или укриване на заразен;
*** стадиони, изложбени центрове, спортни зали в цяла България са обърнати в болници;
*** построени са и се строят нови болници на пожар;
*** строят се нови крематориуми;
*** заделени са досега 3.5 млрд. лева за справяне с болестта;
*** Световната здравна организация е обявила опасност за света;
*** купища държави са забранили българи да стъпват на тяхна територия, спрени са полетите, пощенските съобщения и колети и т.н.;
*** по всички летища и гари по света са поставени термокамери, в по-напредналите държави, ако го допускат, всички, пристигащи от България и страните около нея, се тестват ;
*** видни медици и учени са репресирани от родните власти заради опита да кажат истината, журналисти, вкл. и аз вече сме "безследно изчезнали" заради същата истина.
И т.н., и т.н. , и т.н.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
И всичко това е направено заради 2976 заболели!!!!!
Само заради 2976 болни, ако се приеме български мащаб на китайските данни.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.
Може и да си вярвате на офиц. китайски данни, но реакцията и взетите мерки напълно, тотално, безапелационно ги опровергават.
Разбира се, ако човек пожелае наистина да мисли, а не да се прави на папагал, като ги повтаря непрекъснато.
.
И най-сетне, ако искате да сте аргументиран, дори официалните данни (лъжливи), на които толкова обичате да се позовавате, пак трябва да ви стреснат.
Данните за Ухан и Хубей спадат, понеже делегацията на СЗО днес и утре е там, а знаем как реагират и информират тоталитарни режими при такива проверки. Но дори според тези лъжливи офиц. данни епидемията се разраства в другите провинции на Китай, растат и смъртните случаи.
.
Въобще не сте коректен в нападките ви към мен.
Онзи ден, на 19 февуари ме питахте „Г-н Лилов, а защо не кажете на хората, че карантината на круизния кораб с няколко стотин души заразени беше свалена и останалите пътници пуснати свободно?.”
Ами не го казвам, защото отново заблуждавате.
Няма такъв факт.
Пътниците от лайнера в Япония не са пуснати свободно – част от тях са хоспитализирани в Япония, част от евакуираните като граждани на разни държави – също, всички останали „пуснати” за всеки случай са под карантина и за финал спрямо твърдението ви – 300 пътници остават на кораба заедно с целия екипаж от над 1000 души. Отгоре на всичко снощи се разбра, че има мутация и нов, подозиран като още по-опасен щам се е появил на борда.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3755
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #45 on: 24.02.2020, 07:37:30 »
Тези италианци, с тяхното скапано правителство ще размажат цяла Европа, че и нас тука с короната. Там като гледам както обикновено не знаят къде се намират и изпускат положението.

https://m.dnevnik.bg/sviat/2020/02/23/4033060_strah_ot_eksploziia_na_koronavirus_v_italiia_pluzna_iz/

Освен това мисля, че превантивно докато е време трябва да бъде сменен фимансиста Ананиев от лекар с подходяща квалификация. Италия е шенгенска страна и дефакто няма граничен контрол с другите съседи. Последното, което в момента му трябва на здравеопазването е финансист.
А идването на пролетта разпространението ще върви според мен на север ако приемем, че обича Ухански климат от зимата.
« Last Edit: 24.02.2020, 09:44:54 by ooleg »

Offline CKD

 • --=БМ-РК=--
 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 7113
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #46 on: 24.02.2020, 09:51:26 »
Само да ви споделя че имаме невиждан късмет че коронавирусът е локализиран в Китай. Такива мерки - превантивни и агресивни не биха могли да се случат в нито едно друго общество по света.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3755
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #47 on: 24.02.2020, 10:01:09 »
Не се знае.
Комунистите по типичен за тях начин наложиха цензура в дните, когато ситуацията беше контролируема и по този начин дори китайската само дисциплина беше безпомощтна.
Да не забравяме, че се иска акъл и решителност, които няма как при цензура да дойдат.

Между другото се чудя с тези директни полети до Милано какво чакат още от Метрополитен?
Да е забравяме, че имаме метро до летището и пряк полет до Милано.
Фандъкова?????

Някой трябва да почне да ръси поне със спирт и белина тия вагони!


Предлагам от ДБ да се опитат да размърдат заспалите чиновници, които докато ББ не им каже няма да направят нищо!

Всички знаем, че здравеопазването е най-куция кон на ГЕРБ. Някой трябва да ги бучне с карфица по заспалите мозъци докато е време. С типичните ПР-и няма да стане сега!

Да не се получи така, че от видимите резултати за София, да пламне зараза! Знам, че нашите чиновници чакат вируса да входира молба в деловодството, ама едва ли ще го направи.


https://segabg.com/hot/category-foreign-country/milano-bavno-zatvarya-vrati
https://frognews.bg/novini/konsulat-italiia-problemat-koronavirusat-ogromen.html

П.С. Тъй като не мога да седя и да чакам някой да ме спасява, пратих запитване до Братоев с копие до НЦЗПБ и питах директно как се грижат за здравето ми на пътник и дали дезинфекцират.

Иначе да погледнем МВнР какво си е турило на страницата за Италия:
Без особени рискове. *

Тази статия пак ни връща в Ухан и пак по особено неприятен начин.
https://segabg.com/hot/category-zdrave/koronavirusut-povtarya-uhan-ima-195-povtorno-zarazeni

Quote

Китайски лекари са установили 195 случая на повторно заразяване с новия коронавирус в Ухан (Централен Китай). Данните се съдържат в днешна сводка на Държавния комитет по въпросите на хигиената и здравеопазването на КНР, цитирани от ТАСС. Документът не обяснява на какво се дължат тези случаи, но изглежда, че след прекарване на болестта не се изгражда траен имунитет.

Вестник „Саут Чайна морнинг пост“ съобщи днес, че от 22 февруари властите в Ухан са въвели допълнителна 14-дневна карантина за всички оздравели пациенти, защото у някои отново е била открита инфекция.

Оздравелите досега са 25 000, а заразените – над 77 000.

След като се изгражда траен имунитет, а въпреки всичко се поваря болестта има една единствена причина - бърза мутация на вируса както при грип. Това не е никак радостно.

* Виж прикачения файл.
« Last Edit: 24.02.2020, 11:26:32 by ooleg »

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3755
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #48 on: 24.02.2020, 13:28:19 »
Пиша отделна тема, тъй като горната се напълни.
Получих следния отговор от Метрополитен от НЦЗПБ с копие до СРЗИ:
Quote
Г-н Шишманов, въпросите са важни и ще ги поставя на СРЗИ, в чиято компетентност са отговорите им.

Кантарджиев

Когато утре заради консултативния съвет ви кажат по телевизора, колко много ви пазят от коронавируса се сетете, че чиновниците от СРЗИ с минималните (и под минималните заплати) трябва да се засилят на голяма скорост защото мислят за вашето здраве!
В интерес на истината не умеем масово да мислим самостоятелно. Непрекъснато вървим след събитията вместо да ги изпреварваме. Когато е абсолютно сигурно, че някакви мерки си заслужават разходите - вече е твърде късно за тях. Затова смятам, че на този етап е по-добре за шеф на МЗ да има лекар, а не финансист. Нужно е някой да мисли като вирус, а не като счетоводител.
« Last Edit: 24.02.2020, 15:21:11 by ooleg »

Offline hitar_potter

 • Защо пиша толкова много?
 • ********
 • Posts: 2202
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #49 on: 24.02.2020, 15:22:06 »
Ooleg, паникьосваш се.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3755
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #50 on: 24.02.2020, 16:07:46 »
Да се паникьосвам?
Не и от такива неща! Просто след като на работа от мен се иска да си върша работата, смятам, че това трябва да се иска и от здравните власти, СО и т.н.
Не случайно след Китай , точно в Италия има бум на заразата - нямат никаква отговорност към обществото като нас тук, че даже и по-зле!

https://petel.bg/Borisov-iztegli-speshnoto-zasedanie-na-Saveta-po-sigurnostta-za-16-30-chasa-dnes__353172

Quote
Извънредното заседание на Съвета по сигурността при премиера Бойко Борисов, свързано с коронавируса, ще се проведе в 16:30 часа днес, съобщиха от правителствената пресслужба, пише Блиц.

Да не би с цел да ме успокоят да го правят?  ;)

« Last Edit: 24.02.2020, 17:05:21 by ooleg »

Offline IKAR

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3521
  • View Profile
  • Email
Less travel by car! (използвайте по - малко лични автомобили за сметка на обществения транспорт, независимо от финансовите Ви възможности - препоръка на Европейската Комисия)

Да се отнеме незабавно лиценза за пътнически превози на БДЖ, тъй като изключително неадекватните разписания и опасният амортизиран подвижен състав водят до особено лошо транспортно обслужване.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3755
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #52 on: 24.02.2020, 22:30:05 »
https://www.dnes.bg/notifikacii/2020/02/24/jena-v-plovdiv-v-bolnica-sys-symneniia-za-koronavirus.440112
Въпрос на време беше....
Е,  имаше десетина и отгоре подобни случаи, които бяха отрицателни. Още повече, че в момента има доста ГРИП сред децата, но не го казват по медиите щото ще се види, че тълпата им грипна ваканция за София си беше абсолютно безполезна поради нагласените дати да е в края на срока.
Така функцията се интегрира и стана по-зле. Разбира се няма кой да го каже.
Така смятам, че е грип. Разбира се по телевизията може да се окаже, че са бъбреци. Не отива да има грип точно сега.
Когато цялото училище и 1/2 клас имаха грип точно седмица след ваканцията отчетоха по ТВ, че пика е достигнат. Ама как е достигнат като трябва да се сравнява с 10тина дни без училище....
Та аз смятам, че Пациент 0 в България няма да иде на лекар и няма да иска хоспитализация и карантина.
Пациент 0 може да иде на Централна автогара с метрото от летището, а от там на  АГ Сердика, защото неминуемо ще е за Перник. И там няма да може да изпълни премиерските препоръки да си мие често ръцете поне 20 сек. с гореща вода.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1374
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #53 on: 24.02.2020, 22:56:38 »
ЕПИДЕМИЯТА – ВЕЧЕ ПАНДЕМИЯ
**** Финансовите щрауси **** Какво каза наистина Си ДзиПин - даде властта на армията! **** 7-ти мъртъв в Италия, следват нови **** Лъжите на СЗО и някои учени на фона на ужасяващо, раздиращо сърцето среднощно видео от Ухан
.
.
Ако погледнем реакцията на световните диригенти на обществата, тя е вяла, бюрократична и безпомощна.
.
Например при държавите от Г-20, чиито финансови министри бяха на поредната сбирка, се изприказваха глупости. Започнайки от Кристалина Георгиева като шеф на МВФ и минавайки през министрите, всички прогнозираха и се кълняха, че епидемията ще се отрази на световната икономика, но само през първото тримесечие на тази година и след това нещата отново ще цъфнат и вържат.
.
Нелепостта, че епидемията ще изяде само половин процент (0.5%) от световния брутен продукт и че като тенденция растежът му ще продължи, въобще няма да коментирам
Тези хора не са идиоти, но се държат като кръгли идиоти.
А се държат така, понеже са представителите на големите пари, на големия капитал.
Сегашната криза обаче се оказа илюстрация на пълната неспособност на световният глобалистичен капитал да решава глобални кризи или да тушира последиците им.
В случая той постъпва като щраус: заради сегашните печалби е заровил главата си в пясъка, за да не види страшната истина – злият дух не само е изпуснат от бутилката, но короначумата започна да убива глобализацията също толкова успешно, колкото го прави и с хората.
.
Личното ми мнение – и в световен, и в регионален план, ако епидемията се разрасне, за което налице са всички основания, никакъв растеж няма да има. Ще има брутален спад на световния брутен продукт. Според моя базов сценарий – с 8-10% , според песимистичния ми никой няма да се интересува от динамиката на никакви брутни продукти, а от оцеляването на нации и население.

Индексите на световните борси започнаха да пропадат надолу. Обезценяват се стремително акциите на авиокомпаниите и туристическите компании, поевтинява нефтът, златото поскъпва.

~~~~~~~~~~ Лъжи!~~~~~~~~~~~~

Световната здравна организация като организация на ООН и също като самото ООН се оказа трибуна за пропаганда. Смъртността била 2% (вече я сочат 3%).
Пълна глупост!
.
Давам пример.
Разгаря се пожар в блок, в който живеят 100 човека.
Идва пожарната. Започват да гасят, на първо време успяват да извадят от блока 10 човека – 2 трупа и 8 живи. Колко е смъртността? – 20% за десетте извадени - спасените и нямалите този късмет.
Вътре обаче има още 90 души, част от които се задушават или вече са с изгаряния, а другите се молят на бога пожарникарите да успеят да ги извадят навреме.
.
Според СЗО и експертите й обаче при такъв пожар смъртността е само 2% - онези два извадени трупа, макар че пожарът продължава да се разраства и въобще не е потушен, а вътре в блока има още 90 души - някои мъртви, други - живи, но пострадали и запътили се към смъртта.
Че ни правят на идиоти – правят ни!
Че хората, дори когато им се обясни, не искат да си признаят, че са направени на кръгли идиоти – ами не искат. Тогава да си гледат справките от СЗО за „динамиките” на официалните данни, така както финансовите щрауси от Г-20 си гледат своите.
.
Днес Световната здравна организация потвърди „рязък спад“ в случаите на коронавирус в Китай, дори след като „взе предвид статистическите проблеми.”
__________________________________
Няма да опровергавам „спада”, нито да се позовавам на споменатите „статистически проблеми”. Та каква вярна статистика можеш да имаш въобще, след като съществуват статистически проблеми?!!
.
За „статистиците” сред вас давам едно ужасяващо, раздиращо сърцето видео от среднощен Ухан, което от два дена насам се чудя дали да го постна или не.
И въобще никога нямаше да го постна в световните мрежи. Но побеснях - то е от времето на посещението на експертите на СЗО в града, което приключи с днешната декларация на организацията.
НАСТОЯТЕЛНО, НАИСТИНА НАСТОЯТЕЛНО ЩЕ ПОМОЛЯ хората с по-лабилна психика да не го гледат и слушат, а да поискат техни близки да им преразкажат съдържанието му!

___________________________________
Пояснявам за съдържанието на видеото: в немалка част от случаите чумата е изключително болезнена. Затова лекарите в Средновековието освен с маската с човка, в която са се слагали дезинфекциращи благоухания, са ходили и с тояжка. С нея са разгонвали умиращите, които са искали от докторите да сложат край на нечовешките им мъки (самоубийствата са голям и непростим грях според католицизма).
.
.
МЕРКИТЕ В КИТАЙ - АРМИЯТА НА ВЛАСТ!
.
В Китай вчера се проведе спешно заседание (с 130 000 участници на конферентна връзка), ръководено от Си ДзиПин.
Словото му обаче не беше публикувано никъде.
Държавната правителствена информационна агенция Синхуа отбеляза само с няколко реда съвещанието.
Но дори тези редове за мен носят голяма новина.
.
*****************************
Същественото в тях беше представянето на фигурата на Си ДзиПин.
Освен с титлите му Председател на Китайската народна република и генерален секретар на ЦК на Китайската компартия за първи път от много години насам той беше посочен и с третата си титла, която има – председател на Централния военен съвет.
Считам за сбъдната прогнозата ми, направена преди три седмици, че в крайна сметка властта в Китай ще бъде предоставена на армията и упражнявана от нея.
*****************************
.
От все сърце приветствам това решение на Си ДзиПин, който успя да се пребори с партийната номенклатура и бюрокрация и да го наложи.
В условия на огромна и неовладяна епидемия въоръжената сила, дисциплината и безусловното подчинение прави армията единствена структура, която може да гарантира реда в някаква степен, да опази държавността, да се бори със заболяването и да осигури основни функции, свързани с бита на населението.
Ще напомня, че това, което става в Китай, засяга всички нас. Не се ли ликвидира пандемията там, не се ли изкорени болестта, светът винаги ще си остане под огромна заплаха.
.
.
Някои англоезични китайски издания посветиха на събитието – съвещание с десетина реда повече, отколкото държавната информационна китайска агенция. Но така и не се разбра каква е истинската ситуация и какво прави и ще прави китайското ръководство.
.
Акцентите в словото на Си Дзинпин, които успях да изровя:
**** Китай води най-голямата си война от 1949 г. (онази гражданска война завършва с победата на комунизма и създаването на КНР);
**** Запазването на живота и здравето на народа е най-важната партийна и държавна задача; (бел.: забележете категорията „народа” вместо категорията „хората”, което подсказва мащабите на драмата);
**** Китайската нация е преживяла много изпитания в историята си, но никога не е била разбита. Вместо това Китай става все по-смел и продължава да расте и да се издига от изпитанията;
**** Ситуацията е мрачна и сложна и настъпва критически период в борбата с короночумана и всички трябва да напрегнат до край силите си. Давам цитат – „да избършат сълзите си, да стиснат и стискат зъби и да издържат”;.
**** Идентифицирането и потвърждаването на случаите на инфекция трябва да се провежда „възможно най-рано”, особено в селските райони, макар че най-силно засегнати са градските;
**** Незабавно, решително и безкомпромисно трябва да се ликвидират всички слаби места и пропуски, които са се проявили във връзка с борбата срещу епидемията (явно върви мащабна чистка на кадри на по-ниски равнища, хукнали да спасяват близките си и нехаейки за останалите);
**** Необходимо е да си използва целият интелектуален потенциал – вкл. математически инструментариуми, цифрови технологии и изкуствен интелект за прогнозиране на развоя на епидемията и справяне с нея...
.
За мен ситуацията в Ухан и Хубей е тотално изпусната и неспасяема. Тя е като гангренясал крайник, който трябва задължително да се реже.
Вероятно и до това ще се стигне – колкото по-рано, толкова по-добре: да се изтегли армията от града, да се евакуира целият медицински персонал.
Защото ресурсите в такива случаи недостигат, по-добре е да се концентрират там, където може да има по-лесно прелом. И да се създаде изгорена земя около региона, пълна забрана за излизане или достъп, а вътре в него който оживее - оживее, който умре – умре.
Това е правено в Европа – от Франция в град Оран в Алжир, когато се е справяла с чумната епидемия там (романът „Чумата” на великия Албер Камю е почерпил основа за сюжет от онези събития).
.
.
ЕВРОПА И ИТАЛИЯ
.
Италия е държавата на планетата с най-много туристи от света (заедно с Испания, но в Испания потокът е през лятото). Затова не е за чудене, че епидемията от Китай експлодира като страхотия в Европа първо там.
Досега (15 часа днес) заразените са 223, вече починалите – 7.
Мерките на италианското правителство са драстични, вече е изведена на улиците и шосетата и армията.
От онзи ден вечерта 3 месеца затвор грози всеки, който напусне карантираните райони или влезе в тях без съответното разрешение (вече почти 60 000 души са под карантина). Това е според Наредба 10 на италианското правителство, за която също ви информирах онзи ден. Влаковите и автобусни съобщения със съответните райони са спрени. Училищата, детските градини, местата за забавления са затворени, литургиите – забранени.
.
Няма как да не одобря направеното, въпреки че разни правозащитници могат да изреват, че Наредбата е прегазила сякаш с валяк Конституцията, законите и човешките права в Италия.

Освен лошите новини от Ботуша има и други лоши новина.
Същевременно Китай съобщи, че 195 души от излекуваните в Ухан отново са болни – заразени от вируса. С други думи – не се създава имунитет.
Вече започва да гори и целия Близък Изток. И Кувейт съобщи за болен заедно с Бахрейн. Последва Ирак. В Иран епидемията се разраства и си личи, че на фона на примивното здравеопазване и идиотското управление там ще е неконтролируемо.
.
.
И УЧЕНИ ЛЪЖАТ
.
Заради конспиративните теории, заразили социалните мрежи вече има и „научни опровержения”
Някои такива конспирации: короначумата е създадена в Канада или САЩ, короначумата е била посята от Белия дом в Китай, тя е била открадната от канадска лаборатория от китайски агенти и неволно изпусната в националния Център в Ухан при изследването й, била е изпусната заради престрелка - между агент на ЦРУ, вербуван да предаде причинителят, разработен от Центъра и усетен от служители на китайската Държавна сигурност, като престрелката станала на пазара за морски дарове в Ухан и т.н.
.
Разбира се, и моята хипотеза за изпуснат причинител от Националния център по бактериология и вирусология в Ухан може да се нарече така. Но за нея има убедителни факти. Сред тях са и публикуваните в последните две години научни статии от този Център за експериментите му с така нар. "химерни вируси и бактерии" (несъществуващи в природата). И фактът, че първичните щамове на заболяването (началото на епидемията) се оказаха свързани с този Център. (виж писмото до Белия дом, което цитирам в т. 13 по-надолу)
.
Сега се появи поредния пропаганден „шедьовър” – този път наукообразен.
Свръхавторитетното медицинско издание „Ланцет” (на което в досегашни постове аз самият се позовах неколкократно) публикува следното Изявление, подписано от 6 учени с имената им и др. учени (които обаче кой знае защо не са посочени)
https://www.thelancet.com/…/PIIS0140-6736(20)30418…/fulltext#
.
(из Изявлението)
"Ние сме учени по обществено здраве, които внимателно следят появата на новата коронавирусна болест през 2019 г. (COVID-19) и сме дълбоко загрижени за нейното въздействие върху глобалното здраве и благосъстояние.
Бързото, открито и прозрачно споделяне на данни за това огнище сега е застрашено от слухове и дезинформация около неговия произход. Ние сме заедно, за да осъдим категорично конспиративните теории, които предполагат, че COVID-19 няма естествен произход. Учени от различни страни са публикували и анализирали геноми на причинителя, тежък остър респираторен синдром коронавирус 2 (SARS-CoV-2) и те преобладаващо заключават, че този коронавирус е възникнал в дивата природа,( 1, 2, 3, 4,,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13. )
както има толкова много други възникващи патогени.
(край на цитата)
.
Числата сочат приложените съответни научни статии.
Да ги видим (следя съответната научна литература, като съответно съм се подготвил за това чрез учебници, справочници и медицински енциклопедии).
.
****** Първите 5 посочени изследвания са от началото на епидемията. Те са с участието на китайски автори и изцяло финансирани от Китай. Те твърдят за произход на болестта от прилепи, които са се продавали за храна на пазара в Ухан (бел.: сега тази хипотеза за пазара в Ухан като причинител на епидемията напълно и категорично е отхвърлена от целия научен свят)
.
****** Шестото посочено поред изследване обаче прави др. заключения.
(цитат).
"Нашият анализ предполага, че 2019-nCoV, въпреки че е тясно свързан с BatCoV RaTG13 и неговата последователност в целия геном (прилика 96.3%), показва разминаващо се клъстериране (бел. групиране) с последователностите на другите коронавируси, подобни на Bat_SARS. По-конкретно, в 5 'част, обхващаща първите 11 498 нуклеотиди и последните 3' част,и обхващащи 24,341–30,696 позиции, 2019-nCoV и RaTG13 образуват единен клъстер с коронавирусни последователности, подобни на Bat_SARS, докато в средната област обхващат 3 ′ - крайни части на ORF1a, ORF1b и почти половината от шиповите региони, групирани в отделна далечна линия.
(край на цитата)
.
На популярен език: има прилика на 96.3%, но е нещо много по-различно.
Ще отбележа, че сходство от 96.3% в геномите въобще, ама въобще не е доказателство за еднакъв произход.
За ваше сведение – генетичната разлика между човека и шимпанзето е само 2% - то има 98% от генома на човека. Онова, което ни прави съвсем различни от маймуната, са клъстерите (групиранията на нуклеотидите) според приетата научна хипотеза. Тази статия сочи именно такива клъстери, които различават короначумата от коронавирусите.
.
***** Седмото изследване отрича хипотезата за прилепите и посочва вероятност за змия като гостоприемник за предаване на болеста на човека. Обаче то остава съвсем открит въпроса за произхода заради (цитат) : "УНИКАЛНИТЕ ГЕНЕТИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА 2019-nCoV"
.
(още един цитат)
"От друга страна, бе открита разминаваща се връзка между заявката и последователностите на коронавирус-подобен на Bat_SARS (MG772934 и MG772933). При BLAST търсене на средния фрагмент 2019-nCoV не се забелязва значително сходство с някой от предишните характеризирани коронарни вируси. ... Нашето изследване отхвърля хипотезата за възникване в резултат на скорошно събитие с рекомбинация. (моя бел. - някаква природна мутация на познат вирус) По-специално, новият коронавирус осигурява нова линия за почти половината от неговия геном, без близки генетични връзки с други вируси в подгена на сарбековирус. Тази геномна част съдържа половината от шиповата област, кодираща многофункционален протеин, отговорен също за влизането на вируса в клетките на гостоприемника (Babcock et al., 2004 ; Li et al., 2005b ). Уникалните генетични характеристики на 2019-nCoV и тяхната потенциална връзка с характеристиките на вируса и вирулентността при хората остават да бъдат изяснени."
(край на цитата)
.
Популярно - има сходства, но и коренни разлики. Молекулярно-белтъчната структура, която осигурява проникването на заразата, е уникална и непозната досега.
.
***** Осмото изследване отново е с участието на китайски автори.
(цитат)
"На последно място, докато филогенетичният анализ показва произход от прилеп на 2019-nCoV, 2019-nCoV също потенциално разпознава ACE2 от разнообразие от животински видове (с изключение на мишки и плъхове), като имплицира тези животински видове като възможни междинни гостоприемници или животински модели за инфекции 2019-nCoV "
(край на цитата)
.
Моя бел.: запитайте се как от целия необятен като разнообразие животински свят изследване с китайски автори допуска преносител на коронавируса-короначумата, както аз го наричам, да е всяко живо същество, независимо какво – от въшката до слона и кита, но изключва точно мишките и плъховете, известни като преносители на чумата.
.
***** Деветото посочено научно изследване нито е изследване, нито е научна статия. То е текуща информация от американския Център за превенции и контрол за мащабите на епидемията.
.
***** 10-то посочено научно изследване за проксималният произход декларира, че причинителят няма неестествен произход, но отбелязва:
(цитат)
"Той (коронавирусът) има функции, които не се срещат при нито един известен вирус на прилепите (някои, но не всички имат някаква свързаност с вирус на панголин). Вероятно е възникнал преди години в прилепи, но оттогава вероятно се е развил в друг гостоприемник."
(край на цитата)
.
Господи, колко много вероятности - за възникнал, за развил се, за гостоприемник, но каква категоричност за липса на неестествен произход.
(бел. за термина проксимален – означава близко намиращ се до някакъв център, орган)
.
***** посоченото като 11-то поред научно изследване не съществува. На негово място се отваря линка с Изявлението.
Потърсих по съответното заглавие и автор и открих такова изследване.
Тази научна статия обаче е от предишни години – 16 години по-рано, публикувана е през 2004 г., когато дори фантазиите не прогнозираха този коронавирус.
Иначе е полезна – изследва ролята на дивата природа в нововъзникващи зоонози. (т.е. възможностите за предаване на заболявания от животни на човек).
Но полезна или не, тя няма никаква пряка връзка и не изследва сегашната епидемия и причинителят й.
.
***** Дванадесетото поред научно изследване също е старо – излязо преди 15 години, през 2005 и бистри епидемията SARS от 2003 г. Т.е. няма как 15 години по-рано да се произнасяш за произхода на нещо тогава несъществуващо.
.
**** 13 научно изследване също не съществува.
А какво се има предвид?
Става дума за дипломатично оплакване от подадената информация от китайските власти и изискване към Белия дом да се намеси решително за повече данни, на което не е дадена никаква публичност.
Да го видим!
Специалното писмо е от 6 февруари и е на водещи американски научни организации (академията на науките, академията по медицина, академията по инженерни науки) до шефа на Службата за наука и технологии на Белия дом. В това писмо се искат мерки, за да се изясни произхода на болестта.
.
(цитат)
„В отговор на вашето запитване се консултирахме с водещи експерти в областта на вирусологията, инфекциозните заболявания, геномиката, геномните науки, епидемиология, микробиология, имунобиология, коронавирусите, възникващите инфекции, биосигурността и глобалното здраве. Потърсихме техните мнения за нуждите от данни, които биха могли да помогнат да се изясни произхода и развитието на 2019-nCoV.
Експертите ни информираха, че допълнителни данни за геномната последователност от различни географски и временно разнообразни вирусни проби са необходими за определяне на произхода и еволюцията на вируса. Проби, събрани възможно най-рано при огнището в Ухан и проби от дивата природа биха били особено ценни. Разбиране на движещите сили за вирусна еволюция би спомогнал за улесняване разработването на по-ефективни стратегии за управление на епидемията от 2019 г. и nCoV и за предотвратяване на бъдещи огнища.
В това отношение разбираме от Chunli Bai, президент на Китайската академия на науките, че Националния бактериологичен и вирусологичен център на Китай в град Ухан е готов да сподели изолати на 2019-nCoV с
международната общност и работи с Медицинския филиал на Тексаския университет и други
международни изследователски институции относно спецификата за споделяне и разпространение на изолатите...
....
Международното сътрудничество е по-важно от всякога за преодоляване на тези видове глобални предизвикателства.”
(край на цитата)
И следват три суперавторитетни подписа.
.

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1374
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #54 on: 24.02.2020, 22:57:33 »
А защо китайците са предпочели Тексаския университет, а не например института „Джон Хопкинс” или Харвард или ... ?
Тексаският университет е на издръжка и щедро субсидиран, вкл. и учените в него от тексаските нефтени мултимилиардери.
Китай е най-големият световен вносител и потребител на нефт.
Епидемията там блокира индустрията и рязко се сви вноса, което повлече цените надолу. Т.е. съществува взаимен и дълбок интерес да се разбере какво е станало от една страна, а от друга – гаранция, че няма да се разтече информация извън Университета как изневиделица се е пръкнала на белия свят болестта.
.
За да се пребори света със заболяването, са необходими обединени научни усилия. Не става с мъките на една Китайска академия и изключителното право на информация от нея за един-единствен университет – Тексаския.
След това писмо последваха изявления на помощници на Доналд Тръмп и американски сенатори, че Пекин укрива информация (за които също ви информирах).
.
Ще обърна внимание на един много съществен факт - първичните щамове на болестта, които е получил Тексаския университет, са от онзи Център в град Ухан, който описах преди месец и за който и в този пост стана дума.
*****
*****
*****
Това са „доказателствата” в Изявлението на шестте учени, че болестта няма изкуствен произход!
Едно много авторитетно научно издание им дава трибуна – явно по политически, а вероятно и по др., финансови съображения.
.
Ще кажа, че авторитетът си е авторитет, но фактите са по-свещени от него. Да се позоваваш на научни статии, част от които ги няма, а друга част опровергават или изразяват съмнения в произхода от прилепи, е научно кощунство.
Но какво ли не правят интересите и парите!
Най-добре е наистина да се предостави на цялата световна научна общност първичния щам. Все пак оправдание има - неволно негово изтичане при създаването на химерни вируси и бактерии като основа за разработка на нови имунни стимулатори, антитела и лекарства
Най-добре е, защото тази епидемия може да се окаже равнозначна на онази от Средновековието, наречена Черната смърт.


Григор Лилов се развихри не ми даде форума да го постна за това е на 2пъти

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1374
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #55 on: 24.02.2020, 23:30:26 »
А тук вижте как действат китайците със заподозрян че е заразен  :eek: :neznam: :crazy:

https://www.facebook.com/rivoluzioneaoltranza/videos/10220048447340515/UzpfSTExODc3MjA3MTA6MTAyMTg0MDg5NDQwMzM0MTI/

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3755
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #56 on: 24.02.2020, 23:44:54 »
А тук вижте как действат китайците със заподозрян че е заразен  :eek: :neznam: :crazy:

https://www.facebook.com/rivoluzioneaoltranza/videos/10220048447340515/UzpfSTExODc3MjA3MTA6MTAyMTg0MDg5NDQwMzM0MTI/
Колкото дезинфектанти изпръскаха на този клип, нашите не са изпръскали в цяла България.

Между другото това е проблем, който засяга вече текстовете на Григор Лилов.
Като ни осведомява какво правят хората човек почва да си мисли, колко е добре да не те управляват нашите нещастни душици.

А това с викането дали е Ухан. С тези китайски букви нищо не разбирам от надписите .

Честно казано няма логика да се вика така при затруднено дишане и задух. А и звуците не са като от хора, които ги боли, а по-скоро, които са изпаднали в психически шок. Т.е. ми се струва, че са полудели от ситуацията,  а не , че ги боли.

В тази статия пише, че крещят нарочно, защото се подкрепят.

https://www.bbc.com/news/av/world-asia-china-51278756/coronavirus-wuhan-residents-shout-from-windows-in-solidarity

Аз по-скоро мисля, че така изкарват усещането за безсилие..

Григор Лилов го съветвам да си насочи погледа към България, където всички мерки са ПР по телевизията.
« Last Edit: 25.02.2020, 00:28:17 by ooleg »

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1374
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #57 on: 25.02.2020, 00:29:03 »
Да Ухан доста време вече е под блокада-карантина  :( :(       А, тука почне ли ни ще изчезнем то България и без това е по малка по население от Ухан :neznam: :(
« Last Edit: 25.02.2020, 00:32:20 by georgi64 »

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1374
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #58 on: 25.02.2020, 00:47:39 »
https://www.dnes.bg/notifikacii/2020/02/24/jena-v-plovdiv-v-bolnica-sys-symneniia-za-koronavirus.440112
Въпрос на време беше....

Ха да видим тази ли ще е първата в страната. :neznam: :(


Е това някой го е написал в коментарите под новината . Ако е вярно след 7 до 14 дни ни чака бум на заразата :( :neznam: :crazy:

Да нее тази жена дето днес пристйгна от Милано и искала да я прегледат че и е зле. Ако е същата служителите на летището са я пратили да отиде в болница. Обиколила е четири болници но не са я приели а в петата са и поискали 200 лв за преглед. Докато е обикаляла от болница в болница колко ли народ е заразила. Но иначе баш Шлангажията ще ни спасява.


« Last Edit: 25.02.2020, 00:52:51 by georgi64 »

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1374
  • View Profile