Author Topic: Коронавирус  (Read 473893 times)

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4160 on: 05.10.2021, 13:30:06 »
Получихте ли СМС-а агитация за ваксиниране от МЗ? :D

Ваксините срещу COVID-19 спасяват живот! Имунизирай се до 31.10.2021 г. и участвай за един от 102 смарт часовника. Кампания на Министерство на здравеопазването.
Аз лично получих, а и доста мои познати също. Много ми е интересно кой им е дал номера на мобилния ми телефон, като аз лично не съм давал съгласие за това, а това мисля, че беше в нарушение на закона за личните данни (така известният gdpr)

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4161 on: 05.10.2021, 14:00:33 »
Съвсем случайно са рапортувани за спам два пъти, просто така се е самонатиснал екранът на един-два телефона.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4162 on: 05.10.2021, 14:03:10 »
Разбира се, че никой не им е давал номера и не са нарушавали GDPR. Най-вероятно са си платили на мобилните оператори да изпратят до някаква група съобщението. И понеже минава в графата "спасяване на живот" няма как да си отказал при сключване на договора да ти спасяват живота. Демек всичко е точно.
Иначе при Теленор - получихме 3 СМС-а на у-вата, които се водят на името на един човек, а аз при същия оператор не съм получавал. Пак на Теленор на служебния също не съм получавал.
Иначе имаше реклама на 67 вътре в автобуса на ваксинацията. Ама не на томбулата.
Имаше едно момиче с лепенка на рамото, което се усмихваше и някакъв текст от рода на "Дай рамо на твоята сигурност...." и още нещо по-маловажно.
Украйна, победа!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #4163 on: 05.10.2021, 14:06:22 »
Иначе имаше реклама на 67 вътре в автобуса на ваксинацията. Ама не на томбулата.
Имаше едно момиче с лепенка на рамото, което се усмихваше и някакъв текст от рода на "Дай рамо на твоята сигурност...." и още нещо по-маловажно.
О да, има ги тези реклами във возилата от градския транспорт.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4164 on: 05.10.2021, 14:56:32 »
И аз получих такъв SMS още преди 2 дни. Естествено, не му обърнах внимание, няма и възможност да им върнеш някакъв отговор  :D
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4165 on: 05.10.2021, 22:07:24 »
В Англия също получават и писма и смс-си и то многократен тормоз. Аз в Германия досега абсолютно нищо не съм получавал, въпреки че натискът да се ваксинираш тук по медиите и политиците е много по-голям, отколкото в България.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4166 on: 06.10.2021, 00:46:00 »
Интересно е, че смъртността от тся вълна от Ковид е много голяма, но общата смъртност не е като миналите.
https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B8

Украйна, победа!

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #4167 on: 06.10.2021, 12:36:19 »
На фона на 2020 е по-малка. Само че нашата референтна стойност трябва да бъде 2019 и по-назад. А спрямо нея отново не се справяме добре, ако че и да е по-добре спрямо 2020.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4168 on: 06.10.2021, 14:40:15 »
Все пак има голям брой неотчетени преболедували с леки симптоми и безсимптомни случаи, които са изградили висококачествен естествен имунитет несравнимо по-добър от скалъпените ваксини, които дори не съдържат цялата обвивка на вируса за да изградят пълноценен имунитет. :)

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4169 on: 07.10.2021, 11:25:08 »
Вчера си правих тест, за да мога да отида да се подстрижа. В Германия искат и за това. По всички канали атакуват и оказват натиск за ваксиниране. :neznam:
Макар че уж е задължително, но никой не поиска да го види теста. Можех да мина и без тест. Не знам дали имат право или просто нямат право законово да наложат задължителен тест за основни потребности и само плашат гаргите който повярва, а повечето вярват.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #4170 on: 07.10.2021, 12:05:19 »
Когато минава с тест е ок. Напоследък искат на места 2G - или преболедувал или преваксиниран. Лошото е, че мазно и постепенно се увеличават.

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4171 on: 07.10.2021, 13:26:10 »
Вчера си правих тест, за да мога да отида да се подстрижа. В Германия искат и за това. По всички канали атакуват и оказват натиск за ваксиниране. :neznam:
Макар че уж е задължително, но никой не поиска да го види теста. Можех да мина и без тест. Не знам дали имат право или просто нямат право законово да наложат задължителен тест за основни потребности и само плашат гаргите който повярва, а повечето вярват.

След като толкова ограничават правата ти, защо не се завърнеш в България, където, очевидно, ще имаш повече права? Какво правиш още в Хамбург? Това са моментните дадености на държавите, едва ли ще се промени в близките месеци или години. Апропо, всичкото това безумно поголовно тестване само удължава пандемията. Или ще става задължително ваксинирането и ще се премахват всички мерки, или мерките и затварянията ще останат. Но това да се правят тестове наляво и надясно е пълно безумие. Не разбирам страха от това да се ваксинираш, но да си съгласен да те тестват през ден?

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4172 on: 07.10.2021, 14:08:38 »
Аз пък разбирам,  че това откъдето бягаме в България явно е поразило Европа.
В момента напечатаните банкноти надуват инфлацията в България. Разликата е само, че в Европа има от хартийките директно, тука заради борда идват косвено.
Т.е. изборътсе свежда до досега с печатницата.
Украйна, победа!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4173 on: 07.10.2021, 15:17:26 »
Все повече се убеждавам, че България е на път да стане най-готиното място за живеене в целия ЕС, а ЕС да се провали, вече все повече го чувам и от чужденци заселили се у нас.

Хамбург откога е в СССР, а не в ЕС :)  Колега ти нали беше от Шумен. Пробвай да си намериш работа там, особено ако имаш и твой имот ще си много по-добре. Ще си ходиш свободно на море и на планина, на фризьор и на заведение, по курорти, ще си пътуваш без маски във влаковете и ще си харчиш парите за забавления, вместо да пълниш гушите на хазяите в Хамбург. Мечтаната Европа отдавна не е това което беше. Някаква пълна пародия взе да става.

Дори апартамент в Шумен е много по-достъпен от такъв в Хамбург. Преди 8 години Хамбург много ми хареса и ми се струваше космически години напред, но сега разликите все повече се стопяват в наша полза. Язък че имат хубави влакове и гара.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4174 on: 07.10.2021, 15:26:43 »
Хората не искат да се ваксинират, понеже из фейсбук се ширят разни теории, че във ваксините имало чипове, че това бил белегът на сатаната и прочие глупости. А в действителност цялата ми рода на село и по Сандански, отделно някои и от софиянците, прекара Ковид, кой по-леко, кой се наложи да лежи в болница, братът на дядо ми почина от Ковид, и го погребаха запечатан, ако че беше на 90 години. А че се появяват и странични ефекти от ваксините е отделен въпрос...
« Last Edit: 07.10.2021, 15:31:18 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4175 on: 07.10.2021, 16:14:01 »
На мен пък гарата на Хамбург не ми харесва, защото е лудница и е стара, мръсна, студена и пълна с мигранти от онея рязаните.
Инфлация от тази година има и в Германия вече, преди това всичко беше още стабилно.
Нямам хазяи :P Имам си собствена квартира.
Вярно е, че в Германия става все по-зле, но все още е на светлинни години по-добре от България. Шумен запада все повече, хората избягаха оттам, от 110 хиляди остана 65 хиляди. Само възрастни хора. Това лято като се върнах, ужасно изжлежда, запустял, порутен, нищо не се прави ново и не се реновира, преди 10 г. беше по-благоустроено, сега е ужас. Кметът е тъпа герберска корумпирана пионка и е неспособен да поддържа града. Всеки забелязва колко зле е започнал да изглежда градът и как нищо не е пипнато, срам и позор.
А не дай си боже да се разболееш и да влезеш в българска болница. Ще умреш като плъх там. Няма вариант да се върна, тук има уважение, добро отношение, хубава работа и пари. И хубави удобни влакове.
Зимата ще съм на ски в Алпите, не мисля, че втора поредна зима ще затворят курортите. Резервирал съм Давос за нова година, плашат с карантина, ама едва ли проверяват, до 20 декември мога да щорнирам безплатно, но се надявам да не се стигне дотам. Там е уникално, возил съм се на Бернина-експреса и на Глациера. И то неведнъж.
Няма да се ваксинирам това нещо, не съм опитна мишка. Вирусът е опасен и се пазя, не подценявам ситуацията, но няма да си сложа този опасен спайк протеин. Колко хора починаха след ваксини. Рискът да се разболееш тежко на моя възраст ако се пазиш и си в такава спортна форма, е нищожен. Няма особени основания да рискуваш с такава измислена ваксина.
« Last Edit: 07.10.2021, 16:31:46 by yogimax »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4176 on: 07.10.2021, 16:15:28 »
Не се ваксинират хората в РъБъ, защото получават сектантски научни отговпри на подобен род въпроси. Също така виждат, че в болницата не ги лекуват и се питат що като ги оставят да имират толкова неистово искат да ги боднат. Демек им е подозрително на фона на непукизма, желанието за бодене.
Питат се след като за децата им никой не пита как събират пари за нурофен, антибиотици и др. как пък ваксини има на килограм.
Също така усещат фалша и го надушват и във ваксините.
Народ дето го бият и крадат не вярва, че искат да го опазят здрав и жив.
Украйна, победа!

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4177 on: 07.10.2021, 17:10:10 »
Вярно, забравих, че на нас, като народ, все някой трябва да ни е виновен.....междувременно собствената ни простотия ни затрива бавно, но сигурно-----

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #4178 on: 07.10.2021, 17:41:53 »
Хората не искат да се ваксинират, понеже из фейсбук се ширят разни теории, че във ваксините имало чипове,

А защо в България само 25 % от докторите са ваксинирани................ ? Щот четат фейсбук, или пък вярват на теории, а не на знанията си ?
Спрете си просташките мнения !

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4179 on: 07.10.2021, 18:48:04 »
Аз много мразя, дали щото съм инженер или щото съм електронен техник, или щото нещо друго, ама израза науката доказала ваксините.
Ами ние не спорим, че да е намесена науката, дали се създават някакви антитела. Спорим дали ефекта от ваксините не е повече плод на мечти, а страничниъе ефекти не се крият или да не са известни.
Или както исках да кажа - науката по никакъв начин не пречи в Китай да се произвеждат боклуци, които не работят като хората.
Примерно една и съща наука с китайска помпа за колело за 2 лв. не ми даде да напомпя и една гума,  а тая за 15 лв. си работи.
Т. е. наука е ама дали не е повече икпномика, отколкото медицина.

Примерно в Александровска преди 2 години почина една жена, която над 20 години е бачкала в нуклеярната медицина там от много тежък рак. С много метастази по много органи. Чак онкологът бил казал докато е жива, че такова нещо не е виждал. Т. е. 20 години бета и гама радиация и накрая ставаш неспасяем случай. Та като е бачкала в болница, сред лекари и шефът и е бъдещ. Министър - някой нещо можел ли е да направи? Е каква е тая медицина, дето убива хората си и вие нищо не сте чули? А за другите работи ще чуете ли?
« Last Edit: 07.10.2021, 18:58:21 by ooleg »
Украйна, победа!