На мен пък гарата на Хамбург не ми харесва, защото е лудница и е стара, мръсна, студена и пълна с мигранти от онея рязаните.
Инфлация от тази година има и в Германия вече, преди това всичко беше още стабилно.
Нямам хазяи
Имам си собствена квартира.
Вярно е, че в Германия става все по-зле, но все още е на светлинни години по-добре от България. Шумен запада все повече, хората избягаха оттам, от 110 хиляди остана 65 хиляди. Само възрастни хора. Това лято като се върнах, ужасно изжлежда, запустял, порутен, нищо не се прави ново и не се реновира, преди 10 г. беше по-благоустроено, сега е ужас. Кметът е тъпа герберска корумпирана пионка и е неспособен да поддържа града. Всеки забелязва колко зле е започнал да изглежда градът и как нищо не е пипнато, срам и позор.
А не дай си боже да се разболееш и да влезеш в българска болница. Ще умреш като плъх там. Няма вариант да се върна, тук има уважение, добро отношение, хубава работа и пари. И хубави удобни влакове.
Зимата ще съм на ски в Алпите, не мисля, че втора поредна зима ще затворят курортите. Резервирал съм Давос за нова година, плашат с карантина, ама едва ли проверяват, до 20 декември мога да щорнирам безплатно, но се надявам да не се стигне дотам. Там е уникално, возил съм се на Бернина-експреса и на Глациера. И то неведнъж.
Няма да се ваксинирам това нещо, не съм опитна мишка. Вирусът е опасен и се пазя, не подценявам ситуацията, но няма да си сложа този опасен спайк протеин. Колко хора починаха след ваксини. Рискът да се разболееш тежко на моя възраст ако се пазиш и си в такава спортна форма, е нищожен. Няма особени основания да рискуваш с такава измислена ваксина.