Author Topic: Коронавирус  (Read 14810 times)

Offline RADOCVET

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 8920
 • http://bgtransport.org/
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #680 on: 25.03.2020, 17:39:48 »
Оздравлите не са толкова важни, защото в общия случай или оздравяваш или се споминваш. Тия вторите знаеш колко са.

Online ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3136
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #681 on: 25.03.2020, 17:46:36 »
Няма светлина в тунела за Италия - мре се рекордно и се заразяват рекордно!
На какво се основава твърдението ти?

Ами то за съжаление не мога да го докажа в динамика, понеже си съставям картината в главата от този сайт (скрийншот съм прикачил), където се отбелязват новите данни за всеки параметър. И вчера имаше над 700 new deaths.  За днес не пише, кое точно е новото при Италия. Имам и приложение на телефона, инсталирано преди да ги разкарат от google play , където смята и процентите и дели случаите по активни, приключили, както и по тежест.
Но факт е, че Италия е рекордьор в целия свят по смъртност при по-малък брой потвърдени от Китай.

Иначе искам да припомня, че ние НЕ знаем нищо в България за развитието на заразата, защото тестваме само тези със симптоми. В другите държави не мога да преценя, че от толкова страни ми пламна главата.

Иначе, очаквам рекордите в отрицателен смисъл да са в Турция и Гърция. Този вирус е от онези вируси, които обича най-много географската ширина на която е прескочил на хората. И понеже Ухан е на 40-тия паралел, изгърмяха Италия, после Испания, според мен следват Турция и Гърция.
Разбира се Борис Джонсън  с дядото от Турция се постара в Англия да изкриви статистиката насила, така че да ги изкачи в класацията.
« Last Edit: 25.03.2020, 17:51:19 by ooleg »

Offline mlk

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3058
  • ICQ Messenger - 110536592
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #682 on: 25.03.2020, 18:45:16 »
Между другото, на първата страница от темата Георги е качил снимка и текстът на китайски под числото 24589 според гугле преводач е "брой загинали". Останалите преводи също пасват. Съответно, ако снимката е автентична, то това число е брутално високо и е много по-голямо от официалното, което е 3 хиляди.

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1106
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #683 on: 25.03.2020, 20:26:03 »
Е че китайците си скриха пораженията то е ясно. Истинските жертви знае само тяхната държавна сигурност . След 20 , 30 години като отворят архивите ще се разбере. :neznam:

Online ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3136
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #684 on: 25.03.2020, 22:11:30 »
Така като гледам данните, най-"хубавото" което ще сполети Италия до 2-3 дни е, че ще бъде изместена от второто място от САЩ, а както е тръгнало и до 1 седмица Тръмп ще детронира Си Дзипин от върха по брой заразени. Със смъртните случаи обаче, Италия няма изпреварване за сега.  :(
Статистиката е:
Заразени: 74,386     Нови: +5,210
Смъртни: 7,503  Нови: +683
Оздравели: 9,362
Активни случаи: 57,521, от които сериозно критични 3,489

Между другото руснаците я карат много по руски в тази критична ситуация. Доколкото разбрах (по данни на Собянин) те не правят достатъчно тестове и освен това ползват собствено производство тестове, които работят по руски - демек са ненадеждни. Единствено ги спасяват големите разстояния, които обаче, ги няма в големите им градове.
« Last Edit: 25.03.2020, 22:13:56 by ooleg »

Online Ivo

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 13197
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #685 on: 25.03.2020, 22:25:24 »
Демек, както и да го гледаме изглежда пикът полека преминава в Италия. Около 2 месеца след първите случаи. Точно както стана и в Китай. До седмица трябва да отчитат още по-голямо намаляване на новите случаи.

Теоретичния пик у нас трябва да е някъде около великден, като бройка около 800 човека( вчера ми попадна статия според която от математическите модели в пика трябва да са към 920 ако има експанзия при най-лошия възможен вариант)

Сега четах отново теорията че при топло време вируса не се предава, и за това в южните Китайски провинции разпространението е много по-слабо в пика. Демек ако е така за нас най-добре още седмица-две гадно време да държи хората вкъщи преди да настъпи теоретичния пик, след това да почнат жеги и препредаването и увеличението да е миниално.

За Италия, 70 000 са всичко друго, но не и 70% от 70 милионна Италия. Ако приемем най-лошия сценарий за техния, то при нас при около 6.9 милиона неселение, 4-5 пъти по-малка гъстота и съответно около 10 пъти по-малко препредаване, пак не би трябвало да има в пика повече от 2 000 заразени. От ФБ сраницата на Шумен ми попадна статия че там започнали да тестват съмнителни след пъривя случай, но и там всичко тествано е отрицателно.
« Last Edit: 25.03.2020, 22:29:12 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1106
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #686 on: 25.03.2020, 22:44:28 »
Е теорията им на тези със 70%то заразяване им е. Че регистрираните болни нямат нищо общо с реалните такива че да им излезе сметката де. :D

И малко от Григор Лилов за църквата. Тя била сега най големия развъдник в момента.
 https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2782936878488900

Може тези постове да са ви омръзнали, но става дума за живота на хиляди!
НА СВЕТИЯ СИНОД НЕ МУ ПУКА
ОТ КОРОНОЧУМАТА
ОСВЕН ЗА НЕГО САМИЯ

**** Щабове, премиер, правителство и прокуратура продължават престъпно да бездействат. Олигархичните ДС кръгове и задкулисни зависимости ръководят страната. ***** Светият синод обаче се грижи за себе си - дори редовно се тества
.
Призовавам всички, които считат, че църковните служби трябва да бъдат забранени за посетители, да харесат поста. Тези на обратното мнение - да не го харесат.
.
Наказателен кодекс:
Чл. 355.
(1) (до отмяна на извънредното положение) Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.
(2) Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.
.
ТОВА Е ПОРЕДЕН МОЙ ПОСТ ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ НАСАМ ЗА ПРЕСТЪПНАТА ДЕЙНОСТ НА СВЕТИЯ СИНОД, ПРОДЪЛЖАВАЩ ПРАКТИКАТА НА МАСОВИ ЦЪРКОВНИ СЛУЖБИ.
Щабове, премиер, правителство и прокуратура продължават престъпно да бездействат. Разбра се, че олигархичните ДС кръгове и задкулисни зависимости ръководят страната. (Светият Синод почти изцяло е агентура на Държавна сигурност). Ръководят и медиите, които с дума не протестират за случващото се и погазването на всякакви карантинни мерки.
.
----------------------------------
България остана единствената държава заедно с Русия, която РАЗРЕШАВА масовите църковни православни служби (всички останали религии сами си ги спряха, дори фанатизираните ислямисти в Близкия и Среден Изток)
Има и разлики: за разлика от Русия у нас причастието се дава с една и съща лъжица за всички.
---------------------------------
Не знам как е било в страната, но днес на Благовещение Господне в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ са събраха стотина души, въпреки че то се предаваше на живо в интернет.
.
Така е и по страната (давам снимка от Банкя).
И вчера беше така (давам снимки от софийския храм "Св. София")
Нито един не беше с маска - храма като свято място не ги допуска.
.
На днешната служба в "Александър Невски" повече от двадесетина души приеха светото причастие С ЕДНА И СЪЩА ЛЪЖИЧКА, без да се страхуват, че светите тайни могат да бъдат преносители на зараза или на каквато и да е друга болест.
В празничната проповед отец Антоний Милушев акцентира, че лъжичката с причастие "е лекарство за телесно и душевно изцеление."
.
ВЯРАТА Е ЛИЧЕН ВЪПРОС И ИЗБОР. НО В УСЛОВИЯ НА ПАНДЕМИЯ НАЧИНИТЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЦЪРКОВНИТЕ СЛУЖБИ СА ОБЩЕСТВЕН ПРОБЛЕМ.
.
Вярващите могат и да вярват, че няма да се заразят, но са напълно безотговорни - към близки и познати, към други хора и на практика действат престъпно заедно със Светия синод.
Защото техният уж личен избор не е личен, а противообществен - заразоносителят може освен невярващ да е дълбоко религиозен. И да заразява всякакви възрасти, та чак до своите и чужди внучета.
.
Светите отци разбират за какво става дума, но явно изпълняват някаква повеля за обезлюдяване на България с негласното одобрение и съдействие на двата щаба, президент, премиер, министри.
_________________________
Казвам, че Синодът разбира какво става, защото за разлика от възможностите за гражданите тества редовно себе си и служителите си (освен че никога досега през тези години не е дарил дори лев за благотворителност, ползва привилегии дори в тази обстановка, каквато нямат дори медиците)
Освен това Синодът тотално е въвел онлайнкомуникацията.
________________________
Например журналистите в "Църковен вестник" работят от дома си.
Въвел е и др. мерки в метрополиите си.
Ето например тази в Софийската митрополия:
СЪОБЩЕНИЕ
Във връзка с обявеното извънредно положение в Р България се променя работното време и работа на Софийска света митрополия, както следва:
1. От 16 до 29 март 2020 г. работното време на Софийска света митрополия ще бъде от 10:00 до 14:00 ч.;
2. В сградата на Софийска света митрополия няма да се допускат посетители. При необходимост гражданите да подават заявления на имейла (office@mitropolia-sofia.org) на Митрополията;
3. В сградата ще се допускат свещенослужители само до Касата и Склада за църковни свещи.
.
НЯМАМ ДУМИ ЗА ДЕМАГОГИЯТА НА СВЕТИЯ СИНОД И МИТРОПОЛИТИТЕ, ЗА ТОТАЛНОТО ПОДЧИНЕНИЕ НА ВСИЧКИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ И ВЛАСТНИЦИ НА НЕЗРИМАТА ДС РЪКА И СТОЯЩИТЕ ЗАД НЕЯ РОДНИ И ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ.
.
С абсолютна сигурност продължаващите църковни служби дори при рехаво присъствие ще ни струват хиляди и хиляди човешки животи и хиляди и хиляди инвалидизирани от болестта. (един заразен, ако не бъде изолиран, по веригата на заразата, предавана от едни на други хора заразява до 150 души, докато самият той не се разболее, за да легне на легло)
.
ПРИЗОВАВАМ:
1. вярващи, за нищо на света не се причестявайте - ако не цените вашия живот, то поне ценете живота на близките ви и др. хора, както призовава Бог;
2. всички останали избягвайте напълно, прекъснете всякакви контакти с дълбоко религиозните хора и членовете на техните домакинства;
3. не призовавам власти, политици, прокуратура да изпълнят задълженията си - досега го правих многократно.

***
***
***
Всички фанатици, които защищават с коментари тази практика, незабавно ще блокирам. По-добре не се опитвайте да пишете тук.
Моля и съгласните с поста да не го коментират.
Ако сте на това мнение, харесайте го.
Ако не одобрявате забрана за външни посетители на църковните служби, не го харесайте.

Online ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3136
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #687 on: 25.03.2020, 23:00:36 »
Quote
Демек, както и да го гледаме изглежда пикът полека преминава в Италия. Около 2 месеца след първите случаи. Точно както стана и в Китай. До седмица трябва да отчитат още по-голямо намаляване на новите случаи.

Според мен нищо не преминава в Италия. Това, което се вижда е флуктоация в една статистика.

Quote
Теоретичния пик у нас трябва да е някъде около великден, като бройка около 800 човека( вчера ми попадна статия според която от математическите модели в пика трябва да са към 920 ако има експанзия при най-лошия възможен вариант)
Няма  да са 800 човека в България, нито този дето се е самоназовал математик с бройката от 911 има нещо математическо в изказа. Нека да погледнем - 8 март 4-ма, на 25 март 242 ма. 25 -8=17. Хайде познай колко ще са след още 17 дни?
Quote
Сега четах отново теорията че при топло време вируса не се предава, и за това в южните Китайски провинции разпространението е много по-слабо в пика. Демек ако е така за нас най-добре още седмица-две гадно време да държи хората вкъщи преди да настъпи теоретичния пик, след това да почнат жеги и препредаването и увеличението да е миниално.

И да го има това явление ще важи за юни, юли и август. Днес от забравих кой европейски орган го опровергават.
Навярно през лятото ще се разпространява но по-трудно.

Quote
За Италия, 70 000 са всичко друго, но не и 70% от 70 милионна Италия. Ако приемем най-лошия сценарий за техния, то при нас при около 6.9 милиона неселение, 4-5 пъти по-малка гъстота и съответно около 10 пъти по-малко препредаване, пак не би трябвало да има в пика повече от 2 000 заразени. От ФБ сраницата на Шумен ми попадна статия че там започнали да тестват съмнителни след пъривя случай, но и там всичко тествано е отрицателно.

В момента има повече от 2000 заразени в България. Тези 242-ма са просто попадналите в болница и тествани или контактни на попаднали в болница. Според теб кой е тествал циганските махали?

Тези в Шумен с какво са тествали ? С плюнка и пръст ли? Това да не е машина за ПКК (пълна кръвна картина). Това са PCR тестове, които могат да ги правят само в университетски болници, БАН, някои частни лаборатории като Рамус и горе-долу толкова. Дори в Пловдив още не правят и ги дават на Стара Загора.

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1106
  • View Profile

Offline mlk

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3058
  • ICQ Messenger - 110536592
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #689 on: 25.03.2020, 23:09:54 »
Така като гледам данните, най-"хубавото" което ще сполети Италия до 2-3 дни е, че ще бъде изместена от второто място от САЩ, а както е тръгнало и до 1 седмица Тръмп ще детронира Си Дзипин от върха по брой заразени. Със смъртните случаи обаче, Италия няма изпреварване за сега.  :(
Каква ти седмица? Още утре ще има нов лидер - САЩ!

Online Ivo

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 13197
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #690 on: 25.03.2020, 23:28:19 »

Няма  да са 800 човека в България, нито този дето се е самоназовал математик с бройката от 911 има нещо математическо в изказа. Нека да погледнем - 8 март 4-ма, на 25 март 242 ма. 25 -8=17. Хайде познай колко ще са след още 17 дни?


Но имай впредвид че намалява и коефициента на заразяване. След още 17 дни едва ли ще са повече от 400-450, максимум 500, когато уж се очаква пикът. Имай впредвид че това са намерените случаи. Аз за това казвам, при най-най-лошия възможен сценарий, Италианският пак намерените не би трябвало да са повече от 2000, но все пак като че ли избегнахме рязко покачващата се крива като при тях, която уж трябваше вече да е факт. По-скоро се движим по почти равна крива, подобно на Южна Корея и Сингапур, като по някое време се изравнява и тръгва леко надолу. Някои го обясняват, че поради малкото ни население и гъстота вируса се препредава много по-малко и трудно. Това също ми звучи логично да е така. По-малка гъстота-в пъти по-малко препредаване.

Не забравяй, че ние взехме мерки навреме, и нямаме експанзията като в други страни, които не взеха. Очевидно тук всяка държава е сама за себе си и може би никъде няма аналогия как се развиват нещата.

Който обича конспирациите-според друга теория на конспирациите, нашата ракия убивала вируса и за това разпространението било толкова малко. Теоретично това било възможно, но само ако вируса още е в устната кухина и не е попаднал навътре, иначе големи количества алкохол дори намаляват инумитета.

Quote
И да го има това явление ще важи за юни, юли и август. Днес от забравих кой европейски орган го опровергават.
Навярно през лятото ще се разпространява но по-трудно.

Въобще не го опровергават, а точно обратното-предполагат че като всички грипоподобни и други коронавируси и този реаргира по същия начин, именно че е сезонен и че  със започването на жегите ще изчезне, но просто съветват да не се разчита само на това. Притеснението им е да не повтори пак догодина зимата, но тогава вече уж щели да са подготвени с ваксина и лекарство. Демек сега печелят време с изолацията, до идването на топлите месеци, пък ако евентуално повтори после да са подготвени вече.
« Last Edit: 25.03.2020, 23:43:16 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1106
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #691 on: 25.03.2020, 23:32:06 »
И изказването на шефа на Щаба днес за 70 те % заразени дето ги върти Мангърски

Ако се сбъднат тези модели, които колегите предвиждат - с болни повече от 5 млн., от които 1 200 000 в тежко състояние. От тях половината да са на вентилация - това е повече от половин милион. Толкова дихателни апарати няма в Европа", каза Мутафчийски и попита дали всички разбират смисъла на тези извънредни мерки.

« Last Edit: 26.03.2020, 00:55:37 by georgi64 »

Online Ivo

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 13197
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #692 on: 25.03.2020, 23:40:38 »
5 милиона се има впредвид от целия милиарден свят разбира се. Само че според мен дори в световен мащаб няма да стигнат 5 милиона. Елементарната логика подсказва, че това е невъзможно за една държава. Дори в Италия вече ежедневно намаляват новитие случаи. Смятай в една 70 милионна Италия са 70 000, в една 80 милионна Германия са към 35 000. Демек тези 5 милиона са по-скоро възможни в световен мащаб.

Друг вариант е, наистина 70% от населението да го проболедува, но едва 0.0001% да развиват симптоми и да се тестват за това да намират толкова случаи. Също възможен, но малко вероятен вариант.
« Last Edit: 25.03.2020, 23:47:10 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bdz43r

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3021
  • View Profile
  • http://bgrail.info/photos.php
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #693 on: 25.03.2020, 23:57:34 »
Няма болести, предавани по въздушно-капков път, които да са изчезнали без ваксина и без да са заразили тия 70%, така че ако това значи да умрат 98 000 души - ще умрат. Ваксина скоро няма да има, а и тя се прави предварително, а не насред епидемия.

Но днес доц. Кантарджийски изпусна за епидемията от свинския грип преди години, че 100 000 души били влезли в болница тогава.... е толкова болнични легла в България няма със сигурност, така че явно с тия бройки се стреля съвсем напосоки.

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1106
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #694 on: 25.03.2020, 23:57:38 »
5 милиона се има впредвид от целия милиарден свят разбира се. Само че според мен дори в световен мащаб няма да стигнат 5 милиона. Елементарната логика подсказва, че това е невъзможно за една държава. Дори в Италия вече ежедневно намаляват новитие случаи. Смятай в една 70 милионна Италия са 70 000, в една 80 милионна Германия са към 35 000. Демек тези 5 милиона са по-скоро възможни в световен мащаб.

Друг вариант е, наистина 70% от населението да го проболедува, но едва 0.0001% да развиват симптоми и да се тестват за това да намират толкова случаи. Също възможен, но малко вероятен вариант.
         

:D :D Не си разбрал за България говореше  :D :D

Online Ivo

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 13197
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #695 on: 26.03.2020, 00:27:59 »
Няма болести, предавани по въздушно-капков път, които да са изчезнали без ваксина и без да са заразили тия 70%, така че ако това значи да умрат 98 000 души - ще умрат. Ваксина скоро няма да има, а и тя се прави предварително, а не насред епидемия.

Всъщност на теория е така, но чета няколко статии че това също е опровергано. Чрез метода на изолация новите вируси не можели да си изградят достатъчно активно гнездо и наистина чрез стриктна изолация за около 3-4 седмици е възможно да изчезне вируса и така се пресичало това за 70-те процента имунитет. Подобно нещо е правено няколко пъти, например през 2003-та при пандемията със Сарс и е работило, вероятно подобно е станало и в Китай, но никога в такива мащаби и натолкова места в света едновременно не пробвано. Уж поне на теория трябвало да стане, защото все още твърде малък процент от световното население е с коронавирус и може да не успее да изгради достатъчно активни гнезда.

Където е пробван този метод повече такава зараза не се е проявявала. Ако тази теория е вярна може би би си струвало светът да изтърпи 4 седмична пълна карантина. Опасенията са, че по този метод например държавите с малки активни огнища като нас може да се изчистят наистина бързо, но при толкова големи огнища в други части на света е изключително трудно вируса да не се внесе пак, трябва да наложиш забрана месеци абсолютно никой отвън да не влиза в държавата, където е изчистено което е почти невъзможно. А влезе ли някой заразен, твърде вероятно пак да тръгне.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline iashu

 • Запален по ГТ
 • *****
 • Posts: 385
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #696 on: 26.03.2020, 03:32:42 »
Преди 10 дни не бях сигурен дали са наистина нужни карантинните мерки и дали вредите от тях не превъзхождат ползите (както и доста от вас още са на такова мнение).

Знаех за единствена държава със стратегия да не ги въведе- Англия... и мислех, че там ще имаме възможността да сравним ефекта... Ами само 2 дни по- късно бяха спряни училищата и бяха изпозатваряни всякакви социални събития, макар и със закъснение.

Всъщност през цялото време е имало друга европейска държава, в която и до сега продължават училищата, социалният живот, хората си ходят на работа, парковете са пълни и нямаха намерение да въвеждат карантина. Само са посъветвали рисковите групи да си седят вкъщи. В тази държава броя положителни случаи не е огромен и не нараства експоненциално... Щото са и решили да не тестват особено. Мъчителният начин по който се налага да видите експоненциалният начин на нарастване на епидемията е статистиката за загиналите. https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Sweden

на 22 март: 1 загинал (и варира около 1-4 загинали средно в предишните дни)
23 март: 6 загинали
24 март: 13 загинали
25 март: 22 загинали

Това означава, че има огромен брой болни, които ще си предават вируса още 1-2 докато властите се плеснат и въведат карантина... късно.
Опасявам се, че тенденцията в Швеция ще е доста мрачна в близките 1-2 седмици.

Имаме шанс да сме първи в нещо положително и след 1-2 седмици да сме преодоляли проблема в голяма степен. Тогава ще е достатъчно да си опазим границите. Постойте вкъщи още малко и вярвам, че скоро ще можем да се радваме на хубавото време и победена епидемия.
« Last Edit: 26.03.2020, 03:42:09 by iashu »

Offline georgi64

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1106
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #697 on: 26.03.2020, 14:18:21 »
Тази Швеция вярно с много гадни данни с 64 починали Май перспективата и е  много лоша.  :neznam:

Online ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3136
  • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #698 on: 26.03.2020, 17:23:37 »
SkyNews от болницата в Бергамо (19.03.2020)

Offline mlk

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3058
  • ICQ Messenger - 110536592
  • View Profile
  • Email
Re: Коронавирус
« Reply #699 on: 26.03.2020, 20:21:34 »
Поради малкия си брой жители (300-400 хиляди), май Исландия ще бъде зона на експеримент, където ще се опитат да изтестват около 50 хиляди души. Целта е да се открият възможно най-много от заразените, които не са проявили симптоми.

Интересното е, че още когато са открили първите си случаи, се е оказало, че хората са били в Австрия преди това и когато са сигнализирали, австрийските власти са игнорирали сигнала.