В този ход на мисли една от пътничките на борда на „Американ Еърлайнс“ полет 587, който се разбива в Куинс Ню Йорк през ноември 2001 г. и всички на него загиват, е била оцеляла при атентатите в Световния търговски център. Искам да кажа нека да не се заиграваме с приказки за смърт, защото никой никога не знае откъде ще му дойде(и това, че героично е преборил вируса или че се е ваксинирал с големи фанфари и репортажи по новините не значи, че утре няма да го блъсне кола), а ние отнехме близо година, а вероятно ще отнемем и повече от година, пълноценен живот на живите поради описаната в последното изречение, написано преди мен, причина. Заради ето такива неща, като тези, които преживяваме в момента, поетът е написал пази Боже сляпо да прогледне и физическата слепота се счита за признак на мъдрост, защото физически слепите не могат да видят срама и позора на зрящите. Надявам се схващате лирическото ми отклонение. И между другото пак в този ход на мисли при какви точно обстоятелства се случи катастрофата, при която загина Милен Цветков и какви много по-банални на фона на тогавашния дневен ред бяха причините за нея? А обърнахте ли внимание, мисля че беше в неделя на 25-ти, се изнесе информация, че от началото на годината по пътищата на България са загинали 24-ма души, но да си говорим за вируса, да, за вируса и за мерките(едни и същи изтъркали се неща от една година). Влязох в 2021 г. с идеята да зачеркна понятието за Ковид от речника и съзнанието си, а някои хора още си умират от желание да живеят в миналата година. Аз също можех да си избера да съм нещастен и да живея в миналото, но това с нищо няма да ми помогне.