Author Topic: Коронавирус  (Read 473875 times)

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4140 on: 26.09.2021, 09:59:02 »
Природата нямада се даде лесно на едни ваксини.
За да стане номера, трябва да има и лекарство.
Ми няма какво да се дава, просто ще се превърне в новия грип, си мисля аз.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4141 on: 26.09.2021, 10:42:14 »
Като каза грип - направило ли ти е впечатление, че българинът (в това число и мои колеги интересуващи се от здрависловни въпроси и с високо инженерно образование) не знаят, че съществуват антивирусни препарати стещу инфлуенца - грипния вирус.
Т. е. са убедени, че се лекъва ссмо с витамини, чай и имуно-стимулиране.
Отчайващо е,  че грпът е толкова непознато заболяване сред хората.
Украйна, победа!

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4142 on: 26.09.2021, 15:00:41 »
Природата нямада се даде лесно на едни ваксини.
За да стане номера, трябва да има и лекарство.

То лекарство има, но не го признават. Нали ако го признаят ще свършат извънредните мерки и няма да има нужда от "ваксини", а и от зелени паспорти, заради които всъщност бият и пръскат с лютиви спрейове и сълзотворен газ в най-демократичните държави...
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline go6o78

• Начинаещ
  • *
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #4143 on: 26.09.2021, 18:20:25 »
Не много хора знаят, че Хитлер е дошъл на власт чрез напълно демократичен процес.

Сега всички ние имаме шанс да научим този исторически урок отново - мнозинството овце са съгласни на всичко, което им казват, че е за тяхно добро; за борба срещу злото, което ни заплашва всичките.

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4144 on: 27.09.2021, 22:12:27 »
Еможе само да се предполага и моето предположение е за края на 2019 г, когато пътувах много със самолети и пълни международни влакове, защото тогава имах много нетипична повторна настинка. Тогава истерията беше още в зародиш, но най-вероятно вирусът е циркулирал вече пълноценно из Европа и то без особени последствия.
Тук грешиш. Края на 2019 г. още нямаше вирус в Европа. Аз съвсем в края на декември по Коледа бях 10 дни в Швейцария, баш в разгара на ски-сезона. 5 дни в Давос и 5 дни в Люцерн. Пътувах с влак 10 часа от Хамбург до Давос и на отиване и на връщане. Връщането беше на 30 декември. Навсякъде беше фраш от народ и не се заразих от нищо, нито настинка нищо нямах.
Вирусът се е появил началото на февруари в Ишгъл Австрия и в Северна Италия за пръв път. Минах метър с тоя Давос само месец преди това.
Средата на февруари бях в Пампорово, там обаче пипнах някаква настинка. Карах ски и бях на веган-програма в един хотел с още 50 човека и се хранехме заедно и имахме занятия заедно. Тогава започна хрема, една вечер ме втресе, потях се изобилно, но го изкарах на крак нито един ден не съм лежал и излизах постоянно. В хотела чух, че и други хора са се разболели, не само аз. Може вече да е бил плъзнал корона-вирусът. После 1 месец имах ужасна кашлица.
Аз не съм ваксиниран и не смятам да си шибам това нещо в тялото. Но и продължавам да се пазя. Чалга-певецът Ангел вчера е починал на 35 г. от вируса.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #4145 on: 27.09.2021, 23:13:16 »
Тук грешиш. Края на 2019 г. още нямаше вирус в Европа.
:D :taunt: :haha:
Не нямаше, а не бяха го открили, защото никой не го е търсил тогава. Нямаше и да го търсят, ако китайците не бяха пуснали мухата и нямаше да има пандемия в сегашния ѝ вид.

Но аз пътувах и след това... последно на 9.03.2020 г. в празен самолет, но все още без никакви ограничения, така че ако не съм го изкарал, когато имах симптоми, е било след това без никакви симптоми.
Но и продължавам да се пазя.
Успех. С пазенето има дви възможни състояния - няма да се опазиш или вече не си се опазил.
« Last Edit: 27.09.2021, 23:21:32 by bdz43r »

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4146 on: 27.09.2021, 23:21:12 »
То и аз си ходех на работа докъм 20 март в пълното метро в Хамбург всеки ден, и дори ядях с пръсти снаксове докато пътувах понякога. Не се заразих. Явно още не е бил достатъчно разпространен там. Докато в Милано още месец преди това е било ужас. В Милано бях през май 2019, и също в Бергамо. Ако знаех каква трагедия ги чака тези градове само броени месеци след това. :(
В Испания също е бил много разпространен още първите дни на март. Имаше статия за първия починал германец. Свен Мангстл от Бавария летял със самолет за Мадрид на 5 март, където изкарал няколко дни. Още при връщането му се разболява и умира. Млад и здрав човек на 53г без наднормено тегло. Каква участ излизаш малко в отпуска и още не знаеш, че циркулира опасен вирус. Ако беше по-късно щяха мерки да са взети вече. :rev:
Засега се опазвам, прибрах се от България благополучно, не тествах роднините си за корона като бях там в отпуска, не ми беше удобно, пътувах в затворена кола много дни заедно, а шофьорът кашляше и се бъзикаше "ех този вирус", но явно не е било вирус.
« Last Edit: 27.09.2021, 23:23:11 by yogimax »
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4147 on: 28.09.2021, 14:31:55 »
Макарони с яйца...

Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4148 on: 01.10.2021, 15:22:00 »
Еможе само да се предполага и моето предположение е за края на 2019 г, когато пътувах много със самолети и пълни международни влакове, защото тогава имах много нетипична повторна настинка. Тогава истерията беше още в зародиш, но най-вероятно вирусът е циркулирал вече пълноценно из Европа и то без особени последствия.
Тук грешиш. Края на 2019 г. още нямаше вирус в Европа. Аз съвсем в края на декември по Коледа бях 10 дни в Швейцария, баш в разгара на ски-сезона. 5 дни в Давос и 5 дни в Люцерн. Пътувах с влак 10 часа от Хамбург до Давос и на отиване и на връщане. Връщането беше на 30 декември. Навсякъде беше фраш от народ и не се заразих от нищо, нито настинка нищо нямах.
Вирусът се е появил началото на февруари в Ишгъл Австрия и в Северна Италия за пръв път. Минах метър с тоя Давос само месец преди това.
Средата на февруари бях в Пампорово, там обаче пипнах някаква настинка. Карах ски и бях на веган-програма в един хотел с още 50 човека и се хранехме заедно и имахме занятия заедно. Тогава започна хрема, една вечер ме втресе, потях се изобилно, но го изкарах на крак нито един ден не съм лежал и излизах постоянно. В хотела чух, че и други хора са се разболели, не само аз. Може вече да е бил плъзнал корона-вирусът. После 1 месец имах ужасна кашлица.
Аз не съм ваксиниран и не смятам да си шибам това нещо в тялото. Но и продължавам да се пазя. Чалга-певецът Ангел вчера е починал на 35 г. от вируса.
Кога се е появил не може да каже никой с точност. Аз твърдя със 100 процента убеденост, че съм прекарал този вирус, повече от месец преди да се обяват първите официални случаи у нас - в края на януари миналата година, а след мен и доста хора от тогавашната ми работа се натръшкаха, но още го наричаха "сезонно грипче", вкл. и по медиите. А вчера ми поставиха и втората игла от ваксината на Пфайзер, която май ще се окаже с най-много и болезнени странични ефекти, за които съм се известил, но все пак втори ден се чувствам като парцал. Цяла нощ не можах да мигна от температура и втрисане, болки в мускулите и ставите, но ще го преживея де. Реакциите на познатите ми са от "За какво ти е нужно да се ваксинираш?", "Как така си го решил?" до "Ти си луд", напълно очаквано...

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4149 on: 01.10.2021, 16:01:33 »
Има данни за заразени от юли - август 2019. Също е имало организирани някакви международни "военни игри" в Ухан през ноември 2019, като доста от участниците са се оплаквали след това от влошено здраве, със симптоми като на короната.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4150 on: 02.10.2021, 22:07:30 »
Потенциалния антивирусен препарат срещу SARS-CoV-2 действа и срещу цената на акциите на Модерна. Добър мотив за някои фармацевтични фирми да не са прекалено иновативни.
https://m.dnevnik.bg/sviat/2021/10/02/4260355_merck_ima_hapche_s_shans_da_promeni_borbata_s_covid-19/
Украйна, победа!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #4151 on: 04.10.2021, 14:25:22 »
Че в антиваксърските групи е як погром, в това няма спор, ама току що се изнесох след като бях блокиран от една известна група за ваксини.
Оказва се, че навсякъде има сектантско отношение. Случи се след този мой цитат на лекарско мнение:
Създаването на имунен отговор към даден антиген(било то ваксина или среща с нов вирус) е свързано с обща реакция на организма и тогава “пада” имунитетът. Затова е много важно при поставянето на ваксини човек да е абсолютно здрав. Това е първо и задължително условие. На болен човек може да не се създаде имунитет, да прекара по-тежко това нещо, от което в момента остро боледува и прочее.
Факт е, че не малко хора се заразиха точно тогава. С първа поставена игла.
Явно отвсякъде има всякакви интереси, иначе не мога да си обясня доста работи по темата.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4152 on: 04.10.2021, 14:41:43 »
Това е от ясно по-ясно! Няма да забравя на детето като му сложиха преди 2 години тетраксим, как падна имунитета и 2-3 месеца след това забърса всички болести от училище.
Украйна, победа!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #4153 on: 04.10.2021, 15:37:23 »
Именно. Когато нещо е ясно, дори и на интуитивно ниво и някой започне да ти хвърля прах в очите, тогава вече се чудиш, защо, аджеба се прави...

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4154 on: 04.10.2021, 16:17:37 »
То е и логично. Колкото е по-добра една ваксина, толкова по-добре "залъгва" организма, че има истинска зараза. Следователно е логично, колкото по-добра е една ваксина, да оставя толкова по-болестоподобни последици върху тялото. Следователно е добре да си здрав, за да ги понесеш.
Щото тялото няма да обърне сериозно внимание, когато разпознае, че нещата са безопасни. А най-широките проблеми нанася имунитета и каскадата от възпалителни процеси, които започват.
Разбира се смърт обикновено настъпва от болестта, но често като при Испанския грип проблемите идват от имунния отговор към болестта.
И именно това трябва да се проследи при всяка ваксина - да не предизвика имунен отговор еднакъв с тоя на причинителя и той да е ключът към смъртността.
Украйна, победа!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4155 on: 04.10.2021, 20:36:13 »
Германия пише всички починали в рамките на 14 дни след поставена ваксина, в графа неимунизирани. Ясно е, че пълното действие на ваксините се счита след 14 дни, но защо се изключва възможността хората да са починали В рамките на 14-те дни именно от ваксината? По този начин подло се фалшифицират статистиките. А факт е, че огромното мнозинство от починалите, са сторили това В рамките на 14-те дни.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4156 on: 04.10.2021, 22:50:20 »
В "статистиките" липсва друго много по-истинско и по-важно нещо - не се разбира какво става с преболедувалите - демек с и умунизираните по природен път.
Т. Е. има два въпроса:
1. Дали някой не си присвоява в статистиката естествения имунитет като го брои при ваксинираните
2. Дали ще имат наглостта да броят само имунитета, който се плаща пряко и да неглижират тоя,  който е платен в аптеката с един куп други елачи - Авирон, витамини, кортимостероиди, антибиотици и др.
Украйна, победа!

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #4157 on: 04.10.2021, 23:39:29 »
Коя статистика да си присвоява някой на ваксинираните? Тази, че почти всички, които умират, са неваксинирани ли?
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4158 on: 04.10.2021, 23:47:02 »
Коя статистика да си присвоява някой на ваксинираните? Тази, че почти всички, които умират, са неваксинирани ли?

Аха.
И аз не съм ваксиниран ама имам антитела. Или поне имах през лятото като проверих.
Ако умра ор Ковид19 тоя месец и ме пишат неваксиниран - нали се сещаш, как ще са 100% прави и ще са те излъгали също на 100%.
Айде да ни позволят да имаме имунитет без положителен тест от предходните месеци. Аз както съм казвал 100 пъти не само, че нямам тестове, а не съм звънял и на лекар.

Според статистиката имунитета идва само от ваксинация.
Има минимум 30%, които са го преболедували. Никой не следи в момента дали се разболяват, къде влизат или не, лежат или не, умират или не.
И те изкривяват някаква статистика или някакви щото се намесват пряко, но не ги следят. Чуся се коя или кои статистики изкривяват. И дали случайно не ги забравиха подозрително.
« Last Edit: 05.10.2021, 00:09:52 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #4159 on: 05.10.2021, 13:10:08 »
Получихте ли СМС-а агитация за ваксиниране от МЗ? :D

Ваксините срещу COVID-19 спасяват живот! Имунизирай се до 31.10.2021 г. и участвай за един от 102 смарт часовника. Кампания на Министерство на здравеопазването.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!