Author Topic: Коронавирус  (Read 473904 times)

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4180 on: 07.10.2021, 21:04:41 »
Брой на починалите от ваксини в рамките на първите 14 дни след ваксиниране. Много вони цялата работа около ваксините. Такава информация не се изнася в основните медии, шикалкави се и се смита под килима, същевременно се оказва жесток натиск да се ваксинираш.

„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #4181 on: 08.10.2021, 00:05:37 »
Какви са тия данни сега, извадени от контекста? За колко време са? За каква популация? Колко от тях са били ваксинирани? Сигурно не по-малко хора са имали и рожден ден в близките 14 дни преди да умрат. Рождените дни убиват?
Оолег, ама и ти си една шматка. Съмняваш се, че не работели ваксините, а вече има толкова много данни и все някак аргументите са.. изсмукани от пръстите. Впрочем 15-левовата ти помпа пак е от китай :)
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4182 on: 08.10.2021, 02:09:20 »
Има много данни за ваксините, ама и много народ си замина точно след ваксинация. Затова в България вярваме на хората, а не на "ползите" от ваксините.

+ за починали няколко седмици след ваксинация няма да чуете нито по телевизора, нито в Германия.

(пп - горният знак е плюс)
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #4183 on: 08.10.2021, 11:07:30 »
Има много данни за ваксините, ама и много народ си замина точно след ваксинация.
Колко? Повече ли от тези след прекарване на вируса? А „Оцелелите“ след ваксината също толкова ли умират като героите, които стоически са издържали на пропагандата?

Ама к'во ли се и напъвам. В нашата бананова република доскоро се налагаше да се обяснява на хората защо трябва да носят колани в автомобилите. И даже тогава някои се обясняваха, че имало случаи, в които заради коланите са умрели хора. Не се ваксинирайте, не носете колани, не си ремонтирайте колите, даже и може да не се храните – сакън да не се задавите.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4184 on: 08.10.2021, 15:59:16 »
Източникът на всякаквите анализи на действието на ваксините от разни доктори обикновено са съвсем официални данни, примерно в щатите е VAERS. Разбирам желанието всички да водим нормален живот, но избраният зеленопаспортен начин за постигане на това е меко казано съмнителен, особено с разните полицейски насилия в разни тиранични затворнически колонии напоследък, а и не само там.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4185 on: 08.10.2021, 16:23:19 »
Има много данни за ваксините, ама и много народ си замина точно след ваксинация.
Колко? Повече ли от тези след прекарване на вируса? А „Оцелелите“ след ваксината също толкова ли умират като героите, които стоически са издържали на пропагандата?

Ама к'во ли се и напъвам. В нашата бананова република доскоро се налагаше да се обяснява на хората защо трябва да носят колани в автомобилите. И даже тогава някои се обясняваха, че имало случаи, в които заради коланите са умрели хора. Не се ваксинирайте, не носете колани, не си ремонтирайте колите, даже и може да не се храните – сакън да не се задавите.

"Оцелелите" ще ги видим в близките години, рано е да се каже. За първите можеш да попиташ техните роднини или просто да се поинтересуваш малко повече - ще установиш как здрави и прави хора приключват земния си път за кратки периоди точно след ваксинация и то напълно доброволна. Някой други неваксинирани пък се разболяват и ги приключват в болниците - вече има и такива слухове, подчертавам дебело - слухове.

Коланите пък въобще не ги намесвай, където не им е мястото. Тяхната ефективност, заедно с тази на фаровете е = 0, поне за шофьора. За пътниците може и да са полезни, но за шофьорите трябва да е въпрос на личен избор - ако някой толкова го е страх, може и да не се качва да кара. Маските са същата история - заради страховете на малцина, да ги слагаме всички, само за да ни стягат и пречат. Обзалагам се, че ако не бяха глобите, над 60% щяха да си карат свободно без колан.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4186 on: 08.10.2021, 16:46:53 »
Защо трябва да се ваксинирам след като съм изкарал заболяването под формата на настинка? Да ср спасявам от какво точно?
Нещо не схващам нуждата да си дразня имунитета до безкрайност по изкуствен начин. Един път ме е предпазил на голо, че сега да не му вярвам.
Па с едни лекарства да си го намалям,  па с някакви ваксини да го стимулирам по същото време. Най-много съвсем да се разцентрова.
Когато имах нужда от разбирач по автоимунни заболявания се нагледах на глупаци доктори. Добре, че се скапа преди години лаптопа на жената на Цецкиния кандидат-вицепрезидент та реши да покаже колко е добра. Аз пък и викам - гледя ся, знам че ще ме оправяш с лекарство за 15 лв.  ама аз няма да ти дам да ме прекараш с него за цял живот и се разбрахме.
Украйна, победа!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #4187 on: 08.10.2021, 19:17:47 »
А аз в този дух продължавам да съм на мнение, че високата смъртност и необходимостта от ваксините е косвено последствие от мерките и то най-вече фанатичното предпазване на закрити обществени места. В резултат хората няма къде да се заразят с безобидни количества, които провокират имунитет и когато вкъщи или в работния колектив им дойде някой болен, се разболяват тежко.
Тяхната ефективност, заедно с тази на фаровете е = 0, поне за шофьора.
Това изобщо не е вярно. Коланът може да те нарани, може да те убие дори в някаква ситуация, но увеличава вероятността да оцелееш в най-честите катастрофи. Ти няма как да знаеш предварително какъв точно удар ще ти се случи, затова е логично да действаш така както е най-вероятно да оживееш и коланът прави точно това.

А ваксините си работят супер... но не е в това проблемът.
« Last Edit: 08.10.2021, 19:33:59 by bdz43r »

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4188 on: 08.10.2021, 19:38:27 »
Аз както съм казвал съм контактувал преди 1 година без маска с болен от Ковид, който почина от същото,  докато лекарите полагаха великите грижи за бъбреците. Както съм казвал те изцяло си "обясниха" ковида с камъка в бъбреците. Не пасваше само как се покачва CRP при 6 дни тъчене с антибиотик, ама това нещо сигурно си го обясниха с нужда от антибиотик.
Та аз Ковид не хванах от него.  Нито дъщеря му хвана.
Обаче 1 месец по-късно от заразен колега се разболяха 80%. Явно и аз. Макар да не съм сигурен.
Щото хванах симптоми 10 дни след останалите. Всъщност идваха едни техници да сллжат оборудване за телевизията и единия преди да си тръгне се закашля. И аз се разболях около 3-4 дни след това. Та може и да съм се заразил не навън, а у нас от работоспособен човек.
За какво го разказвам?!
В подкрепа на мнението горе. Със сигурностпреди да се заразя съм имал 1 или 2 пъти досег с вируса от хора, които са били 100% заразени. Докато не изгубих вкус и обоняние мислих, че съм настинал от отворен прозорец докато се вари зеле.
« Last Edit: 08.10.2021, 19:52:25 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4189 on: 08.10.2021, 20:27:08 »
Аз да питам - до къде стигна ситуацията с мутациите? Откакто излезна делтата нищо ново не съм чул. Мисля че е крайно време да се покаже нещо ново дето и ваксините да не го хващат.
Преди седмица имах почти (направо) интимна близост с човек с начална фаза на ковид. След няколко дни е вече с положителен тест. На мен нищо ми няма.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4190 on: 08.10.2021, 20:44:24 »
Е има Мю. Даже го бяха открили в Гърция.
Ето я кака Радка Аргирова го обяснява
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-radka-argirova-miu-variantyt-na-covid-19-e-po-zarazen-video-2284417

А иначе в предаването "ВЪПРОСИТЕ" (екс. Алтернативата, защото Алтернативата го има също, но е с други водещи и студио (ТВ+)) от днес е доста интересно. Последния гост е колега инженер, който си заслужава да се чуе. Само дето не остана време за него и обещаха да го поканят пак.

Започва около 48мата минута!

« Last Edit: 08.10.2021, 20:51:37 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #4191 on: 09.10.2021, 00:39:58 »
Скандинавските страни спряха Модерна - повечето за под 30 годишни, в Дания за под 18, а вИсландия напълно. Остана им само Шайзер, която го има същия проблем,  а същевременно държи по-слабо от Модерна

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4192 on: 12.10.2021, 16:15:50 »
Общата смъртност тоя път не се държи като предните пъти. Не ми е ясно само причината. Дали от щама или от друго.
https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B8

Украйна, победа!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4193 on: 12.10.2021, 16:35:28 »
Все пак има много преболедували с изграден имунитет а и вирусите нормално еволюират към все по-заразни, но все по-слабо патогенни форми за да се разпространяват ефективно.  :rolleyes: Примерно в много райони с вековете относително слабо патогенният Variola Minor е изместил до голяма степен по-опасния Variola Major. :rolleyes:

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4194 on: 12.10.2021, 18:51:26 »
Общата смъртност тоя път не се държи като предните пъти. Не ми е ясно само причината. Дали от щама или от друго.
Общата смъртност е отражение на цялостното поведение на обществото. Промяната в поведението на хората неизбежно води и до промяна на начините на разпространение и т. н. Като се намеси в сметката и наличието на имунитет при преболедували и ваксинирани и нещата стават съвсем объркани и няма как да се прогнозира каквото и да е без да се вземат предвид всички особености и дори тогава е непредсказуемо развитието, защото има много нови неизвестни, които не са изучени.
Неочакваното нарастване през август всъщност е съвсем закономерно и се дължи на жегите - хората прекарваха повече време вътре на климатик при затворени прозорци, съответно по-често пребиваваха дълго време в силно заразната среда на някой болен вкъщи или на работа, което за човек без предварително създаден имунитет предполага тежко и опасно боледване. През 2020 г нямаше такива продължителни жеги през лятото, затова нямаше и лятна вълна, а и вирусът още не беше успял да се разпространи така широко. Жегите бързо се смениха със студ, затова предполагам, че смъртността няма да намалее, дори може да се увеличи.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4195 on: 13.10.2021, 09:00:41 »
Гледай сега какво идиотско мнение на лекар!
Не виждам никаква разлика между такова мнение и онова например на Копейкиновата партия. Демек чиста сектанщина!
https://m.fakti.bg/bulgaria/620397-d-r-asparuh-iliev-vsichki-nevaksinirani-sreshtu-covid-19-shte-se-zarazat-do-meseci

Заглавието още те удря
Д-р Аспарух Илиев: Всички неваксинирани срещу COVID-19 ще се заразят до месеци

И тъпи клетви :
Той подчертава, че преболедувалите през миналата година не са защитени и че вече е наблюдавал няколко случая на повторно заразяване

Обаче не е наблюдавал заразени ваксинирани, няма отстояние от 2-3 месеца между путвиъе ваксинирани и боледувалите през 2020та.
Украйна, победа!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4196 on: 13.10.2021, 09:14:46 »
По принцип, аз изцяло споделям тезата, че всички с липсващ имунитет, които са възприемчиви към вируса, ще се заразят. Това вече си е проста зависимост - предпазването от нещо, което хвърчи във въздуха и може да е навсякъде е относително и само намалява вероятността да бъде вдишано в някакъв период от време. Колкото по-голям е този период, толкова по-малко значение има дали и как се пазиш или те пазят и когато става въпрос за много месеци и години, предпазването няма практически ефект върху вероятността от заразяване, тя започва да клони към 100%. Дали ще има боледуване и дали ще е тежко и смъртоносно е друг въпрос и зависи най-вече от начина на заразяване, а това е в пряка зависимост от предпазните мерки.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4197 on: 13.10.2021, 10:10:11 »
Да създаваш илюзия, че заразяването зависи от това дали имаш ваксина - се видя, че е пожелание! А той представя пожеланията като факти.
Украйна, победа!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4198 on: 18.10.2021, 17:25:49 »
На загубата на вкус като характерен симптом ѝ мина модата, затова имам двама познати, болни с пълна загуба на вкус, но с отрицателни тестове.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Спрете си просташките мнения !