Точно така смятам, всеки вече се смята за компетентен, без да има нужното образование. Ти завършил ли си медицина? Трябва да се говори с факти, а не с разни недоказани твърдения. Само че в ерата на фейсбук и интернет всеки стана специалист, защото прочел нещо някъде.
И това, че здравеопазването не е в добро състояние, означава ли, че трябва да се правим, че няма Ковид-19? Какво друго решение за справяне с пандемията виждаш? Няма лекарство, което да лекува болестта, всички препарати са само подпомагащи организма.
Не, а ти самият завършил ли си я? Чувствам се специалист, но не по всичко, а точно по социални медии в добрия смисъл на думата. Понеже се интересуваш, само ще кажа че се занимавах с тях още от времето преди да е станало модерно, дори съм участвал в създаване на такъв тип съдържание, но никога не съм черпил информацията от такива среди за чиста монета. Защо няма лекарство, а има ваксина, това можеш да питаш шефовете на Pfizer, Moderna и другите им колеги - те със сигурност знаят защо! А какво друго може да се направи - като начало да се спре телевизора и да се излезе навън сред природата
Аз нямам властта да гарантирам такова нещо, но логиката на останалите пандемии в човешката история води натам.
Ти, щом предпочиташ да се храниш на места с ниска хигиена, и се гордееш с това, мен не ме касае. Аз избягвам такива заведения, тъй като си пазя храносмилателния тракт.
Логиката си е логика, свободният избор си е свободен избор. Сега не ми се сърди, обаче като ти чета последните мнения започваш да ми се струваш като някой типичен потребител по социалките, който вечно е много начетен, компетентен и най-вече - знае си правата! Това, разбира се, е хубаво - посочи ми какви са ти критериите за хигиена в даден обект за хранене, при условие, че нямаш достъп до кухнята а и няма кой да те пусне вътре? Или смяташ, че зад лъскавата фасада се крие лъскава кухня? По-скоро не! Или ще се направиш на разсърден и ще си тръгнеш като не те пуснат да я видиш - посочват ти изхода?
bdz43r ти обяснява ситуация, която на много места си е ежедневие и същевременно това доказано не създава проблеми. Но не, сега стана модерно някой винаги много да знае какво трябвало да бъде добре за мен, понеже за немеца било добро. Аз самият нямам против който иска да си бие бустерни дози на всеки 6 месеца и да си пробие ръцете, да яде хумус, да живее в стъклен дом с 3 маски на лицето и да го тероризира мейнстрийма, но май този тип хора започват да се дразнят на едни други, дето ядат кебапчета на гарата в Горна Оряховица, живеят си живота, не им пука за нищо и въпреки това са в пъти по-здрави и прави?