Author Topic: Коронавирус  (Read 473949 times)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4240 on: 20.10.2021, 15:46:53 »
Божее как може да има такива семейни чриятелки, детофа вярват на парата без да мислят с главата.
Уж мутацията опасна, пък я борим със спайка от миналата година.
Украйна, победа!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4241 on: 20.10.2021, 15:52:07 »
Лошото е, че дори усърдната вътрешна дезинфекция не винаги помага - примерно Порошенко беше в болница в тежко състояние въпреки дългогодишните си усилия в това направление.  :(
« Last Edit: 20.10.2021, 20:31:08 by V.Peichev »

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #4242 on: 20.10.2021, 20:12:08 »
Може да се е натровил с бонбоните от собствената си фабрика.

Според новите мерки, търговски площи над 300 м2 изискват зелен сертификат. И какво сега, в Лидъл можеш да влезеш без сертификат, а в Кауфланд не можеш?
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #4243 on: 20.10.2021, 20:35:03 »
Кауфланд е хранителен магазин, може и без сертификат.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #4244 on: 20.10.2021, 20:52:27 »
А ако ти трябва Била в някой мол, не можеш да влезеш без сертификат, нищо че е малка.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #4245 on: 20.10.2021, 20:56:43 »
То в моловете и аптеките, банките, че и мобилните оператори са на същия хал...простотията е пълна.  :angry: Побъркаха хората, "с грижа" за хората....

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #4246 on: 20.10.2021, 21:35:51 »
Ами, никой не говори че има жертви и на мерките и не са малко. Първо ти затварят бизнеса, после пък ти налагат ограничения та се чудиш колко клиенти ще имаш и дали изобщо си струва да отваряш. Накрая се разболяваш от рак или и след някой друг месец умираш. Знам за поне един такъв случай, но със сигурност са повече.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4247 on: 20.10.2021, 22:33:39 »
Няма ли да падне тока, като руснаците излизат в платен отпуск за 1 седмица? Що ми се струва, че това значи голям спад на потреблението с тяхното "пестене"?
Демек въпросът ми е, след като в източна Европа сега НЯМА възстановяване от пандемия, а пропадане в нея как ще се оправдаят високите цени на ток и газ?
Имам усещането, че някой се чуди как да оправдае някоя дивотия и често оправданията се оказват опровергани.
А издаването на сертификат срещу първа доза за мен показва три неща:
1. Целта наистина е не безопасността, а да набодат хората с ваксина
2. Страх Янсен да не свърши, а да остане Пфайзер
3. Желание да вържат хората за втората доза, защото ще им нулират сертификата

https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Katcarov-Antitelata-ne-dokazvat-nishto-Te-ne-sa-dokazatelstvo-che-s_762624.html

Това изказване е меко казано нещо, което ме хвърля в мозъчен локдаун!
Възниква въпросът, на базата на какво се взимат 30 лв от лабораториите?  Това мнение явно битува в главите на министрите от ЕС, въпросът е защо??!
Недвусмислено отговорът може да е само един - боденето с игли не му пасва.
« Last Edit: 20.10.2021, 22:51:02 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4248 on: 21.10.2021, 00:01:56 »
То в моловете и аптеките, банките, че и мобилните оператори са на същия хал...простотията е пълна.  :angry: Побъркаха хората, "с грижа" за хората....

Да, днес в DM ме предупредиха, че ще изискват сертификат, нищо, че заповедта не се отнася за дрогерии - просто обектът е намира вътре в мол.
И мен ми е интересно как ще става пропускът за Лидл и Била в моловете - явно няма да има достъп.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4249 on: 21.10.2021, 02:03:57 »
Точно така смятам, всеки вече се смята за компетентен, без да има нужното образование. Ти завършил ли си медицина? Трябва да се говори с факти, а не с разни недоказани твърдения. Само че в ерата на фейсбук и интернет всеки стана специалист, защото прочел нещо някъде.
И това, че здравеопазването не е в добро състояние, означава ли, че трябва да се правим, че няма Ковид-19? Какво друго решение за справяне с пандемията виждаш? Няма лекарство, което да лекува болестта, всички препарати са само подпомагащи организма.

Не, а ти самият завършил ли си я? Чувствам се специалист, но не по всичко, а точно по социални медии в добрия смисъл на думата. Понеже се интересуваш, само ще кажа че се занимавах с тях още от времето преди да е станало модерно, дори съм участвал в създаване на такъв тип съдържание, но никога не съм черпил информацията от такива среди за чиста монета. Защо няма лекарство, а има ваксина, това можеш да питаш шефовете на Pfizer, Moderna и другите им колеги - те със сигурност знаят защо! А какво друго може да се направи - като начало да се спре телевизора и да се излезе навън сред природата :rolleyes:

Quote from: ozzy
Аз нямам властта да гарантирам такова нещо, но логиката на останалите пандемии в човешката история води натам.

Ти, щом предпочиташ да се храниш на места с ниска хигиена, и се гордееш с това, мен не ме касае. Аз избягвам такива заведения, тъй като си пазя храносмилателния тракт.

Логиката си е логика, свободният избор си е свободен избор. Сега не ми се сърди, обаче като ти чета последните мнения започваш да ми се струваш като някой типичен потребител по социалките, който вечно е много начетен, компетентен и най-вече - знае си правата! Това, разбира се, е хубаво - посочи ми какви са ти критериите за хигиена в даден обект за хранене, при условие, че нямаш достъп до кухнята а и няма кой да те пусне вътре? Или смяташ, че зад лъскавата фасада се крие лъскава кухня? По-скоро не! Или ще се направиш на разсърден и ще си тръгнеш като не те пуснат да я видиш - посочват ти изхода? bdz43r ти обяснява ситуация, която на много места си е ежедневие и същевременно това доказано не създава проблеми. Но не, сега стана модерно някой винаги много да знае какво трябвало да бъде добре за мен, понеже за немеца било добро. Аз самият нямам против който иска да си бие бустерни дози на всеки 6 месеца и да си пробие ръцете, да яде хумус, да живее в стъклен дом с 3 маски на лицето и да го тероризира мейнстрийма, но май този тип хора започват да се дразнят на едни други, дето ядат кебапчета на гарата в Горна Оряховица, живеят си живота, не им пука за нищо и въпреки това са в пъти по-здрави и прави?
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4250 on: 21.10.2021, 10:31:46 »
БЦЖ е нормална ваксина с жива отслабена бактерия, МПР съдържа живи отслабени вируси. И двете изграждат пълноценен имунитет. Не може да става никакво сравнение с недодяланите псевдоваксини, които не съдържат цял микроорганизъм и не могат да изградят пълноценен имунитет да не говорим за бързото скалъпване - нормално е ваксини да се разработват и изпитват поне 5 години. :rolleyes:

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #4251 on: 21.10.2021, 10:35:36 »
Това изказване е меко казано нещо, което ме хвърля в мозъчен локдаун!

Де да беше само това... Повечето хора сигурно са се отказали да търсят каквато и да било логика. Както каза колегата bonbon, в dm не може да се влиза понеже бил на територията на мола. Значи, ако нямаш онуй зелено нещо, не можеш да ползваш услугите на Billa, telenor, dm, easypay и куп други.

Мерките, свързани с дистанционна работа доколкото знам, носи препоръчителен характер. Ами защо след всички тези мерки, след като дори на децата им се отнема възможността да учат нормално, не задължават работадателите да преминават на дистанционна работа или поне ротационна? И не пишете глупости от рода на "как хлебарите да минат онлайн", говоря за служители, които могат да изпълняват задълженията си от вкъщи. От служебния си лаптоп, примерно. След като в пиковите часове транспортът се пълни по абсолютно същия начин като в обикновени времена, понеже служителите са на работа и пълнят транспорта, за каква ефективност можем да говорим?
« Last Edit: 21.10.2021, 10:39:07 by New_Passenger »

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #4252 on: 21.10.2021, 10:56:06 »
За да са всички доволни и да има равнопоставеност, просто от 1. Ноември трябва зеленият сертификат да важи за всички закрити обществени места, включително хранителни магазини, обществен транспорт, банки и дрогерии. Зеленият сертификат да се издава при поставена първа доза, точно както в Италия. И да се издава и при наличен антигенен тест с давност от 6 месеца, който е влязал в регистъра за преболедуване. Просто, кратко, точно и ясно, без хленчене и изключения.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4253 on: 21.10.2021, 11:07:04 »
Тези ваши немски опити!
Преди малко колежка ми каза, че техен приятел е приет в болница, защото е отишъл да си направи там тест и той е излязал положителен!
Т.е. болниците искат да се напълнят със здрави хора, на които им няма нищо! Те ще си стоят там през цялата клинична пътека, ще бъдат обявени за излекувани, няма да правят разходи и няма да умират!
За болните - няма място в болниците!

Какви сертификати?!
Вие там в Германия схващате ли, че целта е да се раздвижи статистиката, а хората си умират и на никой не му пука?!
Украйна, победа!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4254 on: 21.10.2021, 11:13:38 »
При задължителен сертификат все пак остава възможността човек да си купи фалшив или да подкупи лекар да му напише фиктивно противопоказание за ваксинация. Поне аз бих избрал един от тези два варианта пред недодяланите неработещи псевдоваксини.  :rolleyes:

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #4255 on: 21.10.2021, 11:16:31 »
Тези ваши немски опити!
Преди малко колежка ми каза, че техен приятел е приет в болница, защото е отишъл да си направи там тест и той е излязал положителен!
Т.е. болниците искат да се напълнят със здрави хора, на които им няма нищо! Те ще си стоят там през цялата клинична пътека, ще бъдат обявени за излекувани, няма да правят разходи и няма да умират!
За болните - няма място в болниците!

Какви сертификати?!
Вие там в Германия схващате ли, че целта е да се раздвижи статистиката, а хората си умират и на никой не му пука?!

Аз винаги съм твърдял че съм против това безумно тестване, което само засилва пандемията. Обаче в България ваксинационна кампания буквално няма. Хем не искаме да се ваксинираме, хем не искаме да се тестваме, хем не искаме да се и пазим много-много, хем не искаме да затваряме. А какво искаме? Ковид да изчезне като с магическа пръчка? Хубаво би било.....

Точно знаейки състоянието на българските болници и начин на лекуване на ковид трябва да бъде най-силният стимул за ваксиниране, за да не се налага да попаднеш там. Обаче много малко хора това изобщо го помислят. Точно както и много малко хора се замислят какви са последиците ако им излезе антигенният тест позитивен.

И да, като гледам, нашите "немски" опити май ще се окажат по успешни......

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4256 on: 21.10.2021, 11:25:54 »
Искаме да преболедуваме и да изградим пълноценен дълготраен имунитет.  :) За хора под 40 без хронични заболявания това е доказано по-добрият вариант. Дори аз с прекаран миокардит и хипертония категорично отказвам да се ваксинирам с недодяланите скалъпени псевдоваксини. :)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4257 on: 21.10.2021, 11:43:23 »
Искам да не правят псевдо полу-наука! Не сме толкова тъпи, че да вярваме, че нямаме имунитет щото така пише някъде.

Единствения начин нещата да се оправят, е когато министрите и заместник министрите се престорят да просяци и пробват да получат лечение. Не знам само дали ще оцелеят повече от 1 месец!
« Last Edit: 21.10.2021, 11:51:27 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4258 on: 21.10.2021, 11:52:46 »
Искаме да преболедуваме и да изградим пълноценен дълготраен имунитет.  :) За хора под 40 без хронични заболявания това е доказано по-добрият вариант. Дори аз с прекаран миокардит и хипертония категорично отказвам да се ваксинирам с недодяланите скалъпени псевдоваксини. :)
Двама мои познати без никакви заболявания си изкараха имунитет ... за оня свят. Братовчедката на жена ми (GP !) оцеля, но изкара имунитет за оня свят на съпруга си (при ясното съзнание, че с два байпаса той е изключително рисков).
Дали човек да боледува, може да е личен избор, ако при лекуването му не се ползват обществени средства. Здравната каса е застраховател, а никой застраховател не плаща обезщетение при умишлено действие на застрахования против застрахованото имущество, в случая - здравето. Ако умишлено си запалиш къщата или се самоубиеш, обезщетение не се плаща. В казармата неуспелите да се самоубият или умишлено самонаранилите се ги съдеха ... за опит за отклонение от задължителна военна служба.
В случая с Ковид на базата да достатъчно големи извадки може да се твърди, че тежко преболедуване при неваксинирани е много по-вероятно, отколкото при ваксинирани. Следователно неваксинираните следва сами да покриват лечението си.

Веско, България не е Германия, най-малкото защото тази година има 4 пъти избори, а в Германия - само веднъж. Предните управляващи гледаха минимално да се конфронтират с т.нар. електорат, следващите като първи приоритет имаха ровене и чоплене. Тогава каква ваксинационна кампания искаш?
Шумно въведените от днес мерки действат май в почти всички държави на ЕС още от началото на лятото. Доколко педантично се спазват - друг въпрос. Личните ми наблюдения от Гърция, Словения и Австрия не показват особен педантизъм. Но самото им въвеждане вдигна процента на ваксинираните.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4259 on: 21.10.2021, 12:01:37 »
Добрият чернодрешко в Сингапур казва "I am going to send you to a better place than this. God bless you!".  :)