Author Topic: Коронавирус  (Read 473981 times)

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Re: Коронавирус
« Reply #4360 on: 27.10.2021, 02:12:57 »
Има един интересен въпрос - защо толкова хиляди доктори в САЩ, които взимат тлъсти пачки, предпочетоха да бъдат изритани от болниците, в които работят, отколкото да бъдат ваксинирани задължително?

Горното отново го коментирам с уговорката, че за всеки над 50г., който още не се е срещал с вируса, най-разумното нещо би било да се ваксинира.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4361 on: 27.10.2021, 10:24:11 »
За докрпроте ще ти кажат, че някои пият и пушат. Затива и не се ваксинирал.
Аз бих се ваксинирал след наличие над класическа ваксина с плаващи белтъци из нея.
Ме желая да си проозвеждам сам един белтък. Не ме бшази и сам да си бия жово вируси с изкорубена или без генетика.
Според мен, когато имунитета (колективния) е еднакъв и то доста различен от естествения съвсем скоро ще бъде пробит колективно от някой щам на Ковид.
Предпочитам да съм ваксиниран с нещо по-различно от масовото.
До скоро товс беше Янсен, ама зеления сертификат я направи модерна.
Украйна, победа!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #4362 on: 28.10.2021, 19:53:10 »
Днес станах част от интересна ситуация. Поради определени обстоятелства трябваше да остана на работа до малко по-късно, а исках да се възползвам от хубавото време, за да си направя малка разходка, така че трябваше да обядвам някъде и единственият ми избор беше откритите маси на „Макдоналдс“ при НДК. Влизам, отивам до тоалетната, ползвам я, мия си ръцете, никой не ме спира. Отивам на касата, идва ми ред и чак тогава ми се казва, че се изисква сертификат и не мога да си поръчам нищо без него. Е извинявайте това ли е целта на сертификата, да стигна до касата и да не мога да си поръчам нищо там или въобще да не влизам в затвореното помещение? Обзалагам се, че това не е единственото място, където е така. От друга страна началството на „Хеликон“ не възнамерява да ни иска задължителна ваксинация, така че към момента не можем да изпълним изискването за зелен сертификат, поради което сме намалили търговската площ, но разбира се не можем да съберем три етажа на мястото на един и често се случва клиенти със сертификат да гледат нацупено, защото за тях изискванията са изпълнени, но въпреки това не могат да разгледат всичко, което искат. В начина, по който се изпълняват новите мерки към момента виждам само хаос и дезорганизация и определено смятам, че не са виновни „антиваксърите“. Отново сме свидетели на пълната липса на управленчески потенциал в здравеопазването ни.
« Last Edit: 28.10.2021, 20:03:16 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #4363 on: 28.10.2021, 20:06:32 »
С чужд сертификат почти навсякъде се влиза, на повечето места даже и с фалшив такъв, който не би минал верификация, защото никой не проверява... как си представяте в някой голям магазин, дядото пазач да проверява на всеки сертификата дали е валиден?! Дори да се проверява тук-там, чудото ще мине след 3 дни. Някои ще се ваксинират, други ще показват сертификата на баба си.

Отделно, верификацията е изцяло офлайн. QR кода се генерира с криптиращ ключ, който е таен, а приложението само проверява дали е валиден, т. е. дали е генериран с истински ключ. Изтичане на ключовете (което отдавна е факт) означава, че могат да се генерират фалшиви сертификати, които да минават успешно проверката, макар и да не съществуват в централната база-данни, където в обектите с ежедневно предназначение не проверяват, нямат и право. Освен това съм сигурен, че на много места дават съвсем истински сертификати, регистрирани в базата данни, но без реално ваксиниране. Това е като с болничните - те са съвсем истински, но дали човекът наистина е боледувал не се знае.

Някои хранителни вериги пък са обявили отстъпка 10% за обекти в мол. Пазаруваш за 100 лв и си избиваш теста, с който имаш сертификат за 2 дни напред... а и след това по схемата "Ако мине".

ПП. Май съм прав за горното. Изпробвах си днес (29.10) сертификата за първи път на три места. Само погледнаха, че го имам на телефона. Дали е валиден и дали е мой никой не е питал, а хората вътре в магазина не бяха кой знае колко по-малко от преди. Само няколко души имаше на изнесените отвън гишета за пазаруване без сертификат, и то като излизах, а като влизах нямаше никой. Силно се съмнявам, че дори половината от хората вътре са били с валиден сертификат.

ППП. Усещате ли как миналата година недоволството беше, че трябва временно да се влиза с маска в магазина, а сега трябва да показваш специален документ, за да влезеш изобщо?
« Last Edit: 29.10.2021, 18:33:26 by bdz43r »

Online я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #4364 on: 29.10.2021, 22:09:19 »
Спрете си просташките мнения !

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4365 on: 30.10.2021, 09:55:40 »
Днес станах част от интересна ситуация. Поради определени обстоятелства трябваше да остана на работа до малко по-късно, а исках да се възползвам от хубавото време, за да си направя малка разходка, така че трябваше да обядвам някъде и единственият ми избор беше откритите маси на „Макдоналдс“ при НДК. Влизам, отивам до тоалетната, ползвам я, мия си ръцете, никой не ме спира. Отивам на касата, идва ми ред и чак тогава ми се казва, че се изисква сертификат и не мога да си поръчам нищо без него. Е извинявайте това ли е целта на сертификата, да стигна до касата и да не мога да си поръчам нищо там или въобще да не влизам в затвореното помещение? Обзалагам се, че това не е единственото място, където е така. От друга страна началството на „Хеликон“ не възнамерява да ни иска задължителна ваксинация, така че към момента не можем да изпълним изискването за зелен сертификат, поради което сме намалили търговската площ, но разбира се не можем да съберем три етажа на мястото на един и често се случва клиенти със сертификат да гледат нацупено, защото за тях изискванията са изпълнени, но въпреки това не могат да разгледат всичко, което искат. В начина, по който се изпълняват новите мерки към момента виждам само хаос и дезорганизация и определено смятам, че не са виновни „антиваксърите“. Отново сме свидетели на пълната липса на управленчески потенциал в здравеопазването ни.

Каква е логиката да се намалява площта, като хората ще се събират на по-малка площ? Като е по-голяма площта хората се разпределят на по-широко пространство и не са толкова наблизо? Логиката не е ли да бъде обратното?
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4366 on: 30.10.2021, 10:21:33 »
Изискването е че ако не можеш да изпълниш зеления сертификат трябва да си до 300 кв./м. площ, но ние също така намалихме допустимия брой хора в салона, бяха 13, сега са 9, така че ние сме точни. Проблемът е в това, че е така, защото нашият генерален управител е много предпазлив и предпочита „да си върже гащите“ вместо да играе на границата на правилата, но това е доброволно. Като познавам как ръководеше старата ми управителка в „Бъкстон“ предполагам, че там нещата не са се променили много. През лятото една клиентка беше вдигнала скандал на една от колежките ми защо има толкова много хора в залата, тя обясни на управителката и нейният отговор беше, че по правило всичко е спазено и няма проблем, но на практика картината беше като все едно да събереш 20 човека в хола си и нямаше никакво спазване на дистанция, така че определено имаше проблем.
« Last Edit: 30.10.2021, 10:26:17 by AGENT 006 »

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4367 on: 01.11.2021, 13:27:18 »
Малко официални данни към края на септември:

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2021-0475_BG.html
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4368 on: 01.11.2021, 21:55:44 »
Бутафорните ваксини са безполезни и за доста по-голяма възраст от 50 г. Графиките показват смъртността в Берлин и Бавария по възрастови групи. Възрастовата група до 59 г. дава само 0,2% смъртност. Чак над 60 г. възраст може да има някаква полза от ваксините в смисъл по-леко протичане.
Пазят обаче никак, един философ от друг форум, който всеки ден защитаваше ваксините и обиждаше неваксинираните, от вчера е болен със загуба на обоняние и положителен тест, а е ваксиниран през август. Дори 2 месеца не издържаха прехвалените ваксини. Шрот.

„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4369 on: 02.11.2021, 00:30:23 »
0,23% изобщо не е малко, така че 35-59 не бива да се изключва от уравнението. При това, говорим за Германия с нейната здравна система. Рискът в България за тази група вероятно е поне х5.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #4370 on: 02.11.2021, 11:45:37 »
От чисто любопитство реших да вляза и прочета какво пише в тази тема. За съжаление не съм изненадан. Намирате хиляди причини да не се ваксинирате. Само моля после не тръгвайте да правите възпоменания на хора от форума, които не са се ваксинирали и са преминали в отвъдното. Положението е трагично и с пренавиването си го правите такова.
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4371 on: 02.11.2021, 12:10:52 »
Би било добре в статистиките за починали с вируса да се споменава колко от тях са с придружаващи здравословни проблеми и заболявания, които да са противопоказни към ваксините за ковид. Сърдечно-съдовите са сред основната част от тях, а знаем, че България винаги е била на върха на класациите по смъртност и заболеваемост от такива заболявания. Баба ми например има хронични проблеми с кръвното и ако зависеше от мен да я спра да се ваксинира ако искаше щях да го направя на всяка цена.

Аз споделям мнението на @bdz43r. Не съм в такава степен против ваксините, а против упражняването на принуда. Вирусът е опасен и смъртоносен, всякакво мислене е излишно и опасно, единственото, което трябва да се направи е да се държите като верни слуги на пропагандата и да се ваксинирате. На практика пропагандата и ти @fizik казвате това. Какво, какво каза? Ето това не го разбирам и никой не успява да ми го обясни. Да си продам разума в името на призивите по новините, никога. Джордж Оруел е виждал подобна антиутопия в комунистическото общество, но някак иронично въпросното се оказва по-свято от Папата на фона на грандиозните масови машинации на демокрацията от XXI-ви век.
« Last Edit: 02.11.2021, 12:18:01 by AGENT 006 »

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4372 on: 02.11.2021, 12:11:03 »
0,23% изобщо не е малко, така че 35-59 не бива да се изключва от уравнението. При това, говорим за Германия с нейната здравна система. Рискът в България за тази група вероятно е поне х5.
От кога 0,2 не е малко? То и при грип е толкова, ама него никой не го взема насериозно. И от ваксините може да се окаже толкова смъртността.
Още повече, че в тези 0,2% е добре да се знае колко са били без придружаващи болести и в нормално ненаднормено тегло. Може да се окаже, че хората в добра форма много трудно биха починали от ковид. Димо от ПИФ е мой набор, ама беше пълен, а и май е вземал някакви вещества, които вредят на организма като цяло, не е бил съвсем чист и здрав.
Има ли починали от вируса участници в този форум?
В един друг форум, 95% преболедуваха вече, но никой не почина, и само един беше в интензивното, но се оправи напълно след това.
« Last Edit: 02.11.2021, 12:34:04 by yogimax »
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4373 on: 02.11.2021, 12:54:59 »
Има ли починали от вируса участници в този форум?
В един друг форум, 95% преболедуваха вече, но никой не почина, и само един беше в интензивното, но се оправи напълно след това.
Като каза това в момента си долекувам една досадна настинка, която според мен е следствие от факта, че между 19-ти и 25-ти октомври, на 25-ти ми беше изпита, тренирах усилено с мотора на полигона и то от 8 сутринта, така че ми се налагаше да ставам рано и не си доспивах, очевидно ми се натрупа стрес, а когато стане така явно имунната ми защита отслабва и ми се случва да настина, но въпреки „върлуващият ковид“ тестът ми вчера беше отрицателен и все повече се убеждавам в идеята, че кучето лае много по-лошо отколкото хапе.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #4374 on: 02.11.2021, 13:41:17 »
Служебното правителство имаше уникален шанс да притъпи поне с малко кривата на смъртността, като въведе задължителна ваксинация, поне за общественозначимите професии и рискови групи. Но това не се случи. Просто приемаме, че ще дадем още 30 - 40 000 жертви и че ще имаме демографски размествания през идните десетилетия поради глупостите през 2020 и най-вече 2021. Дано през 2022 да сме малко по-умни, отколкото през 2021.

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4375 on: 02.11.2021, 14:14:52 »
Няма как да въведе задължителна ваксинация и никоя държава не го е направила. Отговори си сам защо? Защото не искат да поемат отговорност за евентуални странични ефекти или дори смърт от ваксините. Страх ги е, че ще завалят съдебни дела. Не са сигурни в надеждността на ваксините. Затова искат да хвърлят топката във вашия двор, хем да се ваксинирате, пък хем да е само ваш проблем ако стане нещо, а те да са с чисти ръце.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4376 on: 02.11.2021, 14:16:50 »
Сравненията на грипа с Ковид са излишни. Грипът изобщо не се доближава до 0,2%, пък да не говорим за споменатата възрастова група.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4377 on: 02.11.2021, 14:27:35 »
Има лекарства, не едно и две вече, ако искате потърсете. Според доста лекари, практици, лекували - помагат, при това без странични ефекти. Защо не се прилагат масово - питайте СЗО, някои даже ги съдят тия.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4378 on: 02.11.2021, 14:51:49 »
В реториката има една логическа грешка, която се нарича позоваване на авторитета. В „Уикипедия“ това е обяснено по следния начин:
„Професор X вярва A, X има авторитет, следователно A е истина. Често този аргумент се вменява и с подчертаване на годините опит, научната степен и наградите на човека, правещ твърдението. Понякога обратното се използва, като се казва че някой не притежава авторитет, научна степен или опит, следователно неговите твърдения са неверни. Има много подтипове на аргумента на авторитета. Често срещан пример е аргументът ad populi – твърдението трябва да е истина защото е популярно, в общи линии приемайки авторитета на масите. Друг пример е аргумента от древността – твърдението трябва да е истина, защото съществува от много дълго време.“

В случая с ковид за абсолют се взема казаното от СЗО, но доказателствата показват една изключително неустойчива тяхна позиция по много от въпросите свързани с вируса.

Първо до последно отказваха да окачествят новия вирус като пандемия, а след това изведнъж го направиха и то някак иронично на петък 13-ти март 2020 г.

Второ точният текст не е пред мен, защото не съм купил книгата, но го пише в Истината за COVID 19 на Д-р. Джоузеф Меркола и Рони Къминс. През октомври 2020 г. СЗО променя десетилетно утвърдената дефиниция за колективен имунитет като резултат от масово преминаване на заболяването през населението, на като резултат от масово външно придобит имунитет, разбирайте ваксина, а ако изчета цялата книга сигурно ще се разкрие още и още. Препоръчвам ви я, зачетох малко от нея, но е написана много компетентно и професионално.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #4379 on: 02.11.2021, 18:51:29 »
Няма как да въведе задължителна ваксинация и никоя държава не го е направила. Отговори си сам защо? Защото не искат да поемат отговорност за евентуални странични ефекти или дори смърт от ваксините. Страх ги е, че ще завалят съдебни дела. Не са сигурни в надеждността на ваксините. Затова искат да хвърлят топката във вашия двор, хем да се ваксинирате, пък хем да е само ваш проблем ако стане нещо, а те да са с чисти ръце.
Принципно съм напълно съгласен с това виждане. Правителството има право да проведе задължителна ваксинационна кампания и ситуацията изцяло предполага това... но наистина в никоя страна не е направено и аз споделям идеята, че никое правителство не иска да рискува със задължителна ваксинация с ваксини, които не са дългосрочно тествани. Те наистина са сравнително безопасни, но са далеч от безопасността на класическите ваксини от задължителния имунизационен календар.

Обсъжда се дори учредяване на европейски фонд за обезщетения за жертвите и трайно увредените от ваксини - съответно над 5000 и над 75 000 души (по информация на ЕП). За цяла Европа не е много, но едва ли 75 000 бебета годишно са трайно увредени от БЦЖ например.