Не знам в Германия какво сте чули и се чува, но сега друг колега, който има роднини бачкащи в Ковид отделение в болница и то в София ми разказа, че когато човек почине директно го пишат НЕваксиниран без да проверяват нищо. И поради тази причина искали да напускат, но пред страха от инфлация, безработица, ток, зима и т.н. несмеели.
Така, че когато за N-ти път телевизията се оказва опровергана от хората!...
Също имам информация от хора, работещи в МОЛ-ове, които са виждали ваксиниран в МОЛ-а как след известно време пада в коридора и после тая информация не се отразява никъде....
Общо взето има два лагера, масово служещи си с лъжи и игнориране на чуждото мнение! По средата има факти. Само, че те са оставени да си ги изяснява всеки сам.
С просто око се вижда, как официалните власти си играят със статистиката, което е любима играчка на всяка власт почти, а онези типични антиваксъри правят същото като жонглират с полу-истини!
И не е вярно, че има нужда от информационна кампания за ваксините! Има нужда от обективна информация! Такава няма! Всеки иска да смачка обратното мнение.
По тоя начин дори за ваксини против ГРИП да налагаш, пак ще се стигне до същия резултат. Защото има индивиди, на които помагат, има такива за които или няма ефект, или имат обратен ефект!
И то е нормално! Има хора, които от една баничка получават киселини, а други могат да изядат 5 банички! Твърдението "яжте банички" или "никога не яжте банички" е еднакво невярно за голяма група хора.
Правилното поведение за ваксините е, да се изписва от лекар, който да поема в резултат на преглед (и/или изследване) ангажимент спрямо теб! Не е нормално антибиотик за зъб да е с рецепта, а ваксината да е по избор и без преглед.