Author Topic: Коронавирус  (Read 473977 times)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Коронавирус
« Reply #4380 on: 02.11.2021, 19:15:18 »
Има ли пробоотик за деца, кокто да е бил пуснат в аптеките, а това е хранителна добавка с тестване от няколко месеца? И да има - не го препоръчва никой! Обаче има такава иРНК ваксина!
Нашата педиатърка преди години не препоръчваше друго адаптирано мляко, освен Аптамил и то с уговорки за поне лъжичка кърма, пък сега ще жулим ваксини от предучилищна!

Педи 5 години като почнах работа в София ме хвана гаден вирус още първата седмица на работа! Бяха докарали 30 чувала с пелети и жената като ме гледяля какъв съм парцал и ги вкарала сама в мазето без да се обади. После и се карах да не прави такива простотии.
Та човекът, който ме разболя за сефте в София знаете ли кой е!?!
Лъчезар Томов! Всичките му вируси ги лепвах за отрицателно време и аз!
Само дето всяка сутрин ТВто ми обяснява, че аз стм антиваксър и съм прост, а той е умен ваксър!
Украйна, победа!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4381 on: 02.11.2021, 21:21:24 »
Аз пък се разболях от тежък грип като бях на интервю за работа през януари 2000 г. Докато бях там нищо ми нямаше, като се прибрах веднага ме повали, почувствах студ, треперене, вкючих печката и легнах до нея и изведнъж вече нямах сили за нищо. Три дни не можех да стана от леглото и бях през цялото време в едно полусънно състояние. След това обаче остана една постоянна продължителна умора и липса на енергия и променен нездрав вид на кожата и това откара почти през цялата 2000 година. Не започнах работа поради тази умора, стоях безработен цяла година.
Не искам да се получава сравнение с корона, но в някои случаи последиците от грип могат да наподобяват тези от корона.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4382 on: 02.11.2021, 21:36:25 »
Трябва да си даде науката сметка как 7 защо за едни хора този вирус предизвиква безобидни схващания на врата, усещане за студ и загуба на обоняние и вкус, а за други хора води до цялостно блокиране на психика, дишане, неврологичен и кардиологична статус.
Това дето казваме, че той е в тежко състояние щото има придружаващи заболявания е вярно, но умирането не става само и основно от придружаващите заболявания. Самият вирус протича сякаш си занесъл грип на млад индианец след откриването на Америка.
Има притеснителнои дупки в медицината за тези 2 години. Уж направиха ваксини дето са супер, а няма тест, който да мери вирус-неутрализиращите антитела, няма метод  прогнозиращ как ще се преболедуване.
Украйна, победа!

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4383 on: 02.11.2021, 22:42:23 »
От чисто любопитство реших да вляза и прочета какво пише в тази тема. За съжаление не съм изненадан. Намирате хиляди причини да не се ваксинирате. Само моля после не тръгвайте да правите възпоменания на хора от форума, които не са се ваксинирали и са преминали в отвъдното. Положението е трагично и с пренавиването си го правите такова.

Drama mode off, моля! Защо не бяхте толкова загрижени за хората в България и хората от форума миналата година по същото време, когато пак имаше вирус, ама едни други хора не даваха да се лае по телевизиите и не правеха адекватен брой тестове?

А мнението на  ooleg от  « -: Днес в 17:48:56 » е точно в десетката! Причината България (и Румъния в частност) да бъдат на дъното по всички показатели днес е точно влиянието на онези "велики" държави, които възхвалявате някой хора тук и сега! С целенасочена и колониална антинационална политика държавите ни бяха почти унищожени - същевременно, ежедневно се наливат стотици хиляди в платени медии и платени журналисти, които да убеждават обикновения българин как е нормално да живее и работи за има-няма 300 € на месец, че даже и ваксиниран, а наред с това да приеме и еднополовата любов. Значи когато трябва да сме европейци по заплащане на труда - не може, ама когато трябва да сме ваксинирани джендъри - да, тогава няма проблем ?! За мен проблемът е комплексен, но на ниво общество вече почти нямаме допирни точки с онези държави, които непрекъснато биват хвалени от някой хора тук. Нещата рано или късно се чупят, но вярвам, че българите (изобщо на балканите) сме най-малкото много по-опитни в лошите събития, отколкото тях!  :devil:
« Last Edit: 02.11.2021, 22:57:25 by Sixkiller »
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4384 on: 02.11.2021, 23:26:30 »
Не,  бе - не е нормално ваксините да излизат по-полезни от кренвиршите, сиренето, белия хляб, солта, бялата захар!
Хайде стига пропаганда!
Много е важно какво ядеш, обаче хайде да си боцкаш нов продукт щото са го боцкали стотици милиони!
Еми аз да не съм ги преглеждал!
Колежката днес ми вика: аз съм убедена, че миналата седмица изкарах Ковид!
А е с две дози от пролетта и лятото на Астра.
Вика - едвам гледах, едвам карах. Направих си обаче, два антигенни - отрицателни!
Викам й - що си мислиш тогава, че е било КОВИД?
Вика - имах усещане за задух. А тя не го беше изкарала и е на две дози антиспайк - натурален имунитет от ваксини.
Подозрително ми е, когато ваксинирани се мъчат много и от ваксините, и от болестта. В случая вярвам,  че човек по-добре си усеща от анигенен тест.
Украйна, победа!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #4385 on: 02.11.2021, 23:54:26 »
Пълното овладяване на дневния ред от темата за вируса и актуалните ѝ развития е нелепо, опасно и направо антихуманно промиване на мозъци. Гледах видео коментар на Пламен Пасков, в който излагаше статистика за хоспитализациите преди пандемията, които с години са вървели с еднакви цифри, но изведнъж през 2020 и 2021 г. хоспитализациите в България падат с няколкостотин хиляди(едва ли защото нацията изведнъж е станала по-здрава със същата тази бройка). Спомням си миналата година анализатор по телевизията, който говореше, че по време на епидемията от ебола в Африка е имало увеличен процент заболеваемост и смъртност от други заболявания, мисля че спомена за морбили. По-притеснителното е че правителствата и всички свързани по някакъв начин организации, които казват какво и как да се прави дали в национален или в световен мащаб, не биха могли да си позволят илюзиите, които създадоха да се сринат изведнъж, така че за голямо наше съжаление перспективата за дълговременна „нова нормалност“ е напълно реална. „Нова нормалност“ на заблудата, откровената лъжа и игра с човешките съдби и здраве. Не бих се учудил ако се стигне до момент, в който започнат да ни призовават да се преваксинираме всяка година, докато „ваксините“ наистина не станат ваксини. Най-заплашителното в случая не е вируса, а приоретизирането му над абсолютни човешки права и свободи с цената на съшити с бели конци пропагандни изяви. Дълбоко съм убеден, че начинът, по който протича тази така наречена пандемия е абсурден за XXI-ви век и фактът, че сме забъркани в куклен театър е очевиден за всички. Ето това е истинският проблем, не вируса или ваксините.
« Last Edit: 03.11.2021, 00:03:24 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline yogimax

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4386 on: 03.11.2021, 09:03:40 »
Племенниците ми откакто се ваксинираха, не усещат някои миризми. Сестра ми мъжът й, които не са ваксинирани усещат и са питали децата си да помиришат, а те и двамата нищо не усетили.
А тук инфо за вредите от ваксините и броя на пострадалите
https://posoka.org/ec-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8/
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4387 on: 03.11.2021, 09:56:33 »
Никой не е казал че ваксините са абсолютно безопасни, а че са в пъти по-безопасни отколкото да те хване самия вирус. Да, може би наистина при здрав млад човек с добър имунитет до към 40 дори до към 50-така може да стане по-зле ако се ваксинира, ама съгласете се че няма как този човек да знае доколко е предразположен към този вирус, и дали няма да го удари тежко. Защото се сещам за напълно здрав човек, който едвам го изкара и още има умора, както и за такива на по 65-70 с много придружаващи заболявания, които освен запушен нос, болежки в гърлото няколко дена и 15 дена кибичене вкъщи напълно здрави нищо друго не усетиха от тоя вирус.

По-скоро науката трябва да потърси, какво има в едните че дори на възраст и със заболявания не ги удря и какво няма в други млади и здрави  че се разболяват тежко. Явно има нещо. В моята работа един колега, също на години и с придружаващи заболявания е под карантина защото вкъщи всички са с корона, а той се тества през 2 дена, постоянно е в контакт с тях и не се разболява и е отрицателен. Значи очевидно има някои хора, в които има нещо заради което не могат да го хванат, независимо от възраста и заболяванията.  Това е малко като защо има хора които умират здрави без нищо на 65 и баби и дядовци, цял живот с десетки заболявания които живеят до 100 години.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4388 on: 03.11.2021, 10:03:57 »
Странен е натисла, да се пробутва статистиката за ваксинирани като спокойствие.
Много хора знаят яечв как им се отразява щото са го изкараюо. Пропагандата по-лесно прие да си скрит вирусоносител, отколкото да си здрав с естестввн имунитет.
А най-опасното е че всеки представен медийно като опасен за обществото, бива размазван лато престъпник.
Украйна, победа!

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #4389 on: 03.11.2021, 10:09:24 »
Много от тестваните на дневна база са именно такива - вирусоносители без симптоми. Това е доказан факт и не виждам защо трябва да спекулираш.
Иначе относно имунитетът и способността да се разболееш, преди две седмици от моят екип на смяна в работата  всички цъфнаха с Корона и симптоми (без необходимост от болнично лечение). На мен така и нищо не ми стана, но никой не може да каже дали става дума за силен имунитет, резултат от ваксинация, или просто късмет.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #4390 on: 03.11.2021, 10:15:31 »
По-скоро науката трябва да потърси, какво има в едните че дори на възраст и със заболявания не ги удря и какво няма в други млади и здрави  че се разболяват тежко.
Науката го е казала още много отдавна и това е казвано много пъти и по време на сегашната ситуация - заразяването не е бинарна стойност и има количествено и качествено измерение. Заразяването с голямо количество вирусни частици (продължително пребиваване в среда с висока концентрация) предполага тежко боледуване и обратно. Затова в сферите, в които се работи с много хора има много по-ниска смъртност - те често се излагат за кратко в среда с ниска концентрация, създадена временно от някой посетител, пътник и т. н. и получават имунитет без дори да подсмърчат, а сред хората, които работят в по-изолирана среда смъртността е висока - те се заразяват за първи път ударно от някой, с който живеят или работят, затова умряха цели семейства. Когато ваксини няма или ваксинираните са много малко, налагането на масови ограничения на контактите води до повече хора във втората ситуция, съответно повече смъртни случаи.

Обратното обаче, отпускане на мерките и послание "Заразявайте се наволя", макар и по-малко вредно, е обществено и политически неприемливо. С други думи, в момента вариантите са или много умрели, но илюзия, че се прави нещо, за да са по-малко, или малко умрели, но обвинения, че не се прави достатъчно, за да са още по-малко. Всеки, натоварен с отговорността да решава, би избрал първото.
« Last Edit: 03.11.2021, 12:18:23 by bdz43r »

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #4391 on: 03.11.2021, 11:10:09 »
Служебното правителство имаше уникален шанс да притъпи поне с малко кривата на смъртността, като въведе задължителна ваксинация, поне за общественозначимите професии и рискови групи. Но това не се случи. Просто приемаме, че ще дадем още 30 - 40 000 жертви и че ще имаме демографски размествания през идните десетилетия поради глупостите през 2020 и най-вече 2021. Дано през 2022 да сме малко по-умни, отколкото през 2021.

Аз пък искам на вас в Германия да ви въведе новото правителство задължителна стерилизация!
Я си гледайте вас си!
Вашата пропаганда отдавна е изкарала ядемето на сирене от магазина по-вредно от ваксиниране при всякакви продружаващи заболявания!
Промити мозъци! Пълни сте с мнение, кое е добро за мен! Мисля и аз да мисля какво са ви правим Вас!
Хем се гордеете с цензурата в медиите на Запад по тоя въпрос, хем сте супер сигурни, как сте прави по въпроса!
Голям копнеж по това да набодете хора, които са изкарали това заболяване и не стават за плашене с него!

За стерилизация не знам, но някои потребители в този форум имат определено нужда от угнетяване на напрежението. Също така е интересно, че в темата вече почти не се чува друго мнение, освен "алтернативното". Което всъщност не е учудващо, при 80 на 20.

"Всеки сам си преценя"

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4392 on: 03.11.2021, 13:16:32 »
Не знам в Германия какво сте чули и се чува, но сега друг колега, който има роднини бачкащи в Ковид отделение в болница и то в София ми разказа, че когато човек почине директно го пишат НЕваксиниран без да проверяват нищо. И поради тази причина искали да напускат, но пред страха от инфлация, безработица, ток, зима и т.н. несмеели.
Така, че когато за N-ти път телевизията се оказва опровергана от хората!...

Също имам информация от хора, работещи в МОЛ-ове, които са виждали ваксиниран в МОЛ-а как след известно време пада в коридора и после тая информация не се отразява никъде....

Общо взето има два лагера, масово служещи си с лъжи и игнориране на чуждото мнение! По средата има факти. Само, че те са оставени да си ги изяснява всеки сам.

С просто око се вижда, как официалните власти си играят със статистиката, което е любима играчка на всяка власт почти, а онези типични антиваксъри правят същото като жонглират с полу-истини!
И не е вярно, че има нужда от информационна кампания за ваксините! Има нужда от обективна информация! Такава няма! Всеки иска да смачка обратното мнение.
По тоя начин дори за ваксини против ГРИП да налагаш, пак ще се стигне до същия резултат. Защото има индивиди, на които помагат, има такива за които или няма ефект, или имат обратен ефект!
И то е нормално! Има хора, които от една баничка получават киселини, а други могат да изядат 5 банички! Твърдението "яжте банички" или "никога не яжте банички" е еднакво невярно за голяма група хора.

Правилното поведение за ваксините е, да се изписва от лекар, който да поема в резултат на преглед (и/или изследване) ангажимент спрямо теб! Не е нормално антибиотик за зъб да е с рецепта, а ваксината да е по избор и без преглед.
Украйна, победа!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #4393 on: 03.11.2021, 13:36:41 »
Очевидно е, че ваксините допринасят сериозно за това, да има по-малко тежко болни и по-малко починали.
Другото си е миш-маш, както и да го гледаме. Заразени ваксинирани има и то с лопата да ги ринеш.

Между другото, вчера във BMJ излезе доста скандална статия за порочни практики при клиничните проучвания на Шмайзер миналото лято.
Игнорирани са странични ефекти, имало е надписи, нарушаващи анонимността на доброволците, ваксините са съхранявани неправилно и какви ли още не неща. Това засяга около хиляда от общо 44 хиляди участници, но може да е и само върха на айсберга. Дали само там е било така, никой не знае. Засега няма доказателства де, но мен не ме изненадва това.
Който иска, може да прочете, стига да му се отвори страницата: https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4394 on: 03.11.2021, 13:57:20 »
Да постигнем прекрасна статистика с лични въздействия!
Да не забравяме, че тая седмица в САЩ набучиха първите Шмайзери на 5 годишни деца!
Пазим ги заради множеството им хронични заболявания, нали?! Щото имат рак, високо кръвно, рискове от инфаркт и инсулт, ХОББ, диабет и злоупотребяват с алкохол, цигари и наркотици!
След като не ги предпазва от заразяване (ваксината) от к'во ги предпазва на 5 години?! От претъпканите детски отделения с деца поставени на апаратна вентилация?
От телескоп е ясно, че НИКОЙ НЕ Е, НЕ МОЖЕ ДА Е и НЯМА КАК ДА Е  - проверил въздействие върху пубертет, сперматозоиди, яйцеклетки и т.н.
Вярвайте на науката и ваксинирайте детето си в детската градина! Ще намалим таксата с 2.50!
Украйна, победа!

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #4395 on: 03.11.2021, 14:11:02 »
Как така такива новини за припаднали, починали в болница и писани неваксинирани или Бог знае какво още достигат предимно до ушите на противниците и въздържателите на ваксините? Някакси много удобно, като музика за тяхните уши, а и да поналее малко вода в тяхната мелница да се въздържат от ваксина до момента.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4396 on: 03.11.2021, 14:37:28 »
Смяташ, че нямам такива колеги или лъжа, или те ме лъжат?!
До къде искаш да достигнат такива новини? До "По света и у нас" няма да е!
По новините твърдят, че клети са лекарите и мед. сестри дето работят в болници, а не пациентите им, които умират!
Разбира се - те са виновни, че умират! Щото по дефолт не са ваксинирани! Като умре ваксиниран - язък, късата клечка!
Аз съм сигурен, че в твоята глава умират толкова хора щото е България и е пълно с антиваксъри или щото са претоварени!
Истината е, че те умират щото заболяването е много смъртоносно без лечение! А дефакто ако не си човек на някой - изобщо няма кой да те погледне!
По същия начин се умираше преди и от инсулти, и инфаркти! Така умря и баща ми от инсулт! Отказват да го вземат в болница поради: "Я ти си гледай компютрите и не ми се бъркай на мен за болестите", "Баща ти няма инсулт!", "Ще го вземем без направление в линейката и ще го закараме в Хасково на преглед, обаче ако няма инсулт ще го оставим там на улицата и няма да го върнем" (неподвижен без възможност да стои прав)
« Last Edit: 03.11.2021, 14:39:17 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #4397 on: 03.11.2021, 14:55:48 »
Между другото, някой ако иска да чуе реални случаи, разказани лично, може да ги чуе тук: https://rumble.com/vokrf7-sen.-johnson-expert-panel-on-federal-vaccine-mandates.html
Това е събитие, организирано от сенатор Рон Джонсън. Някои от разказите са много неприятни и не са за всеки.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #4398 on: 03.11.2021, 15:25:36 »
Как така такива новини за припаднали, починали в болница и писани неваксинирани или Бог знае какво още достигат предимно до ушите на противниците и въздържателите на ваксините?
Достигат до всякакви уши, но тези от другия лагер никога няма да ги кажат. Прави впечатление у нас, че расте делът на ваксинираните сред починалите - вече гонят 10% или почти наполовина на дела ваксинирани общо. Това се дължи предполагам на ударното ваксиниране в последните дни.
По-горе стана въпрос за Алцхаймер и ваксини... това е хубаво да се знае, че е болест изключително психическа и малко физическа. Лекарствата за физически болести няма особена връзка с болестта. Казвам го по повод това, че на една роднина лелята рязко и трайно се е влошила не от ваксината, а само от опита за поставяне на такава, т. е. изяло на психологическа основа.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4399 on: 03.11.2021, 16:20:14 »
Ама то нали според онзи лагер щом е от мисълта за ваксина не е виновна ваксината!
Нищо, че един от методите за изтезания са мнимите екзекуции.  На ИДИЛ де, както и на Алкайда.
Иначе аз го вярвам - например като имаш псориазис е достатъчно само да се изнервиш здраво за няколко часа за да се възпали кожата на нови места.
Така, че щом става за часове при псориазис, защо да не става за Алцхаймер и в мозъка.

За ваксините - явно имат действие от 1 месец до около 8-12 месеца. И това е като нямаме в момента ваксинирани над 12 м.
Някои хора точно поради реалната опасност да се бодат всяка година не им се почва.

Към момента играят твърдо и от двата лагера, чиято задача е да си оправят "статистиките". Почти липсват независими хора, чиято задача е да установят фактите. Навярно причината е, като диверсификацията на газа. В един момент става по-лесно да идеш в правилния отбор, вместо да правиш газови доставки от далечни места.
« Last Edit: 03.11.2021, 16:28:26 by ooleg »
Украйна, победа!