Author Topic: Винетки/Толл/Такси/цени обща тема  (Read 7952 times)

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
В сила от 01.03.2020 заради влизането в сила на тол таксите.

Само 1839 1841 1845 1847 1849 1853 1857 1859 и 1863 имат право да се движат на линии 58 и 59 както и персонални 105 и 118. Засега само 1114 1121 1122 и 1128 ще са на 54 поради същата причина.

Линия 58 се прехвърля в 2ра атоколона, а 2те коли на 111 от 2ра се връщат на 4та автоклона.
На линии 60, 65 и 98 ще се срещат по-често 19ки. На 44 и 44Б ще се срещат по-често Интурота.

Offline vaz2106

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Е нема такава държава бате, е това е .

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
Винетка за градски рейс е поредна българска иновация в световен мащаб - подобно на червената вълна на светофарите, програмираното по разписание пакетно придвижване на всички линии на градския транспорт в даден район, чушкопека с капацитет на печене една чушка, но пък разход като на електрожен, и т.н. и т.н., списъкът е дълъг.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Аз пък снощи чух по новините, че за Банкя е договорено да не се ползва винетка.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Нали бяха се договорили за селата на територията на СО да не се изисква винетка/тол такса? Като общината плаща на АПИ. Или договорката е само за леки коли....
По рейс и по жена не се тича!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Или договорката е само за леки коли....
Изглежда е точно така, което разбира се не го прави по-умно като идея. Столична община не мисли за собственото си благосъстояние очевидно.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Online RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Не е сигурно. Вариант да няма тол беше съответните пътища да станат общински и СО да поеме поддръжката им. Все пак по стотинка-две на километър не е особено много.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Аз пък разбрах че тол системата се отлага за 27 март

Изпратено от моят AMN-LX9 с помощта на Tapatalk

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Тол таксата за тези пътища за които са се договорили остава, но колите пътуват без винетка.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
За другите линии не знам, ама за 54 от къде до къде точно трябва винетка, при положени, че знакът за винетка и тол е след разклона за Божурище, където 54 завива?

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Най-вероятно искат винетка за ПВ Сливница, където автобусите минават по естакадата.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Най-вероятно искат винетка за ПВ Сливница, където автобусите минават по естакадата.
Ама пак след табелата за край на София знак за начало на път с винетка има чак след разклона за Божурище, даже е подменен от новите знаци с надпис винетка и тол и не би трябвало да искат винетка от кръговото до разклона за Божурище.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
Ама пак след табелата за край на София знак за начало на път с винетка има чак след разклона за Божурище, даже е подменен от новите знаци с надпис винетка и тол и не би трябвало да искат винетка от кръговото до разклона за Божурище.

Точно така, ако не са сменили нещо изискването и знаците за винетка са именно от разклона за Божурище, по вътрешния път до Божурище, по който именно върви А54 не се изискваха винетки...
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Да но Божурище не се ли пада Софийска област

Изпратено от моят B1-790 с помощта на Tapatalk

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Да но Божурище не се ли пада Софийска област

Изпратено от моят B1-790 с помощта на Tapatalk

След прелеза да, но в населено място не се изисква винетка.

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email

След прелеза да, но в населено място не се изисква винетка.

Имаше преди време една глупост, че главните улици в селата са част от републиканската пътна мрежа и трябвало да имаш винетка, за да минеш през тях. Не съм сигурен дали още го има, но може да има нещо общо.

Online RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Не, такова нещо няма. Може да има път извън населено място, част от РПМ и пак да не се изисква винетка, но в населените места не е необходима. Неотдавна и за околовръстните пътища не се изискваше, но това отпадна.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
С извинение, що за мизерници трябва да се тези "Софиянци" дето не могат да си позволят винетка, струваща 8 лева забележете ОСЕМ лева на месец, които в София се искарват за по-малко от час работа, та се вдига такава дъндания за тия винетки, та сега поддръжката на тези пътища да пада на общината? Вместо тия пари да отидат за градски транспорт, за паркове, сега трябва да се отделят за поддръжка на доста километри пътища, само щото някой не може да отдели 8 лева на месец. При това на места където има и градски транспорт, който е почти без пари, по левче на ден ако си с годишна карта, някъде има и влак който също е почти без пари,демек държавата и общините са осигурили почти безплатен транспорт. И при все че повечето живущи в тези предградия притежават имоти за по над 100 бона. Да не би повечето да са някакви социално слаби? Мен лично би ми било обидно да протестирам за някакви 8 лева на месец, все едно съм някой пенсионер на минимална пенсия дето си брои стотинките и неспособен да искара и лев.

А винетка за общински обществен транспорт също ми се вижда тъпо. Всеедно държавата да плаща сама на себе си.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
С извинение, що за мизерници трябва да се тези "Софиянци" дето не могат да си позволят винетка, струваща 8 лева забележете ОСЕМ лева на месец, които в София се искарват за по-малко от час работа, та се вдига такава дъндания за тия винетки, та сега поддръжката на тези пътища да пада на общината? Вместо тия пари да отидат за градски транспорт, за паркове, сега трябва да се отделят за поддръжка на доста километри пътища, само щото някой не може да отдели 8 лева на месец. При това на места където има и градски транспорт, който е почти без пари, по левче на ден ако си с годишна карта, някъде има и влак който също е почти без пари,демек държавата и общините са осигурили почти безплатен транспорт. И при все че повечето живущи в тези предградия притежават имоти за по над 100 бона. Да не би повечето да са някакви социално слаби? Мен лично би ми било обидно да протестирам за някакви 8 лева на месец, все едно съм някой пенсионер на минимална пенсия дето си брои стотинките и неспособен да искара и лев.

А винетка за общински обществен транспорт също ми се вижда тъпо. Всеедно държавата да плаща сама на себе си.
Протестират, защото плащат софийски данъци, включително и софийски ПЪТЕН данък, а за да стигнат до София трябва да платят винетка. Виж например отсечката от 1км между Нови Искър и Требич и кажи дали за тоя 1км по тия дупки заслужава да плащаш каквото и да е било. А тия пари ако не отидат за пътища не си мисли, че ще отидат за градинки и тротоари, а най-вероятно в нечий джоб.
Да не говорим, че е много некоректно да се сравняват имотите, защото по селата има и имоти за 100 бона, има и за 10 бона. Това, че някой живее в "предградията" не го прави автоматично богат.

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Съгласен съм с теб. Но съм съгласен и с мнението на @pepi1997и на мен ми се вижда и струва тъпо МГТ да плаща винетка
Още повече да се разделят хората на бедни и богати
Извинявам се ама един ден всички като се изправиме пред създателя ще сме равни
Специално за Божурище табелата за  винетка се намира срещу някогашния мотел Божур. Но от друга страна
Последната спирка на 54 в Божурище е в индустриалната зона т.е.че след като 54 е минал квартал Максим Горки който е след центъра  явно смятат че вече не се намира в градска зона
« Last Edit: 05.03.2020, 01:23:46 by poly911 »