Author Topic: ПТП и инциденти  (Read 333549 times)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Re: ПТП и инциденти
« Reply #1220 on: 07.07.2022, 14:38:01 »
...имаше поне няколко инцидента за които причината е че на шофьора на автобуса изведнъж му е станало лошо.
Много грешно го формулираш. Правилното е "Шофьорът е казал, че изведнъж му е станало лошо." А дали наистина е така... почти винаги не, но това е недоказуемо.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1221 on: 07.07.2022, 14:48:08 »
Нали има камери в автобуса, на тях може да се види какво се е случило.

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1222 on: 07.07.2022, 15:18:54 »
Понеже тая седмица шарих доста из София с градския транспорт, смея да твърдя какво е станало - разговори! Тия hands free трябва да им бъдат взети! Постоянно се говори за какво ли не, не ми е и работа да знам за какво, но всеки случай не е служебно и това адски отвлича вниманието! Лично ми се случи тая седмица 4 спирания "на косъм"  и почти подминаване  на редовна спирка. Просто какво толкова имат да си обсъждат не знам, но мисля, че това трябва да се прекрати! Това с прилошаването, ок хора сме може и да стане, вече клони като онова на КАТ и несъобразената с пътните условия скорост.

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
« Reply #1223 on: 07.07.2022, 15:34:35 »
Цък
Най-накрая да му махнат циганския кич на 3104 :devil:

Надявам се шофьорът да е добре, да не е пострадал сериозно и да се оправи в най-скоро време. И нека 3104 да не се бави колкото 3100 :rolleyes:
над 8000 мои снимки във Flickr:
https://www.flickr.com/photos/198506535@N07/

Фен на всички дизелови автобуси!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1224 on: 07.07.2022, 15:35:15 »
Цели два дни МВР крие от обществото, че на дясната седалка до убиеца Георги Семерджиев, се е возила полицайка от столичното Първо РПУ. Това разкриха пред БЛИЦ източници от вътрешното ведомство.
Най-вероятната причина за скритата информация е обстоятелството, че МВР шефът Бойко Рашков цели да опази репутацията си, за да може парламентът да го гласува за председател на КПКОНПИ.
По тази причина МВР е спуснало информационна завеса по случая със Семерджиев и пуска публично едва по няколко реда с прессъобщение.
Става въпрос за Симона Радева, патрулен полицай при столичното Първо полицейско управление.
Младата полицайка е студентка по право и очевидно също обича татуировките и бързите скорости. Все още няма офицална информация от МВР за това – защо повече от 36 часа след тежката катастрофа от ведомството не са признали, че действащ техен служител е бил в компанията на шофьора-убиец.
По неофициална информация Радева е отказала да съдейства на разследващите, отричала пред колегите си, че е била в джипа на Семерджиев и заедно с него е напуснала местопроизшествието.
По ирония на съдбата, като патрулен полицай, именно във функциите на Симона Радева, ако е била на работа фаталната нощ, тя е можело да бъде пратена, за да осигури периметъра на убийствената катастрофа.
В сряда следобед вътрешният министър в оставка Бойко Рашков съобщи, че МВР е наясно със самоличността на спътницата на Георги Семерджиев във фаталната нощ.
Рашков обаче скри, че става въпрос за действащ полицай от София.

https://demokrat.bg/archives/8441?fbclid=IwAR0E624iMZ3gQeimKnEXOitZk05btYwZlYoUT4OGiZwiTdNcpl0jPqYvEsY
Спрете си просташките мнения !

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1225 on: 07.07.2022, 15:36:23 »
То добре че говорят на слушалки, поне това.
Иначе е факт, че нон стоп се говори. И в автобусите, и в трамваите го виждам и слушам. Обсъждат се пътниците. Тая как е облечена, тая какво носи, тоя къде ще слизал, какво ще готвим за вечеря. На висок тон, ако може всички да чуят!

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1226 on: 07.07.2022, 15:46:11 »
Не е ок това. 2-3 минути нещо набързо, добре. Не знам шофьор ли си, но лично аз след разговор по слушалката карайки се чувствам поне минута две неадекватно след края на разговора. Не знам може би проблема е в мен...

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1227 on: 07.07.2022, 15:59:21 »
Все пак не е редно в работно време да се провеждат дълги лични разговори.  :rolleyes:

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #1228 on: 07.07.2022, 16:58:29 »
Това с разговорите ми идва леко пресилено. До шофьор си е. Отдавна в колата говоря през блутут и не съм забелязал да ми разваля концентрацията. 8+ часа да седиш с нулева комуникация сигурно е кофти.
« Last Edit: 07.07.2022, 17:00:28 by wiNt »

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1229 on: 07.07.2022, 17:06:01 »
8+ не без никаква комуникация, а със спорадична такава. Оня ден на Дървеница се качих до зала Армеец, е шофьора не спря да го говори и за миг, за мен това не е нормално.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1230 on: 07.07.2022, 17:16:25 »
Това с разговорите ми идва леко пресилено. До шофьор си е. Отдавна в колата говоря през блутут и не съм забелязал да ми разваля концентрацията. 8+ часа да седиш с нулева комуникация сигурно е кофти.

Защо нулева комуникация? Шофьорите могат да си говорят с пътниците на спирките за да им продават билети и да им пожелават приятен ден, да слизат и да отварят и затварят рампите на инвалиди и трудноподвижни хора и да ги питат на коя спирка слизат за да им помогнат там. Защо не искат да си говорят с пътниците и се преграждат със всякакви възможни стъкла, плексигласи, ластъци и други средства за да се изолират от тях, а после въртят телефоните и почват обсъждане на същите тези пътници на висок глас? Любезна комуникация с пътниците на спирките ще покрие дневната доза която им е необходима мисля.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1231 on: 07.07.2022, 17:32:47 »
На човек може да му се наложи да проведе личен разговор в работно време, но все пак не трябва да се прекалява. Принципно не е особено уместно да се обсъждат пътниците със странични хора. Няколко разговора по няколко минути са приемливи, но да се говори половин час или повече е прекалено. :rolleyes:

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1232 on: 07.07.2022, 18:41:06 »
Водача не е длъжен да отговаря на въпроси на пътници, а разговорите в движение и СА забранени. Всичко се прави на добра воля.
А за разговорите по телефона - те помагат смяната да мине по-леко , а това вас не ви касае , камо ли пък какво обсъжда водача и с кой го обсъжда. А за да чуеш какво се обсъжда трябва да си с нагласа да чуеш, да се вмъкнеш там където не ти е работа. За това и водачите се изолират от пътниците.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1233 on: 07.07.2022, 19:13:51 »
Прилошаването на водача е официално потвърдено, измерили са му високо кръвно, самият той говори за определено време, в което не си спомня какво се е случило.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1234 on: 07.07.2022, 19:25:31 »
Бях на 18, гогато ми притъмня пред очите - бяп в коридор , срещу мен имаше лампа 60 вата , аз не я виждах . Облегнах се на стената и може би след 40-50 секунди ми просветна .

Offline Dani_98

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1235 on: 07.07.2022, 19:46:04 »
Гаврата на столичен градски транспорт с шофьорите и пътниците продължава

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1236 on: 07.07.2022, 21:49:34 »
Каква гавра? или пак си пишем глупости да събираме брой мнения?
На всеки от нас може да му прилошее, да получи инсулт включително и на теб. И преди да си изръсил друга глупост се запознай с работата на водачите , продължителността на смените , броя почивки в месеца и ежеминутния стрес на пътя.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Dani_98

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1237 on: 08.07.2022, 14:48:42 »
Каква гавра? или пак си пишем глупости да събираме брой мнения?
На всеки от нас може да му прилошее, да получи инсулт включително и на теб. И преди да си изръсил друга глупост се запознай с работата на водачите , продължителността на смените , броя почивки в месеца и ежеминутния стрес на пътя.
Именно това имах предвид столичен градски транспорт третират шофьорите като роби. По всяка вероятност почивките не съответстват на работните дни

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1238 on: 08.07.2022, 15:26:39 »
Прилошаването на водача е официално потвърдено, измерили са му високо кръвно, самият той говори за определено време, в което не си спомня какво се е случило.
Може ли да се докаже, че е от преди инцидента или е в следствие от него!? (Не се заяждам, просто питам...) :)

А за преграждането и разговорите с пътници - да не забравяме, че водачите са високоинтелигентни, божествени същества, няма какво да се общува с пътниците, които са много по-нисши. Голямо великодушие е, че им се позволява въобще да се качват в превозните средства, тяхното значение и роля са минимални. В един съвършен свят би било редно да няма въобще пътници... (Тук вече се заяждам. ;) )
« Last Edit: 08.07.2022, 21:35:58 by difian »

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #1239 on: 08.07.2022, 16:16:43 »
И на мен ми е призлявало до такава степен, че и лампата я нямаше, ама това не е внезапен процес, както се опитват да го изкарат. Почва да ти прилошава поне няколко минути по-рано. Тук видно волана е завъртян и са набити спирачки - нещо което няма да направиш ако загубиш съзнание. Много по-вероятно ми изглежда разсейване и неспазване на дистанция. Аз не помня от доста време насам да е имало инцидент с МГТ и на водача да не му е "прилошало".
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София