Author Topic: ПТП и инциденти  (Read 333606 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: ПТП и инциденти
« Reply #2020 on: 08.01.2024, 16:05:22 »
Нямат ли блокировка Шиндлерите? Внушението на (Е)бахов за Шиндлерите е наистина тъпо.
Имат, ако си стъпил на подвижното стъпало, вратата не се затваря. На средната, нископодова врата има датчик за движение.
Иначе камери в района има достатъчно, а и в самия трамвай също, за да видят какво се е случило.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2021 on: 08.01.2024, 16:36:25 »
Като шофьор на автобус с 30 годишен опит, ще кажа че единствено нужното спазване на разписание и движението на няколко линии по един маршрут карат водачите да бързат, което пък води до точно такива инциденти.
Сегашният директор на Дружба беше ходил и пътувал във Варшава, и там въпросът е уреден по съвсем друг начин, но естествено много трудно приложим в София поради инфраструктурата на пътната ни мрежа. А по този въпрос въобще не се разсъждава !
И инцидентите са налице.
Е сподели какъв е този начин във Варшава?
Да бърза се - явно е,че го казваш от опит и всички сме го виждали, но наличието на блокировки на вратите мисля, че е адекватно решение на въпроса

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #2022 on: 08.01.2024, 20:15:29 »
Е ако го знаех, щях да го напиша, ама директор на подчинен не обяснява. Иначе съм се возил във Варшава на трамвай, ами като тръгне, ако не се държиш-падаш, и вдига може би 80 км/ч. Това беше 1988 година.
Спрете си просташките мнения !

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #2023 on: 08.01.2024, 20:17:41 »
Не знам във Варшава, но в Прага, Будапеща и... Бургас, качиш ли се в обществен градски транспорт, първата ти работа трябва да е се хванеш здраво.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2024 on: 08.01.2024, 20:30:32 »
А пък в Рим да видиш как се кара,- след автобус странични огледала падат на колите.

Offline david

• Запален по ГТ
  • Ganz Villamossági Művek
    • View Profile
« Reply #2025 on: 08.01.2024, 22:37:45 »
Не знам във Варшава, но в Прага, Будапеща и... Бургас, качиш ли се в обществен градски транспорт, първата ти работа трябва да е се хванеш здраво.
Едно каране правят и унгарци, и чехи, лошо да му стане на човек... натискат педалите до долу и това е, изключително слаби и некадърни шофьори са. 

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #2026 on: 08.01.2024, 22:44:46 »
А бе кой кат' Ганя...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #2027 on: 09.01.2024, 11:29:06 »
Навремето и в Нидерландия така тръгваха автобусите. Чак веднъж и кучето на майка ми се беше търкулило при тръгване.  :D

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2028 on: 09.01.2024, 15:11:02 »
Е сподели какъв е този начин във Варшава?
Да бърза се - явно е,че го казваш от опит и всички сме го виждали, но наличието на блокировки на вратите мисля, че е адекватно решение на въпроса
Точно в предното мнение пише, че тези трамваи имат блокировки на вратите. Чукча не читател…

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #2029 on: 10.01.2024, 13:02:05 »
Аз лично не виждам проблем нито в трамваите, нито в блокировките. Проблемът е единствено в тръгването без поглеждане в огледалото, както и последвалата неадекватна реакция на ватмана.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2030 on: 10.01.2024, 13:38:36 »
На съвестния водач правилото е да поглежда преди тръгване три пъти, преди да затвори вратите, след като затвори вратите, и преди да тръгне.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2031 on: 10.01.2024, 18:03:18 »
660
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #2032 on: 10.01.2024, 19:03:46 »
Не оправдавам никого в тази ситуация, но смятам, че си заслужава да бъде вметнато, че има места, на които нещата, за които трябва да се внимава са повече, отколкото позволяват способностите на повечето водачи. Например баща ми редовно се връща от работа с колата през „Христо Ботев“ в северна посока и след това завива по „Сливница“ към „Люлин“. Трамвайната спирка на „Пиротска“ я разпознава, защото на нея изведнъж паркиралите коли в дясната лента свършват и това привлича вниманието, а и е съвсем скоро след светофара на „Тодор Александров“, но спирката на „Сливница“ след продължителна права, по тъмно в пиков час, когато дясната лента е постоянно заета, а лявата обикновено свободна, там винаги забравя да даде предимство на пътниците и винаги му напомням, както направих и тази вечер. Кръстовището на „Вардар“ и „Стамболийски“ е един от няколкото примери за кръстовища, на които не очакваш левия завой да е с изчакване, още повече на трамваите, а специално осмиците там се движат много бавно след кривата към „Люлин“ и е много лесно да се объркаш. Винаги е много лесно да покажеш снимка след случката и да обвиниш шофьора в некадърност, но не всичко е толкова черно и бяло.
« Last Edit: 13.01.2024, 10:23:52 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #2033 on: 11.01.2024, 19:26:30 »
По казуса с влачената баба от трамвая на Лъвов мост - никой не обвинява ватмана за това, че вратата се е затворила - ясно е, че не я е затворил той, ама да тръгнеш без да се увериш че няма никой на вратите за мен не е нормално. Още повече пък, че не е предложил помощ на жената, за мен лично е нечовешко отношение, ако ще и тя да е виновна. И накрая не забравяйте, че утре на мястото на тази жена може да е ваш близък или дори вие.

Offline TIGER64

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2034 on: 14.01.2024, 22:00:20 »
4410 е със счупено стъкло. Счупено е с камък от замерящи го на борсата.

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2035 on: 14.01.2024, 23:10:35 »
Дано сега след този случай се сетят да направят нещо за трасето до Младост 1А/3, защото колкото пъти ги питам, отговор няма.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2036 on: 16.01.2024, 18:39:42 »
2023 по 94 , на Шел-а в Дианабад.
« Last Edit: 16.01.2024, 18:46:45 by TRAMS SOFIA »
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2037 on: 16.01.2024, 19:14:32 »
Изключително странно - автобусът е тръгнал от спирка Г.М.Димитров  посока центъра и връхлита през двете насрещни ленти върху тротоара. Даже да се е опитвал да избегне внезапно спряла през него кола, как е връхлетял толкова далече, след като току-що тръгва от спирката.
Може би му е прилошало на шофьора.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #2038 on: 16.01.2024, 19:21:39 »
Изобщо не е спрял на спирката, а от по-рано се е насочил към отсрещния тротоар.
« Last Edit: 16.01.2024, 19:34:36 by RADOCVET »
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2039 on: 16.01.2024, 20:49:20 »
https://www.iskra.bg/tezhka-katastrofa-mezhdu-avtobus-i-kola-v-sofiya-ima-postradali/?fbclid=IwAR18b9BAHWUwosdGKDt_Ri07oeALKsKKiqmjGVP7dSqA3c4bWFss5nAAdII

И аз нямам обяснение как точно се е случила катастрофата. Но щом и шофьора има сериозна гръдна травма, възможно е да е имал здравословен проблем.