Author Topic: ПТП и инциденти  (Read 333489 times)

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Re: ПТП и инциденти
« Reply #2320 on: 21.08.2024, 17:09:50 »
Превъзпитанието следва да се извършва от полицията включително общинска. За хулигански прояви и сега има възможност за почивка до 15 дни в поделение на МВР.  :rolleyes:
Да добре. Направо се почувствах спокоен и закрилен, престъпленията от този характер са с тенденция към рязък спад при наличието на общинската полиция. Нямам против да ме задържат за проверка само защото съм се затичал за предпоследното метро или просто защото нося фотоапарат на врата си, винаги, а при обаждане на 112 реагират на секундата.

Друг път.
Няма оправия с "бъдещето" на България.

Натам вървят нещата. Напоследък по-голям морален проблем са абортите, а не това че мама и татко ходят заедно с детето да нападат невинни хора и че жестокият тормоз в училище все повече се поощрява от самите родители, ама хайде че задълбочих.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline radk0_99

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2321 on: 22.08.2024, 16:14:47 »
Да добре. Направо се почувствах спокоен и закрилен, престъпленията от този характер са с тенденция към рязък спад при наличието на общинската полиция. Нямам против да ме задържат за проверка само защото съм се затичал за предпоследното метро или просто защото нося фотоапарат на врата си, винаги, а при обаждане на 112 реагират на секундата.
Не мисля, че иронията ти е уместна. Трябва им реформа, но не и закриване.

Offline Bl3iz3

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #2322 on: 23.08.2024, 20:28:06 »
3141 са го блъснали на България:

« Last Edit: 23.08.2024, 20:58:29 by difian »

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #2323 on: 23.08.2024, 20:47:03 »
Неспазена дистанция и несъобразяване на спирачния път, софийска класика. Ти му дишай във врата, движи се като закачен на къс прът за него, пък след това защо се блъснахме. Ми ще се блъснете.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline radk0_99

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2324 on: 24.08.2024, 15:41:24 »
Само дето подобно "лепене" на задната броня го обичат и шофьорите на автобусите. Не казвам, че не са професионалисти, но когато 88 ти се залепи на Малинов в задръстването на ХМС не е особено удоволствие

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2325 on: 24.08.2024, 15:59:04 »
"Лепенето" се прави с цел - недисциплинирани пешеходци да не пресичат между две превозни средства.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline radk0_99

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2326 on: 24.08.2024, 18:46:49 »
"Лепенето" се прави с цел - недисциплинирани пешеходци да не пресичат между две превозни средства.
Ако ще е с превъзпитателна цел разстоянието да се намали до 2 см между броните и да не минават и недисциплинирани мухи :D 

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #2327 on: 24.08.2024, 21:20:42 »
Всеки случай цялото това "лепене" води до действително залепване в даден момент. Това, разбира се е обратното на професионално.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2328 on: 24.08.2024, 21:29:00 »
 А за недисциплинираните пешеходци нещо да кажеш  :help: ,че пресичат 6 лентови булеварди, прескачат мантинели и минават между спрелите коли?
И аз се "лепя" най-вече в задръстване , за да не мине някоя кола пред мен или пешеходец и да не го видя  :/

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #2329 on: 24.08.2024, 21:46:45 »
Мен лично са ме учили, че при спиране трябва да виждам допира на гумите на предностоящия с пътя. Какъв би следвало да е репера за минимална дистанция при спиране при автобус/тролейбус - да виждаш ивица асфалт между теб и него(така си го представям, нека бъде поправен ако не е така, въпросът е отправен към Ялта ако прочете)?

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2330 on: 24.08.2024, 21:54:29 »
Когато карах курсовете за Ц категория ни учеха , че безопасната дистанция е 1/2 от скоростта с която се движим. Сиреч , в градски условия ако караш с 45-50 км/ч трябва да имаш поне 20-25 метра дистанция .

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #2331 on: 24.08.2024, 22:06:38 »
От писанията ти улавям,  че ти въобще не спазваш това, на което са те учили. Спазването на дистанция води не само до повишаване на безопасността, а дори е задължително. Поне според закона който си обещал да спазваш, когато си получил първата книжка.
« Last Edit: 24.08.2024, 22:12:11 by RADOCVET »
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #2332 on: 24.08.2024, 23:22:47 »
въпросът е отправен към Ялта ако прочете)?

Ми не е хубаво лепенето, но всеки си има своите съображения. И всеки си действа според собствените си възможности и предпочитания. Иначе 3 метра са достатъчно разстояние, а най добре един цял автомобил дължина. При мен никога не изпускам да видя кой какво прави зад мен и отляво и отдясно, така че няма как да ми се мушне някой пред мен и да обере луфта, но 80 % от водачите това не го могат.
Спрете си просташките мнения !

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #2333 on: 24.08.2024, 23:27:47 »
Когато карах курсовете за Ц категория ни учеха , че безопасната дистанция е 1/2 от скоростта с която се движим. Сиреч , в градски условия ако караш с 45-50 км/ч трябва да имаш поне 20-25 метра дистанция .

Няма как някой инструктор да те е учил на това. Нещо не си разбрал, защото при описаната от теб скорост спираш за 4 метра. Това важи за магистрала,- ако караш със 120 и дистанцията с предния трябва да е 120 метра, но на магистрала съседното платно почти винаги те е свободно и при ситуация можеш да избягаш Но единици са тези които спазват това правило, и за това има толкова верижни катастрофи. В градът е друго. При 20/25 метра дистанция по светофарите колко автомобила ще преминат светофара ?
Спрете си просташките мнения !

Offline radk0_99

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2334 on: 25.08.2024, 17:06:34 »
Няма как някой инструктор да те е учил на това. Нещо не си разбрал, защото при описаната от теб скорост спираш за 4 метра. Това важи за магистрала,- ако караш със 120 и дистанцията с предния трябва да е 120 метра, но на магистрала съседното платно почти винаги те е свободно и при ситуация можеш да избягаш Но единици са тези които спазват това правило, и за това има толкова верижни катастрофи. В градът е друго. При 20/25 метра дистанция по светофарите колко автомобила ще преминат светофара ?
Действително това за 25 метра дистанция това е абсолютно неизпълнимо в градски условия. При тази дистанция по Малинов в 17:30 часа задръстването ще почва от 4-ти километър. Отделно, че в тези 25 метра ще ти се набутат минимум 4 коли

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #2335 on: 25.08.2024, 18:21:25 »
Нещо не си разбрал, защото при описаната от теб скорост спираш за 4 метра.
При 50 км/ч можеш да спреш за 4 метра само, ако спреш в някой друг. Само докато реагираш си минал най-малко 13-14 метра при такава скорост.

Offline radk0_99

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #2336 on: 25.08.2024, 19:40:28 »
Респективно в задръстване ти не се движиш с 50км/ч, а пряко сили с 10, така, че за 4 метра ще спреш

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2337 on: 26.08.2024, 23:39:00 »
А за недисциплинираните пешеходци нещо да кажеш  :help: ,че пресичат 6 лентови булеварди, прескачат мантинели и минават между спрелите коли?
И аз се "лепя" най-вече в задръстване , за да не мине някоя кола пред мен или пешеходец и да не го видя  :/

Автомобилите, още по-малко пък автобусите, не са съоражения за осигуряване безопасността на пешеходците по пътното платно. Също се надявам изключително, че гореспоменатата практика не се прилага при мокър/заледен път. Тази прабългарска традиция - лепването като мухи на мед за задната броня на автомобила пред нас, тъй както тричането на кучета, просто няма оправдание, какъвто и whataboutism свързан с пешеходците или нещо друго да използвате! Отучете се.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline 01Milen09

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: T8M 700-IT/Инекон (3401-3418)
« Reply #2338 on: 31.08.2024, 22:11:14 »
Вчера на 3414 са му счупили 3 прозореца.
Любим тм-933
Любима линия: 11 Илиянци-Княжево
Депо "Банишора"

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2339 on: 31.08.2024, 22:52:49 »
Като кажеш “А”, кажи и “Б”… Кой, къде и как ги е счупил?!

Иначе в петък към 8:30 сутринта 3134 стоеше с линеен, а пред тях червен бус след спирката на Лъвов мост.
« Last Edit: 31.08.2024, 23:23:13 by difian »