Author Topic: ПТП и инциденти  (Read 333448 times)

Online Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
Re: ПТП и инциденти
« Reply #2480 on: 11.12.2024, 15:41:52 »
А отстоянието от релсовия път отчиташ ли го?

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2481 on: 11.12.2024, 15:57:17 »
Да - едната двойка опори може да се разположи върху пешеходната алея и така да се работи на по-малък обсег. малко ще се обрулят храстите, но това не би трябвало да е голям проблем. Кран с максимална товароподемност 25-30 тона на такъв обсег вдига 9-10, което е достатъчно за една талига.  :rolleyes:

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #2482 on: 11.12.2024, 16:07:10 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2483 on: 11.12.2024, 16:22:11 »
С мен не се съгласува нищо.
Има и още места в София където работата с кран е невъзможна поради недостъпност.
В случая с ремонта на трасето по Борис, възложител е СО, но например за Копенхаген и Тодор Каблешков, СЕ е автор на задания, които е изпратил към зам-кмета по строителството... По тях ти изказвал ли си си мнението?
...
Никой не ме е питал. Не съм знаел, че се работи по такъв проект. И по другите ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2484 on: 11.12.2024, 16:23:21 »
Да - едната двойка опори може да се разположи върху пешеходната алея и така да се работи на по-малък обсег. малко ще се обрулят храстите, но това не би трябвало да е голям проблем. Кран с максимална товароподемност 25-30 тона на такъв обсег вдига 9-10, което е достатъчно за една талига.  :rolleyes:
Разгледай добре товарната диаграма на кран с товароподемност 25 тона.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2485 on: 11.12.2024, 16:33:51 »
Има и още места в София където работата с кран е невъзможна поради недостъпност.
В случая с ремонта на трасето по Борис, възложител е СО, но например за Копенхаген и Тодор Каблешков, СЕ е автор на задания, които е изпратил към зам-кмета по строителството... По тях ти изказвал ли си си мнението?
...
Никой не ме е питал. Не съм знаел, че се работи по такъв проект. И по другите ...
Това си е вътрешен проблем на предприятието, че не си говорите помежду си... И оплаквания във форума едва ли ще доведат до промяна и подобрение...  :/
За съжаление не е изолиран случай и масово в СО едните, грам не знаят какво правят другите, пък се стига и до двойна работа. "Последно двайсе" е да се проучва за кръгово на Д-р Г. М. Димитров и Драган Цанков, при положение че от разработка преди половин година това беше отхвърлено като безполезно решение...

По протежението на Македония, там където пресичат пешеходци, има достатъчно място и настилката позволява да се достъпи с тежка техника. Там, където са озеленените релси е оградено и с жив плет, пешеходци не е логично да го прескачат и да пресичат оттам... Но и да се случи инцидент, никой няма да пази толкова благоустройството, ще се премине през него, пък после ще се възстановява. Ако има дерайлировка в метрото, какво ще правят в тесните тунели и как ще действат там?!
« Last Edit: 11.12.2024, 16:39:58 by difian »

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2486 on: 11.12.2024, 17:04:18 »
"Последно двайсе" е да се проучва за кръгово на Д-р Г. М. Димитров и Драган Цанков, при положение че от разработка преди половин година това беше отхвърлено като безполезно решение...
Не безполезно, а абсурдно "решение". Трябва да се събори и преизгради метростанцията, бензиностанция ОМВ също отива на кино. Как ще върви трамваят в посока Дървеница и в посока Винарово колело също е мистерия. Очевидно проблемите, които създава моделът "кръгово движетие с пробождащо го трамвайно трасе" на Лъвов мост, не са достатъчни да спрат мераците за други подобни.

Online fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2487 on: 11.12.2024, 17:24:36 »
...
Това си е вътрешен проблем на предприятието, че не си говорите помежду си... И оплаквания във форума едва ли ще доведат до промяна и подобрение...  :/

Проектът е гледан на комисии, и там е имало представител на КАТ. Няма ли представител и на Столичен Електротранспорт, когато става дума за улици на които се подменя релсов път? Струва ми се много странно...

По протежението на Македония, там където пресичат пешеходци, има достатъчно място и настилката позволява да се достъпи с тежка техника. Там, където са озеленените релси е оградено и с жив плет, пешеходци не е логично да го прескачат и да пресичат оттам... Но и да се случи инцидент, никой няма да пази толкова благоустройството, ще се премине през него, пък после ще се възстановява. Ако има дерайлировка в метрото, какво ще правят в тесните тунели и как ще действат там?!

Когато не може техниката да влезе отстрани, трябва да се закупи подемна техника, която може да влезе по релсовия път. Метрополитен сигурно разполага с такава техника, въпреки че досега не съм чувал да са имали случай на дерайлировка.

Online mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2488 on: 11.12.2024, 17:54:05 »
От вече почти една година главното осветление от едната страна на бул. Македония не работи. Работи ниското алейно такова, но не и основното, високо горе. За това са пращани сигнали многократно, но те там си остават. Отделно лампите са брутално тъпо подбрани, и светят само на себе си. Като за капак, преди около половин година се появиха прожектори на двата прелеза, които на теория трябва да осветяват прелезите, но на практика светят в очите на ватманите, и съответно заслепяват много гадно, и ватманите спират тотално да виждат какво се случва на тези прелези. :help:

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #2489 on: 11.12.2024, 18:15:27 »
Ще се вметна в разговора с това, че на бул. "Македония" при ПТП със сгазен пешеходец и той е под трамвая не мога да вкарам кран да вдигна трамвая за да се извади човека ...
Ако бълснатият е под трамвая и ще чака кран, за да го извадят, значи вече няма бърза работа... Трамваят се придвижва но собствен ход или с дърпане/бутане и каймата се събира в чувал. Да не мислите, че влаковете ги вдигат с кран, когато прегазят някой?
Когато не може техниката да влезе отстрани, трябва да се закупи подемна техника, която може да влезе по релсовия път. Метрополитен сигурно разполага с такава техника, въпреки че досега не съм чувал да са имали случай на дерайлировка.
Не си чувал, но са имали. Не знам дали и с каква техника разполагат, но възстановителната служба на НКЖИ е на разположение и за външни клиенти.
« Last Edit: 11.12.2024, 18:20:43 by bdz43r »

Online fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2490 on: 11.12.2024, 22:13:39 »
Не си чувал, но са имали.

С пътници или в депо?

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #2491 on: 11.12.2024, 22:33:16 »
Извън депо, без пътници, но това няма отношение към възстановителните работи след това и наличната техника.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2492 on: 12.12.2024, 09:46:36 »
Като чета написаното след моите постове съм спокоен, че след като се пенсионирам ще има някой от форума, който да ме замести.
И ... #difian, не се оплаквам, споделям ... Надявям се със съмишленици.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #2493 on: 12.12.2024, 10:00:32 »
Аз се оплаках, какво се случва при мен и го приемам като лична задача да натискам да има координация между звената…

Оплаках се и споделих! ;)

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2494 on: 12.12.2024, 10:22:28 »
Аз се оплаках, какво се случва при мен и го приемам като лична задача да натискам да има координация между звената…

Оплаках се и споделих! ;)
Ти си млад и още искаш да променяш света около теб. Аз преминах тази фаза ...

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2495 on: 12.12.2024, 19:47:15 »

в случая водачът е могъл да не влиза в лентата за десен завой, а от другата страна на острова да завие.
Но след известен период повечето действия се случват машинално и без да погледне водачът е застанал там. Случвало се и преди ,  - единия път даже върна назад китайчето и си зави после.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2496 on: 16.12.2024, 12:31:03 »
506 удря 1151 , който удря 1612.  :help:
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Online Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #2497 on: 16.12.2024, 13:31:23 »
Това май е рекордът за годината - 3 превозни средства с един удар.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #2498 on: 16.12.2024, 13:35:28 »
2605 пък е със строшен прозорец на Лъвов мост. Имало е и задръстване по повода на Сливница на влизане в кръга в посока Ботев. Аз когато минах, автобусът, линейната и полицията се бяха изнесли на Мария Луиза към Гарата... Повече подробности за този инцидент не знам, дано не са нови 20 хилки за джам...

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #2499 on: Yesterday at 19:40:31 »
2033 в момента дърпа 2052 към Красна поляна.