Author Topic: Маркировка и организация на движението  (Read 222537 times)

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
Според мен, тъй като направленията са супер натоварени е добре да бъдат с равномерен интервал. Например - по 25 секунди на посока.

Това, което става ясно от тази статия е, че може и фазите са направляват динамично в зависимост от натоварването, тъй като ще има поставени радари във всички направления.

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
Все забравя да го отбележа а е доста отдавна, вече по "жълтите павета" посока СУ на кръстовището с "Раковска" са намалили лентите с една за сметка посока ЦУМ.

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
Да и аз го забелязах - крайно време беше...

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
Малко се обезсмисля безумно бавният и продължителен ремонт на Ибсен и Луи Айер, при положение че толкова време вече не са сменили фазите на светофара и като че ли нямат намерение да го правят?!?

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
По Климент Охридски от Дървеница нагоре днеска монтираха знаци за забраняване на изпреварването и веднага имаше жилетки, които спираха коли, които изпреварват автобуси докато са на спирките  :angry:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По Климент Охридски от Дървеница нагоре днеска монтираха знаци за забраняване на изпреварването и веднага имаше жилетки, които спираха коли, които изпреварват автобуси докато са на спирките  :angry:
Спряло МПС се заобикаля, а не се изпреварва. Освен това спирането е забранено на места, където е забранено изпреварването. Така че би трябвало да глобяват шофьорите на автобуси  :laugh: Или общината да отчужди парцели и да направи джобове на спирките.

Online freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
А ако направят едни диагонални бели ленти маркировка срещу спирката не би ли това играло същата роля като джоб?

Eто така:

У нас тази маркировка не се ползва но аз примерно се сещам за Люксембург където джобове няма а всички спирки са с диагоналните линии.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Май не е точно джоб, а забранява спирането/паркирането. В Чехия ги има също по спирките, както и в кръстовища или по платната, като обозначава места, които трябва да останат свободни и да не се задръстват. Има ги по трасетата на трамваите, на обратни завои, където обръщат доста туристически автобуси, на връщане на автобуси от трамвайното трасе в платното за автомобили...

Offline bg_pop

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Скоро минавах по Царя по жълтите павета, там където смениха организацията на движението и всичко е изтрито...Как може такова нещо... Няма и два месеца и всичко замина!!!ЦЯЛАТА МАРКИРОВКА!!! Хорат се бъркаха, понеже са свикнали на самостоятелна лента за ляв завой към Раковски.
Нещастници.......
Надежата умира последна........... Люлин - никога :)

Online maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Аз да изразя огромно недоволство от полагането на маркировка в централната част на града. Отново е от старата, която още в деня на полагане е наполовина изтъркана...

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Не помня тук или в темата за трафика обсъждахме жилетките, които се опитват да управляват движението, но мисле, че е редно да отбележа колко безполезен беше този на 43-ти блок на Малинов днес сутринта. Добре, че се намират хора, които да спрат, за да можеш да пресечеш.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
От два дни забелязвам в пик кибичещи жилетки по пешеходните пътеки в източна София. Конкретно бул.Г.М.Димитров, бул.Симеоновско шосе и ул.Слатинска. В тия жеги изобщо не ми се излиза от офиса и не знам тази "акция" обхваща ли и други артерии, имате ли наблюдения?
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Забелязах тлъста жилетка вчера, която спираше пешеходците да пресичат на Ректората докато на колите им е зелено. Там трябва да се изгради подлез и да не пресичат пешеходци през улицата, защото са много и постоянно бавят движението, като пречат да се изтеглят колите по-бързо.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
От два дни забелязвам в пик кибичещи жилетки по пешеходните пътеки в източна София. Конкретно бул.Г.М.Димитров, бул.Симеоновско шосе и ул.Слатинска. В тия жеги изобщо не ми се излиза от офиса и не знам тази "акция" обхваща ли и други артерии, имате ли наблюдения?

На Ломско шосе на всяка пешеходна пътека има по едно заптие. Поне последните 2 дни.

Online freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Забелязах тлъста жилетка вчера, която спираше пешеходците да пресичат на Ректората докато на колите им е зелено. Там трябва да се изгради подлез и да не пресичат пешеходци през улицата, защото са много и постоянно бавят движението, като пречат да се изтеглят колите по-бързо.

Така или иначе пешеходците са с предимство дори много да бавят движението и няма подлез,няма изключене в закона което да позволява на шофьорите да не пускат пешеходците когато трябва да се изтеглят по-бързо така че тази жилетка в съвсем на място и е там именно вследствие на системното нарушаване на правата на пешеходците.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Teзи дни милицията е навсякъде, глобяват и пешеходци - имаше на Дондуков и Веслец, Прага, по протежението на цялата Раковска и къде ли не.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Така или иначе пешеходците са с предимство дори много да бавят движението и няма подлез,няма изключене в закона което да позволява на шофьорите да не пускат пешеходците когато трябва да се изтеглят по-бързо така че тази жилетка в съвсем на място и е там именно вследствие на системното нарушаване на правата на пешеходците.
Ако полицаят регулира преминаването през пешеходната ъптека, неговите разпореждания обезсилват хоризонталната маркировка.

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
Вече може да се прави ляв завой от Раковка по паветата, посока ЦУМ  ;)

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
Вече може да се прави ляв завой от Раковка по паветата, посока ЦУМ  ;)
Да нямаш предвид всъщност ляв завой от ул. Раковска към ул. Оборище в посока църквата "Св. Александър Невски"? Защото знам че от ул. Раковска откъм бул. Дондуков не е разрешено завиване наляво към Св. Александър Невски - маркировката на лявата лента на пътното платно (където по принцип трябва има опция за ляв завой) има само посока направо към бул. Цар Освободител.
« Last Edit: 04.07.2012, 09:29:39 by Unicode »

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Според мен има предвид по Царя, само че аз не знам там преди дали е бил забранен този завой или не.