мин.година в Германия ми се случи да се ошашавя от такива маркировки. Става въпрос за ремонтиращ се участък от магистрала и имаше 3 цвята маркировка - жълта, бяла и червена, като с червената беше задрасквана жълта и въобще беше голяма обърквация. Аз и на едноцветна не бях свикнал, а то ...
В Щатите, където е забранено спирането, вместо да "садят" знаци боядисват бурдюра с червена боя. Пръскат я с машина. Издържа няколко години. Евтино и сигурно -няма ка да се дигне от циганите. Лесно се обозначават местата около пожарни кранове, входове на комплески. Ако заместят боята със знаци ще стане гора - както в София. Има и жълта и зелена - за спиране за разтоварване до 10 мин и т.н. По принцип слагат минимум знаци.
Асвалта на паркинзите ги боядисват с някаква черна боя, която пази асвалта, после нанасят нова бяла маркировка за паркоместата, всяка година. Не се образуват дупки през зимата.
Най ми хареса знака "25 мили при поява на деца". Ако не виждаш деца наоколо, знака не важи - караш си с пълна скорост. Много е практично, защото деца се появяват само следобяд в работни дни. Видиш ли дете наоколо - набиваш спирачки. Българския закон е толкова тъп - покрай деца се минава БАВНО. Е, всеки си има свой аршин за Бавно. Полицията не може да го прилага. Или наслагат знаци 40км и гърбици около всички училища, даже на международен път Е79 в Димово, където никога не съм видял дете наоколо - това е мъртъв град. Редовно удрям зраво в тия гърбици, те даже не са обозначени - те са наказание ако не си спазил 40те.