Author Topic: Маркировка и организация на движението  (Read 222606 times)

Online freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
А имате ли представа дали камерата снима когато има два автомобила движещи се успоредно? Преди няколко дни камерата на околовръсното ме снима докато карам с 80 км/ч в едната лента а в съседната дясна ме изпревари някакъв с поне 100. Тъй като камерата прави снимки как ще разберат че именно той е изпреварващия и превишилия, а не аз при положение че аз съм в лявата лента и е логично аз да изпреварвам...

Online я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Камерата прави поредица от кадри, при които се вижда кой е бързащият.............
Спрете си просташките мнения !

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
Доколкото съм чувал, ако има две коли на снимката няма фиш. Не съм сигурен дали камерата снима цялото платно или само лявата лента освен това, така че може и да те няма на кадъра.
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Постоянната маркировка на кръстовището на Малинов и Ляпчев е положена. Интересното е, че са отменени двата завоя наляво от Малинов в посока Дървеница и Билла. Явно ако А413 запази маршрута си по Малинов, ще завива по Киприян при Макдоналдс и после по Ляпчев. Левият завой към Билла също стана безсмислен, след като там може да се влезе откъм Сахаров. Да се надяваме, че това ще подобри работата на тройката светофари на кръстовищата със Сахаров, Ляпчев и Ф.Аврамов.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
... завоя наляво от Малинов в посока Дървеница ...
Но този завой беше много използван преди строежа на метрото!!! Не знам поради какви доводи го премахват, но сигурно ще има много нарушители, които ще създават предпоставки за ПТП...  :/
vasko - оригиналът! :)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
... завоя наляво от Малинов в посока Дървеница ...
Но този завой беше много използван преди строежа на метрото!!! Не знам поради какви доводи го премахват, но сигурно ще има много нарушители, които ще създават предпоставки за ПТП...  :/
Никакъв шанс да го използват, след като ще имат силен насрещен поток. И левия завой от В.Левски към Гурко посока Стадиона го използваха някои, после им мина мерака (след като напълниха джобовете на катаджиите). Завой от Малинов към Дървеница може да бъде изпълнен по Киприян покрай Макдоналдс. Да не забравяме, че двете кръстовища бяха разширени, има и светофар на Ляпчев, така че проблеми няма да имат. Ако А413 запази стария си маршрут, трябва да и търсят ново място за спирка в посока Дървеница.

При всички случаи 3 леви завоя към 3 булеварда през 100 метра един от друг са безсмислени.

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Това е доста добре, ненужно беше да има толкова леви завои. Едно време беше забранен левият от Малинов към Киприан, но сега е логично да отпадне следващият.
Интересно какво ще се случи в такъв случай със спирката при бл. 56, на която има електронно табло, очертава се нито един автобус да не спира там, освен ако не върнат 88 по Ляпчев.

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Не е по темата, но определено трябва да се върне 88 по Ляпчев. Беше преместен по Сахаров заради връзката с метрото, която ще се осъществява на Деница. Освен това по Сахаров и S-ките около KFC става голяма бутаница.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Добре ще е. Само да не писнат бабите, че ги отдалечават от пазара.
« Last Edit: 15.11.2014, 22:16:34 by blagun »

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Промени в организацията на движение във връзка със строителството на метрото по бул. „Черни връх”

От 30.11.2014г. до 31.12.2015г. по бул. „Черни връх” между ул. „Сребърна” и бул. „Тодор Каблешков” се осигурява лента за еднопосочно движение непосредствено до сградата на МОЛ-а /на мястото на бившия западен тротоар/ с посока към Околовръстен път, като се забранява влизането на товарни автомобили с допустима максимална маса над 6 тона.

Ръководителят на проекта от Обединение „МЕТРО ЧЕРНИ ВРЪХ 2013” се задължава да разпореди поставянето на необходимите пътни знаци, съгласно одобреният проект за временна организация на движението, поддържането им и възстановяване на съществуващата организация на движение, след завършване на строителството.

Чудя се за какво се затрудняват работата?..  :neznam: Все едно не може да се остиска една година без да се минава по тази отсечка...

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
Преди 2-3 седмици сложиха нови знаци край пешеходните пътеки по Черни Връх. Потресаващо безхаберие! Виждате какво става край пътеката, до която има друг знак  :neznam: Защо, как, кой одобрява такова нещо - идея си нямам  :help:

На другата снимка виждате същия този нов знак, две седмици по-късно. Камарката може и да се разнесе до пролетта..
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Kамарки имаше и след поставянето на новите стълбове при откриването на булеварда, както и абсурда с 30 знака, през 2 метра. Може да са немарливо поставени знаците, но определено от тях има полза. След като поставиха светещите знаци, на тези пешеходни пътеки се спира. Преди трябваше да се хвърлиш пред колите, за да ти осигури предимство колата.
« Last Edit: 05.12.2014, 01:08:54 by Petko21 »

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
Аз редовно обядвам на гиросите точно на тази пътека и винаги ми спират по обяд. Ама... знак пред знака малко не ме кефи, не мога да дам друго определение.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Хах съгласен съм, говоря поначало за всички пътеки, на които сложиха от новите знаци в квартала. Иначе на светофара имаше възможността за същия парадокс, но там махнаха стария знак и на негово място поставиха новия. Тук защо не го направиха така, си нямам и на идея!?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Явно знакът за пешеходна пътека е безсмислено да се дублира. Остава знакът с предимството: Отгоре не може да се сложи, предвид дизайна на светещия знак. Под новия знак има табела със спонсора, която явно си влиза в договора - все пак който е платил знаците, трябва да си получи рекламното лого. Ако знакът с предимство се сложи под табелата, става много нисък и ще се удрят пешеходците в него (а вероятно има изискване за минимална височина). Затова остава вариантът с 2 колчета за знаци, но в този случай те трябва да са по-раздалечени. На конкретната снимка знакът с предимство не е особено смислен, тъй като пресечката е еднопосочна и никой не би трябвало да излиза от нея. Но може да става дума за съществени знаци - примерно забранени или задължителни завои.

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
Може да ви се стори налудничево, но предлагам да се отвори втора лента за ляв завой от "България" към "Гешов" посока ВМА.

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
То и без друго като опашката е по-дълга се затапва най-лявата лента (която после става за направо). Отделно от това в София си става ежедневие да се завива от съседните ленти. Така че не е лишено от логика. Поне да е регламентирано.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По-скоро джобът за 4-та лента трябва да се удължи значително и от двете страни на Гешов. Но надали ще стане това тъкмо преди основната реконструкция на кръстовището.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Знак "хранилка" за КАТ

Проблемът наистина съществува както е описан в репортажа. Единствената некоректност е представения обиколен маршрут. Малко са преувеличили. Реалният обиколен маршрут изглежда така:

Това за патрулката, също е вярно. Почти всеки ден съм виждал една полицейска патрулка, която стои на място, на което не можеш да я видиш преди да направиш забранения завой, а като я видиш вече е късно.  :rolleyes:

Наистина е малко странно единственият възможен изход от този паркинг да е в посока Обеля 1 и Люлин, защото той се намира от северната страна на метростанцията и е логично да се използва от жители на Обеля 2 и на близките населени места, което от своя страна предполага, че трябва да има фаза на светофара във всички посоки.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
И на Макдоналдса на НДК същата работа... по-сериозно моля ви.