Author Topic: Маркировка и организация на движението  (Read 222577 times)

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Точно така.
Благодаря за потвърждението! :)

И от цялата тази работа не мога да разбера каква е логичната причина да се закрие трамвайното трасе до ж.к. Лозенец?!?  :angry:

Значи при движение в посока кръстовище "Петте кьошета" се получава следната ситуация: две ленти - три ленти - две ленти - една лента. :blink: И какъв е смисълът в това??? - така или иначе точно накрая, преди кръстовището ще има само една лента...  :neznam:

Ако не бяха закрили трамвайното трасе, щеше да има постоянно само една лента в посока "Петте кьошета"...
vasko - оригиналът! :)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Движението от Петте кьошета към Васил Левски ще бъде само по трамвайните линии - сиреч в две ленти. Трамвайното трасе е позакърпено и горе-долу се минава добре. След спирката, която става тролейбусна едната лента отива към Васил Левски, а другата към Фритьоф Нансен. Сложили са ново осветление и откъм трамвайното трасе.
На обратно: две ленти, като третата около тролейната спирка лентата ще е запечатана с "джърсита". Горе вероятно ще са две ленти заради завоят към Прага.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline velinio

• Маниак
  • |MCMXLVIII|
    • ICQ Messenger - 194251613
    • View Profile
    • Музикалната ми плейлиста
Днес във вечерния пик като че ли по Каблешков бяха поразчистили спрелите коли на платното за движение, но пак имаше няколко и движението беше затруднено. На бул. България и Гешов там, където беше преди спирката на трамвая в посока Ручей, са изместили парапетите към трамвайното трасе и са обозначили с временна маркировка допълнителна лента.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Не знам дали е споменавано, но на Красно село е поставен нов светофар при ул. Балканджи Йово, като предполагам, че тя + Съвет на Европа са превърнати в байпас на Житница и са станали двупосочни със забранено спиране и сновяха паяци в района. В локално също е забранено спирането и е 2 ленти, но от Цар Борис там се влива само 1, поради което се губи смисъла. За момента е доста по-бързо през локалното след Гешов в посока Княжево.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
На обратно: две ленти, като третата около тролейната спирка лентата ще е запечатана с "джърсита". Горе вероятно ще са две ленти заради завоят към Прага.
Предполагам, че на кръстовището ще са две ленти, тъй като трябва да има отделни фази в посока бул. "Прага" и в посока пл. "Руски паметник".

Но, според мен, специфичното място е точно на изхода от тунела (при движение в посока "Петте кьошета"), където предполагам ще има стесняване до една лента на мястото, където насрещният трафик се качва върху трамвайните релси:

с червено, предполагам, също ще са бетонни преградки.

За да не се получи такава фуния, ще трябва да премахнат островчето с пътните знаци и част от стената на тунела в дясно на горното изображение.

И ако се получи така, като на горното изображение, смятам, че беше безсмислено да се спира трамваят!  :angry:

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да бе, ти как си го представяш тролей да спре на трамвайната спирка и отсреща да идва трамвай. Нали тапата ще е сигурна. Освен това да се пресича трамваят от мощен поток не е добра идея

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Да бе, ти как си го представяш тролей да спре на трамвайната спирка и отсреща да идва трамвай. Нали тапата ще е сигурна. Освен това да се пресича трамваят от мощен поток не е добра идея
Може би, не сте ме разбрали.

На това място е направена дупка в разделителната ивица, която съвсем скоро ще се използва, за да минава трафикът в посока Софийски университет и да се качва върху трамвайното трасе, нали?

За това, предполагам, че на мястото на червената черта, ще има бетонни преградки или просто пътни знаци, които да разделят двата потока:

Това означава стесняване на потока в посока "Петте кьошета" до една лента точно на това място (освен, ако не избият част от стената на тунела и двете ленти не се изместят диагонално на това място).

И според мен, ако потокът, дори и за малко, се стеснява до една лента, то е безсмислено да му се дават две ленти в тунела.

И от тази гледна точка смятам, че закриването на трамвайното трасе е неправилно. Можеше изобщо да не се закрива трамвайното трасе, да не се правят отвори в разделителната ивица и трафикът да се движи двупосочно по пътното платно:

Направление ул. "Георги С. Раковски" - кръстовище "Петте кьошета" :arrow: една лента през цялото време, само малко преди "Петте кьошета" - две ленти.

Направление кръстовище "Петте кьошета" - ул. "Георги С. Раковски" :arrow: една лента до средата на тунела, а оттам до края на тунела - две ленти. Това включва и тролейбусна спирка на стандартното и място.

;)
« Last Edit: 23.03.2016, 13:23:45 by vasko »

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да, сега разбрах. Между другото аз априори също си мислех че ще го направят точно както го описа, без да пипат трамвая. Но нейсе...

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Аз очаквах и да направят локаното на Скобелев да е в обратанта посока, а патриарха да е двупосочен между петте кьошета и станция НДК, но в плановете няма такова нещо.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Патриарха между Витошка и Княз Борис също ще е затворен заради МС НДК.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Писах НДК, защото не ми се проверяваше до коя улица е затворен (Княз Борис). В случая ако Патриарха е двупосочен от Петте кьошета до Княз Борис, северния локал на Скобелев стане в посока Петте кьошета, а Княз борис между Скобелев и Патриарха да е в посока Патриарха, мисля че ще стане доста по-отпушено и ще има удобен байпас на затворения участък. Няма да е лошо и Гладстон и Неофит Рилски да станат улици с предимство в участъка от Христо Ботев до Раковска.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Интересното е, че на кръстовището на П.Евтимий и Ф.Нансен са сложени светофари за движение от НДК... Не знам какво мъдрят от дирекция Транспорт и ЦГМ, обаче със сигурност пак ще има изненади.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
В тунела спирката за тролеите еднопосочна ли ще бъде само?

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
В тунела спирката за тролеите еднопосочна ли ще бъде само?
За голямо съжаление - да!  :/ :/ :/
« Last Edit: 23.03.2016, 15:11:02 by vasko »

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Няма как в тунела да има спирка към Скобелев.

Интересното е, че на кръстовището на П.Евтимий и Ф.Нансен са сложени светофари за движение от НДК... Не знам какво мъдрят от дирекция Транспорт и ЦГМ, обаче със сигурност пак ще има изненади.

Някъде четох че Патриарха ще е двупосочен между Витошка и Фр. Нансен. То и няма как другояче защото Витошка остава без изход.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Покрай изолирането с работата от вкъщи и постоянното пътуване с метро днес бях умопомрачително отрезвен за хаоса, който тепърва ще настъпи в София. В подлеза на НДК слагат Ню Джърсита, при положение, че преди малко повече от година на молба от сдружението да бъдат сложени такива за да пазат чакащите в тунела ни беше отказано, защото, забележете, били изключително опасни за автомобилното движение. Това, което се случва в момента е връх на некомпетентността в СО и рано или късно ще има инциденти. Жалко за хората, които по този начин управляват града и убеждават в светлото бъдеще, което май малцина ще имат удоволствието да видят...

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Няма как в тунела да има спирка към Скобелев.

Някъде четох че Патриарха ще е двупосочен между Витошка и Фр. Нансен. То и няма как другояче защото Витошка остава без изход.
Абсолютно, плановете са такива. Нансен би трябвало и след ремонта да остане двупосочен.

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
Излиза че от закриването на трамвая единствената полза за автомобилното движение е новосъздадената връзка с "Фритьоф Нансен" (не знам и колко е необходима). А хилядите хора, които останаха без трамваен транспорт, кучета ги яли. Особена полза за автомобилния трафик от закриването на трамвай №6 няма, но решиха да го махнат, дупка прокопаха и пак стана тяхното. Кой знае колко пари са дадени, било то и европейски, за тези преустройства, а можеше, както казахте и в по-предните коментари, да направят двете ленти в тунела за двупосочно движение и толкоз.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
И все пак не е малка разликата при бъдещата организация на движение и тази която предлага vasko. В случая съм съгласен че беше хубаво да се запази трамвая. Но целия трафик от 3 лентов, а на места 4 лентов булевард ще влезе в 2 лентово трасе. Това предполага задръствания, а с 1 лента... ще стане пълно мазало. При сегашната организация поне ще се създаде ред и в посока в тунела ще има 2х2 ленти, както и по Васил Левски, което за сега е необходимо.
Нищо не пречи след приключване на двупосочното движение в тунела, да се върне трамвая. Още повече свидетелства за това факта, че не закриха нито една линия, нито пък извадиха релсите.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
При сегашната организация поне ще се създаде ред и в посока в тунела ще има 2х2 ленти, както и по Васил Левски, което за сега е необходимо.
Това би било резонно, ако по цялото протежение се запазят двете ленти в посока "Петте кьошета", а както съм показал на това изображение:

точно преди края на тунела потокът в посока "Петте кьошета" ще се събере в една лента, освен ако не се разбие част от стената на тунела (вдясно на изображението)...

И поради това се губи целият смисъл в тунела да има две ленти в посока "Петте кьошета", след като точно в края ще има стеснение до една лента.  :angry: