Author Topic: За светофарите с любов!  (Read 370519 times)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: За светофарите с любов!
« Reply #1960 on: 06.10.2024, 16:00:16 »
Олигофренията на ЦУТ покрай маратона на Тодор Александров както винаги беше на ниво . Неадекватни светофари . По Стамболийски опашка от Възраждане до К.Величков . Добре, че болшинството бяха културни та не пречеха на трамваите.
Крайно време е Митко светофара да излезе в заслужена дъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъълга почивка - форевър от тая длъжност.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1961 on: 11.10.2024, 15:20:21 »
Колеги, има ли някаква надежда мигането на зеления сигнал по светофарите да се върне в някакъв момент? Спомням си, че го премахнаха преди няколко години, позовавайки се на някаква си Виенска конвенция, но бърза проверка на държавите, които са я ратифицирали, показва, че в редица от тях се ползва мигащо зелено. Според мен то има положителен ефект в много аспекти:

-Безопасност - можеш да планираш спирането си по-добре.
-Екология - отпускането на газта прекратява инжекцията на гориво при по-новите коли

Лично на мен откакто го махнаха, редица пъти ми се налага да правя рискови спирания, тъй като не съм сигурен кога точно е светнало жълто и с колко време разполагам, а вече има доста камери по светофарите. Наблюдението ми е, че други водачи просто минават на червено, което е дори по-опасно.

Типичен пример за "по-големи католици от Папата" - всички проблеми с трафика решени, та опираме до едно от малкото наистина умни решения.

Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Online Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #1962 on: 11.10.2024, 16:57:23 »
Доколкото си спомням, след поредната смъртоносна катастрофа мигащата светлина беше махната заради рейсърите, които ускоряват, за да минат преди червеното.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1963 on: 11.10.2024, 17:10:55 »
Предпочитам да се върнат таймерите, по-полезни са. За щастие останаха на някои светофари.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #1964 on: 22.10.2024, 00:42:05 »
Доколкото си спомням, след поредната смъртоносна катастрофа мигащата светлина беше махната заради рейсърите, които ускоряват, за да минат преди червеното.
Грешни са ти спомените. Махнаха ги след жалба от "буден гражданин", който е намерил въпросното несъответствие на мигащото зелено с въпросната конвенция. Много държави са я подписали с особеността, че светофарите им ще мигат както те си преценят. Тук не е така. А кой е въпросният безделник, който е тръгнал да се жалва за нещо удобно е въпрос за 1 млн. долара.

Таймерите ги няма, понеже ужким светофарите се управляват динамично и "умно", т.е. не е фиксирано времето.

// В интерес на истината министерството обяви през април, че ще работи за връщането им с нова наредба, но очевидно това не се случва за сега.
« Last Edit: 22.10.2024, 00:43:54 by wiNt »

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1965 on: 22.10.2024, 09:22:11 »
Ами тук интересното е, че изглежда само София се е впечатлила от тази жалба, а в другите градове мигащото зелено си го има, заедно с таймерите и всякакви други местни допълнения. В Пазарджик например, освен светофарните секции, свети и целият стълб, заедно с конзолата.

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1966 on: 22.10.2024, 09:52:14 »
Е, ама там нямат креслива пълна кака със светлоотрзителна жилетка.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1967 on: 07.11.2024, 16:59:57 »
A сега на ден стават много по тежки катастрофи именно, заради минаване на червено след бързия жълт сигнал. 
Мигащата зелена светлина, беше нещо изключително полезно за град като София и за съвестните водачи. Понеже нещо полезно се въведе, веднага го премахнаха. Безрасъдните водачи, за тях ако искат и бариери да се сложат, пак няма да има ефект и ще има преминаващи на забранителен сигнал.
Предпочитам да се върнат таймерите, по-полезни са. За щастие останаха на някои светофари.
Таймерите не са ефективни, защото повечето от Светофарите работят на ръчен режим през деня. Да не говорим, че преди да ги премахнат много от тях показваха грешна или неточна информация.