Author Topic: За светофарите с любов!  (Read 370624 times)

Offline ihristov

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Re: За светофарите с любов!
« Reply #580 on: 20.02.2012, 09:39:45 »
Днеска пътюм за работа ( 7:15) пак работеше ...  :disgust: Макарче аз от както са затворили кръстовището си минавам независимо от цвета.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #581 on: 29.02.2012, 23:06:56 »
Има леко увеличение на зелената фаза за идващите от бул. Георги Софийски, посока Билла и ляв завой по Гешов. Хубавото е, че така намалиха опашките по самия Георги Софийски, но се увеличи чакането на Гешов, посока Красна поляна. А там дясната лента, тъй като е отделена, редовно се запушва, къде от 3-4 коли, къде от А604 и А74.

Не знам дали няма да е по-добре да се обърнат фазите на това кръстовище - първо да се пускат във всички посоки идващите от Гешов, посока Красна поляна, и след това да се спират минаващите направо, дясната лента да си продължи да завива, и да се пуска потокът от Георги Софийски.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #582 on: 01.03.2012, 10:38:29 »
Е там нали скоро ще го правят на две нива , така че ще потърпим още малко !
Дано усетите иронията ! :/

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #583 on: 01.03.2012, 11:22:29 »
Честно казано, ако стане на две нива, ще се отпуши едното направление - към Красна поляна, но в обратната посока - към бул. България, ще се запуши допълнително. Защото в момента светофарът на Георги Софийски е като лек буфер, за да не се пълни Гешов, т.к. голямата тапа е Гешов и България.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #584 on: 06.03.2012, 11:11:05 »
Не знам дали някой вече не го е споменавал, но днес установих, че на светофара на Околовръстното и Симеоновоско шосе дясната лената в посока Младост вече е разрешена и за ляв завой. Всъщност е нарисувано, че е разрешно движението във всички посоки. Вероятно е старо, но аз чак сега го виждам, като изсъхна пътя.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #585 on: 06.03.2012, 12:23:12 »
на светофара на Околовръстното и Симеоновоско шосе дясната лената в посока Младост вече е разрешена и за ляв завой.
Разгеле!

Продължава безсмисленото функциониране на светофара при новостроящото се съоържение на Ляпчев/Сахаров. В комбинация с това функциониране са зверските разкопки, които Трейс не са си направили труда да засипят даже с дребен чакъл. Ако имам повече време, ще цъкна снимки в съответната тема.

Offline kamennikolov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #586 on: 07.03.2012, 10:47:42 »
Вероятно е старо, но аз чак сега го виждам, като изсъхна пътя.
Не е старо. Съвсем ново е. Дори до вчера знака за посока на лентите все още показваше старото разпределение, а днес вече е сменен като лявата лента е задължително за на ляво, а дясната за всички посоки. Това беше предложение за промяна на лентите, което аз изпратих до общината и преди няма и месец получих отговор, че е гласувано и прието от комисията по транспорт, а след като се стопи снега го и реализираха.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #587 on: 07.03.2012, 11:25:06 »
Браво и на теб в такъв случай :)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #588 on: 07.03.2012, 11:58:57 »
Браво, Камене! Поздрави и от мен за добрата работа!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #589 on: 07.03.2012, 16:52:28 »
Сега е наред по сигналите да оправят и дясната лента от Каблешков към Бояна и ще е супер.

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #590 on: 10.03.2012, 13:56:03 »
Днес се сбъднаха подозренията ми, че зелена вълна по бул. България, поне в събота, няма. Маршрутът ми беше: Гешов - Гоце Делчев - Каблешков - Околовръстното (само по България) и в обратната посока 2 часа по-късно. Тръгвайки от всеки първи светофар, движейки се с колоната, като скоростта ни беше межу 60 и 70км час - тоест без да сме се влачили, а с ограничението, всеки един светофар ни хващаше, при това някъде от средата на другите фази. Тоест е възможно да се хване нещо като зелена вълна, ако караш с минимум 80, при което вече си в нарушение. За мен това е недопустимо.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #591 on: 10.03.2012, 15:24:06 »
През седмицата има регулировчици, които държат фазите по България много дълго. А перз уикендите специално по България винаги има голямо движение.
« Last Edit: 10.03.2012, 22:49:48 by difian »

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #592 on: 10.03.2012, 17:52:51 »
Е то затова през седмицата няма задръствания по България в часовете пик, но в пресечните и булеварди е отчайващо. Обаче пък когато ги няма полицайте, си е задръстено. Явно трябва да се пренастроят фазите, т.к. в този си вид не вършат работа.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #593 on: 11.03.2012, 00:56:29 »
Същото е положението на СУ и Орлов Мост. През почините дни пада голямо чакане и на двата - пускат по 10-на коли. Аз затова минавам или Гурко/Евлоги или пам. Левски-Подуене-Ситняково, че иначе може да брадясаш от чакане по 10+ минути.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #594 on: 23.03.2012, 20:36:34 »
На Каблешков и България, новата схема е вече в сила - лява лента за ляв завой към центъра и дясна лента за надясно към Бояна и направо към Г.Делчев. За момента не са я разучили още хората и се срещат ентусиасти, които си минават от лява лента направо. Също така, опашки пак си има, защото катаджията нещо не го обича това направление. И въпреки това, вече си минава малко по-бързо.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #595 on: 06.04.2012, 19:58:41 »
Пфу, днес чаках безумно много на Цар Борис при Овча Купел в посока център. Там преди светваше зелено по средата на насрещната фаза, а сега е по-късно и за по-кратко. Комбинирано с кофти релсите, реално минават по 10-15 коли и се чака яко. Много тъпо!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #596 on: 15.05.2012, 21:53:54 »
Прави впечатление, че на доста светофари, дори на по-незначителни кръстовища, са монтирали и звуков сигнал за незрящи :fan:

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #597 on: 15.05.2012, 21:59:10 »
Прави впечатление, че на доста светофари, дори на по-незначителни кръстовища, са монтирали и звуков сигнал за незрящи :fan:

Ами то това е, защото зрящите не могат да видят сигналите заради наслоения по светофарите прах. :laugh:

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #598 on: 26.05.2012, 02:04:22 »
Не знам дали е споменавано, но е поравена една от най-големите неправди в центъра на София - светофара на Раковски и жълите павета - лентата за ляв завой на паветата посока Раковска е махната, а светофара е пренстроен и дава зелено за всички направления. Като бонус от това отново е възстановен левият завой Раковска - жълти павета (посока ЦУМ).

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #599 on: 26.05.2012, 06:51:18 »
Това е от доста време, преди 2-3 седмици, като идвахме откъм парламента, се изкефихме с едно приятелче, че няма да ни се налага да се престрояваме надясно, като видяхме знака с лентите за движение, но бяхме ей така, когато видяхме, че срещу нас има коли и все пак ни се наложи да завием наляво по Раковска.  :crazy:

Дано да са оправили и тази глупост, за да може да се продължава направо по царя и от двете ленти.