Author Topic: За светофарите с любов!  (Read 370584 times)

Offline JuStan

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Re: За светофарите с любов!
« Reply #640 on: 09.10.2012, 11:00:50 »
giorev
живея точно с/у шела
айде да имам по добри наблюдения кога става задръстеванията там !
1
когато вали българина вместо да вземе чадър се качва на кола - бензина бил скъп иначе
2
задръстеванията има в 99 % когато милиционер седи на кръстовището !
ако по някаква  причина не се появи  всичко е ОК !!!

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #641 on: 09.10.2012, 11:17:56 »
Аз пък живея срещу Лукойл-а и всяка сутрин преминавам с автомобил по цялата дължина на Г.М.Димитров. Когато вали интензивно, регулировчици няма.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #642 on: 09.10.2012, 11:23:36 »
JuStan,
не знам къде живееш, ама явно си тенденциозен.
Лично съм бил участник няколко пъти в следната ситуация - точно в 18 застават катаджии на колелото и на НСС. Минавам малко преди това в едната посока и е затапено двупосочно. Връщам се минути след 18 ... и движението е съвсем прилично - има коли, но няма и след от затапването от преди малко. Причината е, че на междинния светофар могат да съобразят и да пускат дълго време направо към Др.Цанков, защото много рядко някой завой към НСС. Също така, могат да предпазят от ефекта на прецаканата лява лента - когато тя става неизползваема за направо от твърде много чакащи коли за ляв завой. На колелото също е ясен ефектът - спират за минути тези с предимстово и от Г.М се изнасят бързо и без да чакат за включване.

Иначе съм съгласен, че има и места, където се представят под всякаква критика, но винаги по-същественият проблем е бил нескопосаното ръчно управление.

Offline JuStan

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #643 on: 09.10.2012, 11:59:09 »
но винаги по-същественият проблем е бил нескопосаното ръчно управление.

именно за това говоря през цялото време
Ипращат накадърни милиционери, които вместо активно да помагат и регулират, 
пасивно седят и правят задръствания !

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #644 on: 09.10.2012, 12:20:59 »
Така си е, ама точно на Г.М. е едно от изключенията от правилото.

Другото място е на ТВ кула. Там ако се забрани левия завой към Интерпред, може спокойно да се мине с две фази. Е, не е направено, но когато има катаджия, пуска едновременно двете направления и само ако случайно има някой заблуден, спира едното, за да мине.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #645 on: 10.10.2012, 00:29:20 »
Честито на печелившите - кретените от КАТ забраниха левите завои от Раковска към жълтите павета  :angry:  :angry:  :angry:

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #646 on: 10.10.2012, 00:45:14 »
Честито на печелившите - кретените от КАТ забраниха левите завои от Раковска към жълтите павета  :angry:  :angry:  :angry:

че това не е ли сравнително отдавна

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #647 on: 10.10.2012, 00:46:20 »
Днес го забелязах, а преди седмица не беше така.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #648 on: 10.10.2012, 08:57:57 »
И двата ли? Този от Кристал към Двореца наскоро го разрешиха, явно експериментът е неуспешен. Но от операта към парламента доста се използва. Алтернативата му е покрай Незнайния воин и около Св.Александър Невски. Но това означава кръстовището с Московска (което е без светофар от много години) да се затлачи от изчакващи за ляв завой.

Offline atzah

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #649 on: 10.10.2012, 09:03:07 »
Аз винаги влизам от Дондуков по ул. 11-август и въртя около Александър Невски с ляв завой пред Парламента.

Иначе да, в двете посоки са забранени левите завои поне от петък миналата седмица.
Освен тези двата леви завои е забранен и левия завой от Раковска към Гурко идвайки от Графа. Но е разрешен левия завой към Стефан Караджа.

Новото е, че са разрешили левия завой от Раковска към Оборище (Ал. Невски), когато идваш от Дондуков (това, което Благун е описал по-горе). То не беше разрешено до миналата седмица.

« Last Edit: 10.10.2012, 11:25:27 by atzah »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #650 on: 10.10.2012, 11:21:38 »
Новото е, че са разрешили левия завой от Раковска към Оборище (Ал. Невски), когато идваш от Дондуков.
Да, грешно се изразих - там наистина е Оборище, не Московска. Но при ситуация, когато в дясната лента има спрял тролей, а в лявата - чакащи за ляв завой, ще се получават затлачвания за пътуващите по Раковска от операта към пл.Славейков.

Offline atzah

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #651 on: 10.10.2012, 12:18:24 »
Точно там често става мазало. Има и коли, идващи от Оборище, които се мъчат за завои по Раковска с плътни две колони коли чакащи и на двата светофара надолу (към Цар Освободител и към Дондуков). Има дори, които искат да минат от Оборище към Московска, а тролеят внася и той разкош.

В интерес на истината минавам по няколко пъти на ден от там и няма много желаещи за ляв завой от  Раковска към Оборище, а и е завидно спокойно, особено днес, като изключим 2, 3-ма които не са забелязали, че левите завои вече не са разрешени и се пробват да завият въпреки забраната по Цар Освободител.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #652 on: 13.10.2012, 04:25:40 »
Аз винаги влизам от Дондуков по ул. 11-август и въртя около Александър Невски с ляв завой пред Парламента.

Иначе да, в двете посоки са забранени левите завои поне от петък миналата седмица.
Освен тези двата леви завои е забранен и левия завой от Раковска към Гурко идвайки от Графа. Но е разрешен левия завой към Стефан Караджа.

Новото е, че са разрешили левия завой от Раковска към Оборище (Ал. Невски), когато идваш от Дондуков (това, което Благун е описал по-горе). То не беше разрешено до миналата седмица.

И аз така минавам, обаче униформените обикновенно подпират оградата на паметника, вместо да регулират движението и левият завой е проблематичен - предвид дългите фази на паветата. Реално там трябва да изчакаш всички други възможни участници в движението да си направят маневрите.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #653 on: 13.10.2012, 11:29:52 »
Поне от вчера броячите на Дойран и Гоце Делчев работят :fan: Но мисля, че си останаха само два - по направление Гоце Делчев :)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #654 on: 17.10.2012, 11:12:13 »
Незнам дали е точно за тази тема, но имам едно малко въпросче.
Някой знае ли докога е имало работещи светофарни уредби на кръстовищата Панчо Владигеров - Д-р. Петър Дертлиев, Д-р. Петър Дертлиев - Джавахарлал Неру и Луи Пастьор Търново, сега там има само останки от някогашните светофари и винаги ми е било интересно да знам докога всъщност там е имало работещи светофари.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #655 on: 17.10.2012, 11:22:21 »
Незнам дали е точно за тази тема, но имам едно малко въпросче.
Някой знае ли докога е имало работещи светофарни уредби на кръстовищата Панчо Владигеров - Д-р. Петър Дертлиев, Д-р. Петър Дертлиев - Джавахарлал Неру и Луи Пастьор Търново, сега там има само останки от някогашните светофари и винаги ми е било интересно да знам докога всъщност там е имало работещи светофари.
Първото - много отдавна, че чак не го помня работещ.
Второто - допреди около 18 години, преди да бъде затворена ул. Орион заради строежа на бул. Царица Йоанна. Докато работеше, имаше 3 фази - по Дж.Неру правите, от Центъра (сегашния път) направо по Дж.Неру и наляво към Люлин 6 и фаза 3 - ул. Орион направо в 2-те посоки.
Третото - май беше по-скоро, като имаше 2 фази с вечно зелен десен завой към Люлин 8.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #656 on: 19.10.2012, 16:32:09 »
За втори пореден ден засичам ***** на Орлов, който регулира отвратително. Държи безумно дълги фази и се чака супер много. Даже нацелих и момент, в който пусна по 3-4 минути 2-те фази от ЦШ и после 5-6 секундна фаза за канала и хайде пак още по 3-4 минути. Вярно, че е много натоварено там, ама и те ги вършат едни.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #657 on: 19.10.2012, 19:48:57 »
И аз бях потърпевш днес. Два пъти пуска на Орлов за ляв завой посока стадиона и респ. два пъти от СУ към Плиска. Апокалипсиса беше от спортната палата към Стадиона - напълно затапено.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #658 on: 27.10.2012, 17:46:49 »
Регулировчиците вече зарязаха Г.М.Димитров, а и надали ще ги видим до пролетта. Затова отново изниква въпроса с фазите на светофара Г.М.Димитров/Габровски. Там имаме фаза за направо и надясно по Гемето и фаза за двата леви завоя. Но натоварването по тези завои е асиметрично - към Студентски град (А69, 70, 123) завиват с пъти повече, отколкото към Дианабад (А102).
Левият завой от Габровски към Онкологията (А88) сещо е проблемен и затова идващите откъм Студентски град трябва да получат червено по-рано, за да могат да се изтеглят завиващите наляво.
Затова фазите трябва да се преработят по следния начин:
Сега:
Фаза 1. Габровски от двете посоки
Фаза 2. Г.М.Димитров направо и надясно от двете посоки
Фаза 3. Г.М.Димитров наляво от двете посоки

Нов вариант:
Фаза 1а. Габровски от двете посоки
Фаза 1б (кратка). Габровски откъм Дианабад. Откъм Студентски град чакат.
Фаза 2а. Г.М.Димитров направо и надясно от двете посоки
фаза 2б (кратка). Г.М.Димитров направо, надясно и наляво откъм Онкологията. Откъм Зоопарка чакат.
Фаза 3. Г.М.Димитров наляво от двете посоки

« Last Edit: 27.10.2012, 17:53:57 by blagun »

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #659 on: 31.10.2012, 11:04:55 »
В момента работи светофара на Илия Бешков и Искърско шосе, който е напълно безмислен  :neznam: