Междудругото кой определя дали един тролей, трамвай и т.н. да е син, жълт или друг цвят, когато няма реклама на него?
В зависимост от това дали някой си е пласирал боята в съответните гаражи. АКо никой не го е направил, изобщо не пречи превозните средства да се движат в различни цветове, но без реклама.
А цветовете - също зависят от боята, която е доставена.
Примерно вижте, че в Красна Поляна трамваите излизат от ГПР в жълт нюанс, а след пребоядсиване в халетата им се слага оранжева боя. И никой не може да ми каже защо не се използва еднаква боя.
Що се касае до цветовете на автобусите - да бяха червени, но след партидата на Мерцедесите 1992 г., вече започнаха орнажеви, по-късно бели, зелени и т.н.
А ако питаш кой е пределил цветовете им - ще ти кажат - наредба на общината, но нито ще могат да ти цитират коя е, нито от кого е, и накрая ще се окаже, че не е на общината а на правителството на Милко Балев например и нищо няма да се покаже черно на бяло.
Нали аз от 3 месеца търся наредба, която да определя цвета на указателните табели на превозните средства, и никой досега не ми е цитирал такава, от което разбирам, че просто няма действаща такавА!