Author Topic: Трамвайното трасе по Цар Борис III и Македония  (Read 141890 times)

Offline Tatra

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 229817817
    • View Profile
    • Email
Новият срок е 19ти...
ТРАМВАЙНО ДЕПО "БАНИШОРА"
Трамвайна мотриса инв. ном.: 936
линия номер: 6

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Репортаж на Kraxx:

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Някой може ли даде обяснение какво се случва?Искам да знам какво е обяснението за това забавяне,дава ли се обяснение или ей така си го отлагаме?

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Искам да знам какво е обяснението за това забавяне,дава ли се обяснение или ей така си го отлагаме?

Еми явно тестовете са показали дефекти и сега се отстранявят (замазват).

Online viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Мен повече ме притесняват напречните пукнатини през всичкия бетон по новото трасе при Пирогов. Това със сигурност значи подземни проблеми. А и изкривяването по някои участъци не е малко.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
До 19-ти няма как да оправят толкова сериозни проблеми, не знам защо просто не обявят истинския краен срок, дали ще са 3 месеца още или 6 или година...

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Мен повече ме притесняват напречните пукнатини през всичкия бетон по новото трасе при Пирогов. Това със сигурност значи подземни проблеми. А и изкривяването по някои участъци не е малко.
По принцип трябва да има дилатационни фуги през определено разстояние. Понякога вместо нарочни фуги, се оставят слаби места, където бетонът да се спука сам, но липсата им не само води до случайни пукнатини, но и показва висша некадърност при проектирането, изпълнението и надзора.

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
До 19-ти няма как да оправят толкова сериозни проблеми, не знам защо просто не обявят истинския краен срок, дали ще са 3 месеца още или 6 или година...
Съгласен съм!Да излезат и да кажат истината,че работата е усрана.Ама преди изборите трудно,а попринцип още по-трудно....

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
На 8 октомври се теглеха нови захранващи кабели. За тестове трябват три трамвая, които да се движат в близост, с включено осветление и отопление/ климатик. Да са в режим на ускоряване, над 40 км./ч.
------------------------

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
Основния проблем не беше ли зле положения релсов път, а не контактната мрежа? Или тя е само допълнение към излагацията... Как ще ги коригират кривите релси ми е по-интересно :)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Трамваите ще си ги изправят. И без това Песите ядат релсите като топъл хляб.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Трамваите ще си ги изправят. И без това Песите ядат релсите като топъл хляб.
На куци релси, трамвайят им крив :) Те ще ги изправят, ама ако са криви само по хоризонтала :)
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
СО са пуснали някаква поръчка за 70 хил. лв. за обследване на "ремонтирания" участък от трасето. Някой да знае повече!?  :eek:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Тия пари за нищо ги нямат  :laugh:

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Ето я поръчката.

Quote from: ЦАИС ЕОП
Изпълнението на настоящата обществена поръчка е необходимо във връзка с нуждата от обособяване на „скоростно трасе“ за движение на трамвайните мотриси в рамките на трамвайното трасе по бул. „Македония“, бул. “Ген. Тотлебен“ и бул. “Цар Борис III“ в участъка от пл. “Македония“ до кръстовището с ул. “Братя Бъкстон“. Проектната документация за трамвайното трасе предвижда то да бъде физически отделено от автомобилните транспортни потоци, като „скоростното трасе“ се предвижда да бъде реализирано посредством изготвянето на проект за координирано управление на светлинната сигнализация в описания по-горе участък.
Като резултат от изпълнението на дейностите по поръчката, Възложителят има за цел да постигне:
- Намаляване на времето за пропътуване на описания участък;
- Значително намаляване на времето за „изчакване“ на трамвайните мотриси на червен забранителен сигнал, на кръстовищата регулирани чрез светлинна сигнализация в рамките на разглеждания участък;
- Подобряване на разписанието за движение на трамвайните мотриси, чрез определяне и фиксиране на параметри за движението им по трасето (време за престой на спирки, скорост на движение в различните участъци и други).
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Някой трябва да получи пари. Същото го направиха с трасето по 20та линия, без да плащат :rolleyes:

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
70 бона за някой да синхронизира разписанията, които после никой не спазва. Добре са го измислили.

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
И накрая ватманите ще се влачат и ще се върнем на положението от преди ремонта.
   Моля да ме извинят всички представители на тази професия във форума не е отправено към вас.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Има една много хубава приказка за нероден Петко. Не е зле да я прочетете.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Включили са стрелките на Бъкстон и Трамкар :neznam: