Вижте страниците на сдружение Градски транспорт и инфраструктура bgtransport.org и Facebook
Искам да знам какво е обяснението за това забавяне,дава ли се обяснение или ей така си го отлагаме?
Мен повече ме притесняват напречните пукнатини през всичкия бетон по новото трасе при Пирогов. Това със сигурност значи подземни проблеми. А и изкривяването по някои участъци не е малко.
До 19-ти няма как да оправят толкова сериозни проблеми, не знам защо просто не обявят истинския краен срок, дали ще са 3 месеца още или 6 или година...
Трамваите ще си ги изправят. И без това Песите ядат релсите като топъл хляб.
Изпълнението на настоящата обществена поръчка е необходимо във връзка с нуждата от обособяване на „скоростно трасе“ за движение на трамвайните мотриси в рамките на трамвайното трасе по бул. „Македония“, бул. “Ген. Тотлебен“ и бул. “Цар Борис III“ в участъка от пл. “Македония“ до кръстовището с ул. “Братя Бъкстон“. Проектната документация за трамвайното трасе предвижда то да бъде физически отделено от автомобилните транспортни потоци, като „скоростното трасе“ се предвижда да бъде реализирано посредством изготвянето на проект за координирано управление на светлинната сигнализация в описания по-горе участък.Като резултат от изпълнението на дейностите по поръчката, Възложителят има за цел да постигне:- Намаляване на времето за пропътуване на описания участък;- Значително намаляване на времето за „изчакване“ на трамвайните мотриси на червен забранителен сигнал, на кръстовищата регулирани чрез светлинна сигнализация в рамките на разглеждания участък;- Подобряване на разписанието за движение на трамвайните мотриси, чрез определяне и фиксиране на параметри за движението им по трасето (време за престой на спирки, скорост на движение в различните участъци и други).