Author Topic: Трамвайното трасе по Цар Борис III и Македония  (Read 192378 times)

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
Според мен трябва да се закрият 1 и 10, 6 да е до Западен парк, а 7 - до Хладилника.
И при един от двата случая един от кварталите остава необслужен. Ако 6 е до западен парк, то от къде тръгва Обеля? В този случай Иван Вазов остава необслужен, ако е от Иван Вазов, то обеял остава без транспорт. 7 от къде да минава? По Каблешков, през Македония и журналист? Нещо не ми се връзва. Аз съм по-скоро Витоша да се направи нещо като графа и да върнат 1 и 7 там, а по патриарха или Скобелев с рампа да прокарат 17 и 15 примерно по сегашния маршрут на 7 и 1. 6 ще е отлично ако се върне както преди.

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Според мен трябва да се закрият 1 и 10, 6 да е до Западен парк, а 7 - до Хладилника.
И при един от двата случая един от кварталите остава необслужен. Ако 6 е до западен парк, то от къде тръгва Обеля? В този случай Иван Вазов остава необслужен, ако е от Иван Вазов, то обеял остава без транспорт. 7 от къде да минава? По Каблешков, през Македония и журналист? Нещо не ми се връзва. Аз съм по-скоро Витоша да се направи нещо като графа и да върнат 1 и 7 там, а по патриарха или Скобелев с рампа да прокарат 17 и 15 примерно по сегашния маршрут на 7 и 1. 6 ще е отлично ако се върне както преди.
Хаха и за 24 часа ли да поставят релсовия път?

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
По пешеходната Витошка трамвай вече няма. Свирено е. Дори стационарен трамвай не пожелаха да сложат, камо ли да върнат движение.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline qwerty95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
По пешеходната Витошка трамвай вече няма. Свирено е. Дори стационарен трамвай не пожелаха да сложат, камо ли да върнат движение.

За съжаление. Но все се надявам, че някой ден някой с топки ще послуша кореняците и ще върне трамваите там, където винаги им е било местото.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
По Алабин са положени всички релси , днес асфалтират.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
Предполагам, че няма да има пълно затваряне на пл.Македония, а първо ще се затвори южната част от площада, и чак след като тя е готова - северната. В такъв случай 4, 8 и 10 могат да се върнат по Ботев и Алабин, а 6 и 7 до Журналист/Съдебната палата. Чудесен момент да се закрие 1 и подсили 6 междудругото.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
А6 и 8 къде ще въртят? На На съдебната ? Там няма релси.И 6 и  7 на Журналист?
Красота 5,7,8,12 и 18 на Журналист...Мислете като пишете .7 ще е до Журналист.С него ще е чудо,камо ли с останалите.
« Last Edit: 13.11.2021, 15:15:59 by София 70 »

Offline 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
Не съм забелязал, че колелото на Съдебната не е готово, грешката е моя. В района ми е, но откакто няма транспорт по Алабин почти не съм минавал оттам..
Добре, в такъв случай 8 може да си остане до Надлеза, 7 до Журналист, а 6 да е по Мария Луиза, Алабин и обратно по Ботев към Обеля. Съчетано с по-големи почивки в Обеля едва ли ще е проблем. 100 пъти по-добре ще е от отрязване на директната връзка от Жеков към центъра.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
6 ще е до Орландовци.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Предполагам,  че е голяма авантюра да се ползват Т8К 503 от Петте до Борово/Иван Вазов с нощувки по трасето. Изобщо ми е любопитно,  кога пенделите ще се ползват по предназначение пък даже за ден.

Offline Tatra

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 229817817
    • View Profile
    • Email
Безумие да се отреже връзката на Надеждите и Толстой  с центъра и да се изпрати тм 6 в Орландовци, а не до Възраждане или Журналист, вместо 7. В краен случай - до Зап. парк.
ТРАМВАЙНО ДЕПО "БАНИШОРА"
Трамвайна мотриса инв. ном.: 936
линия номер: 6

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
То сега беше безсмислено 8 да е до надлеза, трябваше да е до „Възраждане“. Едната ръчна стрелка ли им е такъв проблем не знам, но е изключително глупаво.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
То сега беше безсмислено 8 да е до надлеза, трябваше да е до „Възраждане“. Едната ръчна стрелка ли им е такъв проблем не знам, но е изключително глупаво.
Стрелката пред Син Сити е автоматична, но е изключена, пък да не говорим , че това е най-скапаното място за обръщане в София.
И няколко снимки от ремонта на Алабин , не претендирам за качество.
« Last Edit: 13.11.2021, 21:03:13 by TRAMS SOFIA »
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline tsetsi81

• Запален по ГТ
    • View Profile
А дали са се сетили да може да се обръща на Съдебната идвайки от пл.Журналист,за всеки случай...........

Offline bozhido

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Отново пропуснати възможности. Освен криви към пл. Журналист можеше да се положи втори коловоз по Княз Борис Първи, за да се реши проблемът с разминаването на мотриси на Съдебната палата...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Всички проекти са осакатени още на монитора в Аутокад... Правят се ремонти, които не гарантират качество и дълготрайност, но със сигурност не предвиждаш функционално подобрение... Пероните към Княжево също ще са мизерия...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Всичко това се нарича български синдром или когато всичко в държавните и от държавните институции е организирано за задоволяване на нищо повече от минимума.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
всичко в държавните и от държавните институции е организирано за задоволяване на нищо повече от минимума.
Организирано е за задоволяване на максимума, но в съвсем друга посока.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А дали са се сетили да може да се обръща на Съдебната идвайки от пл.Журналист,за всеки случай...........
И за какво да обръщат там, след като пл. Възраждане е на няколкостотин метра? Според мен това обръщало трябва да изчезне при реконструкцията на рл. Света Неделя.  Някога е правено, за да не си пречи петицата с мощния трафик по Витоша и Алабин към Мария Луиза. Сега ги няма някогашните свръхредовни ТМ 1/15 и 7 и то може да се върне на основното си място  - близо до пешеходната зона и метрото.