Никой тук не обърна внимание, че върху автомобилната лента на „Алабин“ при спирката на пл. „Македония“ е изграден перон. Интересно ми е дали ще бъде предназначен да се заобикаля от колите или те ще трябва да минават през него. Ако е второто ми харесва като идея и би бил успешен ход такова решение да се ползва и на други места, защото за подигнатия перон ще влияе по-респектиращо на водачите, докато сега обикновено сега спирането на трамвай на спирка за първите двама или трима водачи в колоната означава дай газ за да преминеш, а през това време трамваят отваря вратите и може да изскочи някое дете от него например. Повечето пътници са свикнали с това, но това не значи, че е правилно. Проблемът е че практиката доказва, че писаните правила не са достатъчни, за да накарат водачите да спират и да изчакват трамваите, освен това примерно баща ми като е в колата се вкарва в едно тунелно зрение и не успява да обърне внимание на някои от спирките, често пъти аз му напомням къде трябва да се спре и да се изчака.
Работи се доста активно между другото, асфалтира се „Княз Борис I“.